نیش و کنایه کاریکاتور می تواند درمانگر دردهای جامعه باشد

دوست محمد، جوان کاریکاتوریست کرمانشاهی با اشاره به سختی کار کاریکاتوریست ها در مطبوعات محلی گفت: در مدت دو سال همکاری با مطبوعات محلی، هر موضوعی چاپ نمی شد و‌حق الزحمه ها پایین بود که باید تدبیری اندیشید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «فخرالدین دوست محمد» از هنرمندان کاریکاتوریست ، در حاشیه هفته هنر کرمانشاه در فرهنگسرای نیاوران آثارش را در گالری یک این مجموعه به نمایش گذاشته است .

 

این هنرمند جوان دارای مدرک کارشناسی(طراحی فرش) از دانشکدة معماری و هنر دانشگاه کاشان است و به تصویر در آوردن کاریکاتور را از سال ها پیش آغاز نموده است .

 

فخرالدینی در مورد شروع کشیدن کاریکاتور به صورت حرفه ای گفت : من نخست پرسوناژهای کاریکاتوری را به شکل ذهنی کار می کردم. در سال 75 در مسابقة استانی کاریکاتور با موضوع «صرفه جویی در مصرف آب» اول شدم و این نقطة عطفی بود که کار را به شکل جدی ادامه بدهم. به مدت دو سال در واحد انیمیشن صدا و سیمای مرکز کرمانشاه به عنوان طراح شخصیت، طراح بک گراند،‌ کارگردانی. با پروژه های انیمیشن همکاری کردم و اولین تجربة فیلمنامه نویسی را با نوشتن کار بلند 45 دقیقه شروع کردم که از شبکة زاگرس پخش شد.


این هنرمند کرمانشاهی با اشاره به زبان گویا و تاثیر گذار کاریکاتور روی مخاطب افزود : کاریکاتور یک زبان قدرتمند و تأثیرگذار است و قابلیت بیان موضوعات مختلف سیاسی،‌ اجتماعی، فرهنگی،‌ ورزشی و ... را دارد.‌ ‌درحالی که با هنرهای دیگر مانند طراحی،‌ نقاشی،‌ گرافیک ... شاید به این راحتی و با زبان طنز نتوان صحبت کرد .

 

وی ادامه داد : من بیشتر روی موضوعات اجتماعی، فرهنگی،‌ معضلات زیست محیطی، اعتیاد و ... کار می کنم و بیشتر آثارم را در یک قاب و یا تصویر می کشم البته به عقیده من کاریکاتورهای تک فریمی نیز داستان و روایت دارند. اما این داستان و روایت بیشتر کنکاش ذهنی و فکری مخاطب است که بایستی کشف شود.

 

او با بیان اینکه کار کاریکاتور در مطبوعات کار سختی است و حق الزحمه ها در مطبوعات محلی کم است،اضافه کرد : به مدت دو سال با مطبوعات محلی استان همکاری داشتم، اما متأسفانه هر موضوعی را چاپ نمی کردند و‌حق الزحمه ها پایین بود.

 

فخرالدینی در ادامه گفت : مسئولین و مدیران باید با این موضوع که کنار بیایند که کاریکاتور یک زبان قدرتمند است اگرچه نیش و کنایه دارد ولی می تواند درمانگر دردهای نگفتنی و پنهان جامعه باشد و بیشتر با هدف سر و سامان دادن به نابسامانی های جامعه است که خلق می شود تا تخریب و ویرانگری.


این هنرمند کاریکاتوریست کرمانشاهی در هفته هنر کرمانشاه در فرهنگسرای نیاوران گفت : کاریکاتور به علت زبان طنزش بسیار مورد اقبال و استقبال عموم قرار می گیرد چون زبانش قابل درک و فهم برای همگان است .


وی با بیان اینکه برگزاری اینگونه هفته های هنری استان ها در تهران شهروندان تهرانی را با خرده فرهنگ ها و آداب و رسوم و میراث فرهنگی کشور در دیگر شهرستانها و استانها آشنا می کند گفت : در برنامه هفته هنر استان کرمانشاه مردم تهرانی بیشتر جذب هنرهای سنتی، صنایع دستی و غذاهای سنتی و محلی کرمانشاه می شدندو این خود مردم تهران را با آداب و رسوم دیگر شهر ها و همچنین صنایع دستی و محصولاتشان آشنا می سازد و تقابل و ارتباط را میان مردم شهرهای مختلف ایران با تهرانی ها افزایش می دهد . در ضمن ایدة برپایی چنین نمایشگاهی بسیار جدید و بکر بود از مسئولین محترم که زمینة بروز و ظهور توانمندی های استان ها را در تهران فراهم آوردند، سپاسگزاریم.


گفتنی ست هفته هنر استان کرمانشاه تا تاریخ سی ام شهریور ماه در فرهنگسرای نیاوران دایر می باشد و علاقمندان می توانند همه روزه از ساعت 10 صبح تا 7 شب از آثار تجسمی هنرمندان این استان دیدن نمایند .
 

پایان پیام/

کد خبر 68458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha