رایزنی مسئولان استان برای خرید توافقی زعفران «دسته» از کشاورزان

خبرگزاری شبستان: مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد زعفران تولید شده در استان خراسان جنوبی «دسته» است، گفت: مسئولان استان رایزنی های لازم برای ورود دولت به طرح خرید توافقی دسته از زعفران کاران را انجام داده اند.

غلامرضا قربانی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: سازمان تعاون روستایی در راستای اجرای طرح خرید توافقی زعفران طبق ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی، اقدام به خرید زعفران در چهار مرکز خرید استان «بیرجند، قاین، فردوس و سرایان» کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه خرید زعفران توافقی از ۲۰ آبان آغاز و تا ۵ بهمن ادامه دارد،‌ افزود: تا ۲ بهمن ماه امسال، ۲ هزار و ۹۵۲ کیلوگرم زعفران از کشاورزان استان به مبلغ ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان خریداری شده است که از این رقم ۲ هزار و ۲۱۴ کیلوگرم ثبت سامانه شده است.

 

به گفته وی، ۴۰ درصد مبلغ خرید زعفران توافقی معادل ۴ میلیارد تومان، تاکنون پرداخت شده است و مابقی طی سه ماه آینده پرداخت می شود.

 

مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه چهار رقم زعفران از کشاورزان استان خریداری می شود، گفت: پوشال معمولی به قیمت هر کیلوگرم ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان،‌ زعفران مرغوب هر ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان،‌ سرقلم ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و نگین ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از زعفران کاران خریداری می شود.

 

به گفته وی، تاکنون ۶۸۳ کیلوگرم زعفران نگین، ‌۲۶۳ کیلوگرم سرگل، ۷۹۵ کیلوگرم زعفران مرغوب و ۴۶۰ کیلوگرم زعفران پوشال از کشاورزان استان خریداری و در سامانه ثبت شده است.

 

وی با بیان اینکه مراکز خرید زعفران در سطح استان همه روزه مشغول خرید زعفران کشاورزان استان است، افزود: شهرستان های قاین،‌ سرایان، فردوس، زیرکوه،‌ بیرجند و بشرویه به ترتیب بیشترین زعفران خریداری شده را داشته اند.

 

قربانی با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد زعفران تولید شده در استان خراسان جنوبی «دسته» است، افزود: در دستورالعمل خرید توافقی زعفران،‌ خرید دسته جایگاهی ندارد ولی سازمان تعاون روستایی طی مکاتبه با سازمان مرکز و سازمان جهاد کشاورزی استان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در مکاتبه با وزارت جهاد کشاورزی خواستار اجرای این مهم شده اند.

 

وی ورود مستقیم دلالان در طرح خرید توافقی زعفران را تایید نکرد و با بیان اینکه دولت با هدف حمایت از زعفران کاران،‌ بعد از ۱۲ سال (از سال ۸۴ تا امسال این طرح اجرایی نشده است) اقدام به اجرای این طرح کرده است، افزود: در برخی از موارد، به دلیل خرده مالک بودن کشاورزان استان، ‌یک نفر به نمایندگی از دیگران، زعفران را به تعاون روستایی می فروشد.

 

وی گفت: زعفران کشاورزان، به آزمایشگاه ارسال می شود تا بعد از کیفیت سنجی و قیمت گذاری و تعیین نوع آن، با توافق قیمت از زعفران کاران استان خریداری شود و از ابتدای اجرای این طرح بیش از ۵۰۰ کیلوگرم زعفران به دلیل عدم داشتن استانداردهای لازم، برگشت داده شده است.

 

 

کد خبر 684622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha