علی باقرزاده، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در گفتوگو با خبرنگار شبستان پیرامون روند سوادآموزی در کشور گفت: رویکردی که در حال حاضر در برنامهها داریم، استفاده از تمام ظرفیتها است و جهت این نهضت سوادآموزی بر اساس سیاستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی برونسپاری است، زیرا تراکم سوادآموزی در واحد سطح پایین آمده و پراکندگی زیاد شده و تشکیل کلاس امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی به سمت آموزش فرد به فرد حرکت میکند، افزود: آموزش سوادآموزی میتواند از طریق مؤسسات غیردولتی، شرکتهای تولید خدمات آموزشی، ائمه جماعات و فرد باسواد صاحب صلاحیت انجام شود.
باقرزاده با بیان اینکه مایلیم اجرای برنامه سواد آموزی بیرونی باشد و سازمان نهضت سوادآموزی سیاستگذاری منابع را تأمین میکند، اظهار کرد: دانشجویان داوطلب و معلمان میتواند در نهضت سوادآموزی همکاری کنند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: پیشنویش نظام تشویق در سوادآموزی را باید دولت تصویب کند که هنوز به نتیجه نرسیده است، اما در حال حاضر مقدورات این نهاد هزینه آموزش در هر استان را پرداخت میکند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی یادآور شد: در حال حاضر آموزش در نهضت سوادآموزی فرد به فرد و موقت است و هر فرد بیسواد 400 ساعت آموزشی را طی سه ماه پشت سر میگذارد.
وی گفت: افرادی که صاحب صلاحیت در سوادآموزی هستند، میتوانند به آموزش و پرورش مراجعه کنند و اگر بیسوادی فرد مورد نظر محرز شد آموزش و پرورش لوازمالتحریر را ضمن عقد قرارداد موقت در اختیار فرد صاحب صلاحیت قرار میدهد و پس از پایان دوره آموزشی با گذراندن امتحان از طریق بازرسان این نهاد، قبولی فرد بیسواد اعلام میشود، اما افرادی که در فرآیند سوادآموزی مشارکت کردند هیچ قرارداد استخدامی ندارند و سازمان نهضت سوادآموزی هیچ تعهدی در برابر استخدام آنها ندارد.
باقرزاده اظهار کرد: ما قطعا آموزشیار به شکل قبل نداریم و افرادی که از قبل آموزشیار نهضت بودند، اما شرایط شرکت در آزمون تعیین تکلیف را نداشتند و یا به دلیل بالا بودن سنشان در آزمون تعیین تکلیف شرکت نکردند و باقی ماندهاند به ترتیب تعیین تکلیف میشوند.
پایان پیام/
نظر شما