به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، پس از زمین لرزه ۵ و دو دهم ریشتری در کوهبنان، بسیاری از منازل مسکونی در روستای جور و حتی در شهر آسیب دید که این مسئله باعث پناه بردن مردم به چادرها شد اما رفته رفته با شدت سردی هوا، چادرها نیز چندان پاسخگو نیست؛ بماند که جوان ۲۵ سالهای از اهالی روستای «جور» به خاطر واژگونی چراغ نفتی دچار حریق شد و جان خود را از دست داد و کودک دیگری با برگشتن کتری آبجوش در چادر(به علت فضای کم) جراحاتی ناشی از سوختگی برداشت.
نبود کانکس و شرایط مطلوب اولیه به ویژه برای بیماران مشکلاتی ایجاد کرده است؛ یک جانباز ۳۵ درصد که سالها مبتلا به بیماری صعب العلاج خونی است و از سال گذشته دچار بیماری قلبی هم شده، از زندگی در چادر آن هم در این روزهای سرد، راضی نیست و درخواست کانکس دارد.
پس لرزه های پی در پی، خانه هایی را هم که کمتر دچار آسیب شده اند را ناامن کرده و مردم، چادرها را با همه مشکلاتی که دارد بر این خانه های ناامن در برابر زلزله، ترجیح دهند.
دکتر ماه بانو معصوم زاده، پزشک نیکوکار کرمانی که اخیراً برای ویزیت رایگان بیماران در منطقه زلزله زده حضور یافته، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: زلزله ممکن است هرجایی اتفاق بیفتد اما این مهم است که مردم احساس کنند تنها نیستند و مسئولین با آنها هستند.
وی بیان داشت: کوهبنان مردم شریفی دارد که بعضی از آنان در جنگ نیز حضور داشتند، با توجه به مشکلات ریوی، پوستی و آسم نیاز به کانکس دارند و تأمین این مهم باید بر موارد دیگر ترجیح داده شود زیرا این بیماران با بخاری های نفتی تحت فشار هستند لذا تأمین برق و گاز آنان برای استفاده از بخاری های برقی و گازی ضرورت دارد.
این عضو شورای شهر کرمان ادامه داد: کودکان نیاز مبرم به شیرخشک دارند و ما تأمین این مهم را از دانشگاه علوم پزشکی کرمان و معاونت فرهنگی اجتماعی استانداری پیگیری کردیم زیرا در این شرایط باید سیستم ایمنی بدن کودکان قوی باشد که دچار مشکل نشوند.
وی اظهار داشت: یک خانم جوان در مناطق زلزله زده مدتی است که دچار سرطان حنجره شده و اگر به زودی جراحی نشود توانایی تکلم را از دست می دهد و در همین حال یکی از فرزندانش نیازمند پیوند مغز استخوان است و یا بیمارِ دیگری که در چادر شیمی درمان می شود و این اصلاً مطلوب نیست.
دکتر معصوم زاده با تأکید بر اینکه مسئولان نگاه بهتر و دقیق تری به سلامت روحی و جسمی مردم داشته باشند؛ گفت: باید در پرداخت وام های دیرپرداخت و یا بلاعوض به مردمی که بعضاً قدرت اقتصادی خانواده شان به صفر رسیده داشته باشند تا آلام روحی و روانی آنان تسکین یابد.
بر اساس این گزارش، افراد و گروه های خودجوش زیادی در منطقه حضور یافتند که یکی از این افراد که از دانشجویان کرمانی است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: با چادر و بخاری مشکلات حل نمی شود، مردم نیاز به کانکس دارند زیرا خانه های آنها یا خراب شده و یا ترک برداشته که در هر صورت باعث شده آنها در این روزهای سرد در چادر به سر ببرند.
یکی دیگر از جوانان نیکوکار که پس از زلزله به منطقه آمده و خدمات رسانی می کند؛ با اشاره به اینکه یک سری اقدامات از سوی دستگاه ها از جمله هلال احمر انجام شده اما کافی نیست؛ می افزاید: به گفته بنیاد مسکن، درصد زیادی از خانه ها باید تخریب و بازسازی شود.
وی زلزله و شرایط پس از آن را باعث بحرانی شدن وضع بیماران منطقه به ویژه مبتلایان به آسم، سرطان و تالاسمی دانست و گفت: اینجا اولویت را به مسائل درمانی دادیم و تهیه کانکس و بسته های مواد غذایی خشک نیز لازم است.
این مصاحبه شونده ادامه می دهد: درصد فقر و محرومیت زیاد است؛ از آنجا که تعداد قابل توجهی از مردان منطقه کارگران معدن هستند، ماهها حقوق عقب افتاده دارند و توان تهیه مایحتاج را ندارند.
وی با اشاره به اینکه اخیراً دو کمپین حمایتی با عناوین « آهِ کوهبنان» و «کوهبنان تنها نیست» در فضای مجازی و با هدف جمع آوری کمک های مردمی و خیرین راه اندازی شده از بعضی تبلیغات غیرواقعی و دروغ نمایی ها نیز انتقاد کرد و گفت: چه کسی باور می کند یک هفته بعد از زلزله روند بازسازی آغاز شود؟!
در مجموع با توجه به نیاز سنجی های صورت گرفته در کوهبنان نیازهای مردم در حال حاضر، نیاز مالی برای تهیه کانکس ویژه خانواده های شناسایی شده با بضاعت مالی بسیار پایین، نیاز مالی ویژه خانواده های بیماران خاص سرطانی و... که به علت زلزله و فقر مالی از ادامه درمان باز مانده اند، اقلام دارویی و پزشکی خاص، بسته های غذایی ویژه محرومین زلزله زده است.
بنیاد کرامت نیز شماره حساب ۷۶۸۸۰۸۸۰۳۳ و شماره کارت ۶۱۰۴۳۳۷۶۵۹۱۷۲۲۴۹ را جهت کمک های مردمی و سایت آهو را جهت انتخاب نوع مشارکت در این امر خیرخواهانه معرفی کرده است.
نظر شما