امروز جنگ اصلی ما در جبهه اندیشه است/هنر در نگاه رهبری باید مظهر مقاومت باشد نه تسلیم

خبرگزاری شبستان: مقام معظم رهبری بین هنر اسلامی و هنر مسلمانان نیز تفاوت قائل می ‌شوند. از دید ایشان هنر مطلوب، هنری است که در خدمت خلق خدا و آرمان‌ های الهی باشد و به اعتقاد ایشان هنر باید مظهر مقاومت باشد نه مظهر تسلیم.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، همزمان با سالروز صدور نامه رهبر انقلاب اسلامی به جوانان کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی، نشست «تبیین و تحلیل کتاب منظومه فکری آیت ‌الله خامنه ‌ای» به قلم حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه و جمعی از نویسندگان روز دوشنبه، 2 بهمن با حضور دکتر سید جلال دهقانی فیروزآبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، دکتر عباس چاردلی، عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی، مهندس جعفر درونه، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهندس محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در فرهنگسرای گلستان برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه جای خالی برگزاری این اتفاقات و برنامه ها در دانشگاه احساس می شود، اظهار کرد: از جفاهایی که در این سال ها به مقام معظم رهبری کردیم این بود که  بیانات ایشان را تئوریزه نکردیم و در چارچوب های نظری نیاوردیم تا استفاده شود.

 

وی ادامه داد: دشمن از جهات مختلف برای ما چالش ایجاد می کند، من اعتقاد عمیقی دارم که جنگ اصلی ما در اندیشه است، یعنی امروز دو اندیشه در برابر یکدیگر هستند یکی اندیشه ای که مبتنی بر تفکر اسلامی، دینی و ولایت مدار است و دیگری اندیشه ای که مخالف و مقابل این سیر فکری قرار دارد.

 

سرسنگی تصریح کرد: معتقدم اگر امروز جنگ‌ های اقتصادی وجود دارد به تبع این جنگ اندیشه ‌ای بوده و پیش زمینه ای فرهنگی دارد، بنابراین در این مجال هدف از ارائه سخنانم بررسی موضوع هنر از منظر رهبر معظم انقلاب است.

 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران افزود: سوال این است که آیا مقام معظم رهبری توجهی به هنر داشته ‌اند و ویژگی‌ های هنر مطلوب از منظر ایشان چیست؟؛ فرضیه بر این است که ایشان به هنر توجه نشان داده ‌اند، حال پرسش این است که رهبری چه ویژگی‌ دارند که ما را بر می‌ انگیزد تا هنر را از نگاه ایشان بررسی کنیم.

 

وی ادامه داد: در پاسخ به این سوال باید توجه داشت که مقام معظم رهبری فردی است که می ‌تواند به صورت کامل به عنوان یک صاحبنظر در عرصه فرهنگ شناخته شود زیرا اولا ایشان یک مرجع دینی و ممتاز هستند و ثانیا یک سیاستمدار و مدیر اجرایی برجسته کشور نیز هستند لذا ایشان فقط کار علمی نکرده ‌اند بلکه کار اجرایی نیز در عالی ‌ترین سطح انجام داده ‌اند.

 

سرسنگی ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب همچنین یک روشنفکر هستند به این معنا که بعضی از نکات ایشان بسیار آینده‌ نگرانه و عمیق است. ایشان یک فرد آگاه،‌ منتقد و علاقه مند به هنر اند و برخلاف برخی از ما که صرفاً در یک رشته تخصص داریم به صورت جامع به موضوعات مختلف نظیر هنر نگاه می‌ کنند.

 

وی با بیان اینکه یکی از چالش ‌های اساسی ما بعد از انقلاب این بود که اصول هنر از منظر فقه مشخص نشده است، اظهار کرد: از این رو، در بسیاری از هنرها دچار مشکل هستیم و حدود آن‌ها را نمی ‌دانیم. ما هنوز به یک ترمینولوژی و معناشناسی هنر از منظر اسلامی دست پیدا نکرده ‌ایم؛ این در حالی است که هنر مطلوب از منظر رهبر انقلاب ابعاد مختلف دارد؛ اولاً ایشان نگران انتقال صحیح و واقع‌ بینانه حقیقتِ انقلاب، جامعه،‌ دفاع مقدس و ارزش ‌ها به نسل‌ های آینده هستند که هنر در این میان نقشی بسیار جدی دارد.

 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران تاکید کرد: در وهله دوم ایشان به محتوا در هنر بسیار توجه می ‌کنند و معتقدند که اصل هنر به محتوای آن است. ایشان فرمودند که این محتوای اسلامی در هنر اسلامی صرفاً به معنای داستان‌ های انبیا و ائمه علیهم السلام نیست، بلکه ارزش‌ های اسلامی و اعتقادات اسلامی را نیز شامل می ‌شود.

 

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب معتقدند که هنر مطلوب در جمهوری اسلامی باید هم محتوای خوب و هم شکل مناسبی داشته باشد؛ یکی از غفلت‌ های نظام در طول این ۴۰ سال عدم تربیت نیروی مناسب در ساحت هنر اسلامی هم از حیث محتوا و هم از حیث فرم و شکل است در حالی که در رژیم پهلوی یکی از مهمترین کارها تربیت هنرمندان متناسب با اهداف و اغراض خودشان بود.

 

سرسنگی در پایان یادآور کرد: مقام معظم رهبری بین هنر اسلامی و هنر مسلمانان نیز تفاوت قائل می ‌شوند. از دید ایشان هنر مطلوب، هنری است که در خدمت خلق خدا و آرمان‌ های الهی باشد و به اعتقاد ایشان هنر باید مظهر مقاومت باشد نه مظهر تسلیم.

کد خبر 684306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha