مهدی عصمتی پور در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: طرح خرید توافقی زعفران از ۱۴ دی ماه در خراسان جنوبی آغاز و تا ۵ بهمن ادامه می یابد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون یک هزار و ۹۸۵ کیلوگرم زعفران از کشاورزان خراسان جنوبی در طرح خرید توافقی زعفران خریداری شده است، افزود: از محل این خرید، تاکنون ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به حساب کشاورزان واریز شده است.
عصمتی پور با بیان اینکه ۴۰ درصد از هزینه خرید زعفران در طرح خرید توافقی زعفران، به صورت نقد پرداخت می شود، ادامه داد: ۶۰ درصد دیگر طی دو یا سه ماه آینده به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.
به گفته وی، زعفران های خریداری شده در اختیار تعاون روستایی استان است و بعد از اتمام طرح خرید توافقی زعفران، برای صادرات و یا ورود آن به بورس تصمیم گیری می شود.
وی ادامه داد: از زمانی که خرید زعفران در استان آغاز شده است، کاهش قیمت در این محصول استراتژیک را نداشته ایم بلکه شاهد افزایش هزار و یا دو هزار تومانی در هر مثقال بوده ایم که این افزایش در زعفران نگین، بیشتر مشهود است؛ به دلیل خرید تعاون روستایی، میزان زعفران موجود در بازار کاهش یافته و تقاضا نیز افزایش یافته که این موضوع درافزایش قیمت زعفران بی تاثیر نبوده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: در حال حاضر قیمت زعفران های خرید پوشال درجه دو تا نگین از 4 میلیون و 300 هزار تومان تا 5 میلیون و ۴۰۰ هزار تومان متغیر است که در چهار مرکز خرید بیرجند، قاین، فردوس و سرایان کار خرید زعفران از مردم انجام می شود.
وی با اشاره به خسارت ۲۰ تا ۲۵ درصدی سرمازدگی به محصول کشاورزان در سال گذشته و کاهش عملکرد محصول در سال جاری گفت: تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به زعفران کارانی که در سال گذشته متضرر شده اند، پرداخت شده است.
عصمتی پور اظهار داشت: برای حذف دست واسطه ها و دلالان، خرید طلای سرخ در طرح توافقی از افرادی انجام می شود که معرفی نامه از مراکز خدمات جهاد کشاورزی و یا مدیریت جهاد کشاورزی هر شهرستان داشته باشند و در واقع زعفران از کشاورزانی خریداری می شود که یک سطحی زیر کشت از این محصوص داشته باشند.
وی ادامه داد: زعفران خریداری شده به آزمایشگاه فرستاده می شود تا بر اساس قدرت رنگ دهی، میزان رطوبت و اجسام خارجی قیمت گذاری شود.
وی تصریح کرد: برخی از زعفران کاران استان نیز، با جمع آوری محصول دیگر کشاورزان، به این طرح ورود می کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی، دومین استان از نظر سطح کشت طلای سرخ در ایران است، گفت: اما از نظر کیفیت، زعفران خراسان جنوبی نه تنها در کشور، بلکه درجهان زبانزد است و می طلبد که این طلای سرخ، با برند خراسان جنوبی صادر شود.
عصمتی پور با تاکید بر اینکه زعفران خراسان جنوبی از نظر کیفیت بسیار عالی است، گفت: در دنیا بهترین قدرت رنگ دهی برای زعفران ۲۰۰ درنظر گرفته می شود اما این موضوع در طلای سرخ خراسان جنوبی بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ است که نتیجه شرایط آب و هوایی و سخت کوشی کشاورزان عزیز است.
وی با بیان اینکه ۷۰ تا ۷۵ درصد زعفران های خراسان جنوبی، به صورت دسته آماده فروش می شود، افزود: به همین دلیل درصدد هستیم که با موافقیت معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و پیگیری تعاون روستایی، خرید توافقی دسته را نیز در خراسان جنوبی داشته باشیم.
نظر شما