هوشیاری والدین كليد مقابله با اعتياد فرزندان است

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر حوزه اعتیاد می‌گوید: براى پیشگیرى از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی توسط جوانان و نوجوانان، هیچگاه نباید صبر کرد تا آنان با چنین مشکلاتى درگیر شوند و بعد اقدام كرد بلكه هوشیارى همیشگى والدین کلید مقابله با اعتیاد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،مهناز باباپور ا پژوهشگر حوزه اعتیاد فزود: نوجوانان و جوانانى که ارتباط صمیمانه و نزدیکى با اعضاى خانواده خود دارند و از بودن در جمع آنها احساس رضایت و شادى مى کنند، کمتر به دنبال مصرف مواد مخدر می روند.


وی با بیان اینکه آموزش ارزش های اخلاقی به فرزندان از راههای پیشگیری اولیه بشمار می رود، اظهار کرد: ارزش‌هاى پسندیده اخلاقى، رفتارهاى مناسب اجتماعى، انتظارات جامعه از یک نوجوان مسئول، اهمیت رشد و بالندگى نوجوان براى پیشرفت اجتماعى که در آن زندگى مى کند را باید به آنها آموزش داده شود.


 باباپور ، ادامه داد: والدین باید به نوجوانان بیاموزند رعایت آئین نامه‌هاى انضباطى و قوانین مدونى که در مدارس اجرا مى‌شوند، مى‌تواند مانع بزرگی برای عدم مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باشد، اهمیت به نظم و انضباط، داشتن رفتارهاى موجه، شیوه تفکر سالم از نکات ارزشمندى است که باید به آنها یاد داد.


 این پژوهشگر اضافه کرد: کودکان و نوجوانان باید بدانند که هرگونه دسترسى به مواد مخدر چه جرایمى به دنبال دارد و چه مجازات‌هایى را باید متحمل شوند، در برابر اجراى مقررات و قوانین حاکم بر خانه، مدرسه و اجتماع،  جدى، مسئول و هوشیار باشند.


باباپور ، تقویت عزت نفس، خویشتن داری و اعتماد به نفس را از اقدامات پیشگیرانه در برابر اعتیاد دانست و گفت: والدین باید فرصت‌ها و موقعیت‌هایى را براى فرزندان خود پیش آورند تا او بتواند پیروزمندانه به اهدافشان برسند و آنها را به دلیل توانایى‌ها و استعدادهایشان  تشویق و حمایت کنید. این کار کمک مى‌کند تا احساس خوبى نسبت به خودشان پیدا کنند.


 این کارشناس خاطرنشان کرد: برداشت‌هاى جوان نسبت به توانایى‌ها و استعدادهایش مهمترین تاثیر را بر عزت نفس او مى‌گذارد. هنگامى که والدین درمى‌یابند تجربه‌هاى دشوار زندگى، اعتماد به نفس و خویشتن‌دارى نوجوانشان را تحت تاثیر قرار داده، باید به او کمک کنند تا با انتخاب راه و مسیر درست زندگى، خود را از مواد مخدر در امان نگه دارد.


 باباپور ادامه داد: گوش دادن به صحبت‌هاى فرزند، حمایت از رفتارهاى مثبت، پسندیده و سالم، توجه کردن به احساسات و عواطف او و پذیرش بى قید و شرط جوانان و نوجوانان به آنها کمک مى‌کند تا با ایجاد رابطه‌اى نزدیک و صمیمانه با والدین خود درصدد مقابله با بحران هاى زندگى برآیند.


وی با بیان اینکه والدین مى‌توانند درباره مواد مخدر به نوجوان شان آموزش دهند، گفت: کودکان، جوانان و نوجوانان مى‌توانند با استفاده از یادگیرى مهارت‌هاى زندگى و شیوه‌هاى حل مشکلات، راه‌هاى مقاومت و استقامت ونه گفتن در برابر مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی را بیاموزند.

 

 

کد خبر 683863

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha