نقش روحانیت در دفاع مقدس فوق‌العاده است

خبرگزاری شبستان:رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به اینکه نقش روحانیت در دفاع مقدس فوق‌العاده است، تصریح کرد: اگر روحانیت نبود، دفاع مقدس به این خوبی مدیریت نمی‌شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ارتش حجت‌الاسلام عباس محمد حسنی، رییس عقیدتی سیاسی ارتش در جلسه معارف جنگ ویژه دانشجویان دانشگاه افسری امام علی(ع)، ضمن اشاره به یکی از فرمایشات امام علی (ع) که فرمود «هر گاه جانتان در خطر بود، هر چه مال دارید خرج حفظ جانتان کنید، چرا که جان بسیار می‌ارزد. اما اگر دینتان در خطر بود، جانتان را فدای دینتان کنید، زیرا شرف، عزت و حیثیت انسان در دنیا و آخرت به دینداری‌اش بستگی دارد»، گفت: از این روایت استفاده می‌شود که هر گاه دین در خطر باشد، همه چیز باید برای نجات دین از خطر هزینه شود. در حقیقت دین عزیزتر از هر چیز و هر کس است.


وی ادامه داد: از حضرت امام (ره) جمله معروفی است که همه شنیده‌اید. ایشان می‌فرمایند «حفظ نظام اسلامی از اهم واجبات است». اما یک جمله مهم‌تر از این همه است و آن این که امام (ره) فرمودند «حفظ نظام اسلامی حتی از حفظ جان حضرت ولی‌عصر(عج) هم بالاتر است». امام در چرایی این جمله استدلال می‌کنند که اگر ولی‌عصر (عج)هم باشند، خود را فدا می‌کنند تا اسلام بماند. همان کاری که امام حسین(ع) کرد. همان کاری که حضرت زهرا (س)کرد.

نماینده ولی فقیه در ارتش با اشاره به ایام فاطمیه افزود: حضرت زهرا(س) شهیده است به دلیل حفظ ولایت و حفظ اسلام؛ چرا که اسلام در ولایت تبلور پیدا می‌کند. مگر حضرت زهرا معصومه (س)نبود؟ چرا خود را حفظ کرد؟ زیرا اسلام عزیزتر از حضرت زهراست. اسلام عزیزتر از امام حسین(ع) است. برای همین است که روز عاشورا، حضرت زینب(س) وقتی آمدند کنار بدن امام حسین(ع) خواسته‌ای از خدا داشتند و آن این بود: «خدایا این قربانی کوچک را از ما اهل بیت قبول کن». مگر امام حسین(ع) کوچک است؟ امام حسین(ع) قطب عالم هستی و حجت خدا میان همه خلایق است. پس چرا حضرت زینب (س)می‌گوید :خدایا این قربانی کوچک را بپذیر؟ می‌خواهد پیامی بدهد. می‌خواهد بگوید امام حسین(ع) خیلی بزرگ است، اما وقتی پای اسلام وسط می‌آید امام حسین هم کوچک است و با آن همه عظمتش باید فدای اسلام شود. اسلام عزیزتر از جان، مال، اولاد و همه چیز است.


رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش اضافه کرد: نکته دیگر این که هر چیزی که مقدمه حفظ اسلام باشد، حفظ آن واجب است. حفظ نظام اسلامی، حفظ مرزهای میهن اسلامی، حفظ سرمایه‌های ملی، دینی و مذهبی و هر چیز ریز و درشتی که مقدمه حفظ اسلام باشد واجب است، چون مقدمه حفظ اسلام هستند.


وی در ادامه با ابراز خرسندی از حضور در جمع مجاهدان راه خدا، محافظان دین خدا و پیروان مکتب اهل بیت(ع) گفت: شما قرار است حافظان آینده اسلام باشید و اسلام به دست شما حفظ شود. بنا است که شما در راه عزیزترین موضوع که از سوی خدا به عنوان دین اسلام ارائه شده و نظام اسلامی خدمت و تلاش کنید.


حجت‌الاسلام محمد حسنی درباره نقش روحانیت در دفاع مقدس نیز بیان کرد: این موضوع بسیار مهم و چند وجهی است. روحانیت در تاریخ همواره نقش‌آفرین بوده است؛ آن هم از جنس تعیین کننده و سرنوشت‌ساز.


وی در ادامه گفت: شاید به ذهن برسد که اصلا فلسفه وجود روحانیت چیست؟ فلسفه وجود روحانیت در طول تاریخ عمل به آیه «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَى بِاللَّهِ حَسِيبًا» است. یعنی آن دسته از کسانی که کارشان تبلیغ پیام‌های خداست. در حقیقت رسانه خدا هستند و باید به عنوان رسانه الهی عمل کنند و حرف خدا را به مردم برسانند. شاید بگویند این که کار پیغمبران است. بله، اما اولا در همان زمان پیغمبران و امامان، عده‌ای کارشان این بود که از پیغمبران پیام الهی را می‌گرفتند و به مردم عادی می‌رساندند و ثانیا از زمانی که پیامبری خاتمه پیدا کرد، در دوران امامان نیز به همین شکل بود. در آن زمان هم کار روحانیت تبلیغ گفتار ائمه بود.


نماینده ولی فقیه در ارتش با اشاره به روایتی از امام حسن(ع) درباره اکرام روحانیت افزود: برخی نمی‌فهمند که معصوم نه الکی حرف می‌زند و نه الکی تصمیم می‌گیرد. معصوم بر حق تصمیم می‌گیرد. این که برخی اخیرا گفته‌اند معصوم قابل نقد و حتی قابل انتقاد است. در اشتباه بزرگی به سر می برند زیرا معصوم به خاطر این که به علم، قدرت، حکمت و  حقیقت مطلق اتصال دارد، جز حق نمی‌تواند چیزی بر زبان جاری کند. معصوم نور خالص است و نور خالص جای نقد و انتقاد ندارد مگر برای افراد مریض القلب.


رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، با انتقاد از کسانی که به خاطر اغراض سیاسی خود، پا روی اغراض اعتقادی خود می‌گذارند، تاکید کرد که روحانیت نیز حلقه اتصال خلق و خالق هستند و ادامه داد: از وظایف روحانیت محافظت و پاسداری از مرزهای فکری، عقیدتی و فرهنگی جامعه بشریت و نه فقط مسلمان‌هاست.

کد خبر 684313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha