حضور امام جماعت به روز و هیئت امنای خلاق از شاخصه های مسجد طراز اسلامی است

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه گلستان گفت: بهره مندی از معماری اسلامی، حضور امام جماعت با نشاط با معلومات قوی و به روز در حوزه های دینی و هیئت امنای خلاق از جمله شاخصه های مسجد طراز اسلامی است.

دکتر مصیب عباسی، عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان و مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان در خصوص مسجد طراز اسلامی گفت: مسجد کانون مرکزی فرهنگ و تمدن اسلامی است و اگر به تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی مراجعه شود مشاهده می کنیم که مسجد جامع هر شهر به عنوان مکانی که بر پایه معماری دینی شکل گرفته دال مرکزی شهر بوده است و مناطق مسکونی، بازار و سایر اصناف در اطراف آن قرار می گرفتند.

 

وی افزود: نقش مساجد در حفظ و استمرار هویت دینی و ملی، حراست از مرزهای فرهنگی و اسلامی و تقویت بینش اخلاقی، اجتماعی و دینی مردم با توجه به حضور مردم در آن حائز اهمیت بوده است.

 

عباسی خاطرنشان کرد: دستگاه اطلاعاتی انگلستان در سال های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی اعلام داشت که هر مسجد در ایران به مثابه یک حزب سیاسی است و برای برانداختن انقلاب اسلامی تلاش کنید تا جوانان از ورود به این حزب دوری گزینند. حضرت امام (رحمه الله علیه) برای تقابل با این راهبرد انگلیسی گفت: مسجد سنگر است و سنگرها را پر کنید.

 

وی ادامه داد: اگر به وضعیت اکنون جامعه نظر کنیم می بینیم که مسجد محور و اساس یک محله است اما سطح انتظار بر این است که مسجدی در طراز انقلاب اسلامی یا به تعبیر مقام معظم رهبری مسجد طراز داشته باشیم و بر اساس آن بتوانیم فرهنگ مسجد روی و پویایی و شکوه معنوی مساجد را یکی پس از دیگری در کالبد شهری به وجود آوریم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان اظهارداشت: شاخصه هایی همچون؛ بهره مندی از معماری اسلامی، حضور امام جماعت با نشاط با معلومات قوی و به روز در حوزه های دینی، فرهنگی و اخلاقی و خوش مشرب و مردم گرا و نیز هیئت امنای خلاق ترکیبی از جوانان و ریش سفیدان، بهره مندی از کتابخانه مناسب که دسترسی جوانان به آن آسان باشد و برگزاری نماز جماعت منظم و برپایی مجالس معنوی به ویژه در ماه های محرم و صفر و رمضان و مناسبت های ایام الله از طریق فعال بودن کانون های فرهنگی هنری، پایگاه بسیج و نیز اتحاد پیوسته بین کانون های فرهنگی و پایگاه بسیج و ایجاد حلقه های صالحین و گفتگو و هم اندیشی برای معرفت افزایی و یا کمک به حل مشکلات محله و شهر می تواند برای ایجاد یک مسجد طراز باشد.

 

وی تاکید کرد: ساماندهی و نشر پیام قرآن و پیام انقلاب اسلامی از طریق مسجد به مراتب عینی تر و اثرگذاری قوی تری دارد. به ویژه این اثرگذاری در ماه های ویژه دینی بیشتر خودنمایی می کند.

 

عباسی گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان بسیج کشور و استان می توانند با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی در این باره تضارب افکار داشته و نقش حیاتی خود را در تدوین منشور مسجد طراز ایفا کنند و یا اگر در این زمینه قدمی برداشته شده و برنامه ای تنظیم شده برای عملیاتی نمودن آن در هر مسجد توسط فردی دانا برای مردم تبیین شود و در هر سال مسجد الگو بر اساس شاخص هایی تعریف شده معرفی و مورد تشویق مسئولان استانی و کشوری قرار گیرد.

 

مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه گلستان با بیان اینکه اعتماد به جوانان و تنظیم برنامه ها بر اساس نیازهای فرهنگی آنها می تواند نقطه شروع بسیار درخشانی باشد، افزود: شهید باهنر در یک عبارتی پر معنا می گوید: تعلیم و تربیت را از جایی شروع کنید که کودک می خواهد و به جایی ببرید که مکتب می خواهد. لذا ما ماموریت داریم در این سیر در هر یک از مساجد هماهنگ با سایر برنامه های فرهنگی، شهری، استانی و کشوری کار کنیم تا دشمن انقلاب اسلامی نتواند با برنامه هایی که دارد ایمان دینی جوانان و مردم را از بین برده و ذهن آنها را متوجه اهداف فرهنگی خود سازد.

 

کد خبر 684367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha