ماندگاری آداب و رسوم در پیوند با هنر است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و اشاد اسلامی گیلان با تاکید بر استفاده از زبان هنر در تبیین دستاوردهای انقلاب افزود: هر آداب و رسوم و فرهنگی که با هنر پیوند داشته باشد ماندگار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر فیروز فاضلی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در مراسم افتتاح سومین جشنواره فرهنگی هنری فجر رشت که عصر امروز( 30 دی) در گالری مارلیک مجتمع فرهنگی خاتم الانبیا این شهر برگزار شد، گفت: هر آداب و رسوم و فرهنگی اگر با زبان هنر پیوند پیدا کند جاودانه خواهد شد.

 

 وی با اشاره به تاثیر انقلاب اسلامی در توسعه و ترویج هنرهای مختلف در کشور، اظهار کرد: یکی از راه‌های مهم تبلیغ انقلاب زبان هنر است.

 

فاضلی در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره استاد مصطفی فرض پور ماچیانی، گفت: وی از آن دسته معلمانی بود که به دریای حقیقت، معرفت، عشق متصل بوده و دانشجوی خود را از معارف فراوان بهره مند می‌کند.

 

وی اولین خصوصیت استاد فرض پور را معلمی دانست و گفت: این استاد وقتی وارد کلاس می شد سراسر عشق بود و از سوال دانشجویان استقبال می‌کرد.

 

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه اینگونه افراد هرگز نمی‌میرند، گفت: شاید جشم او از نظر فیزیکی رفت اما این افراد، بعد از اینکه می‌روند مشخص می شود زنده هستند.

 

 وی خاطرنشان کرد: علم به خاطر این پیشرفت می‌کند که استاد از دانشجو سر می‌شود، این منش را من از استاد یاد گرفتم که تقابل نداشته باشم. این تقابل نداشتن از جمله منش‌هایست که امروز مغفول مانده است.

 

فاضلی اذعان کرد: استاد فرض پور انسان بزرگی بود و به شاگردانش به دید فرزندی نگاه می‌کرد. برای او درختی بودیم که خودش پرورش داده بود و از نشستن زیر سایه آن لذت می‌برد.

 

 وی محقق بودن را از دیگر ویژگی‌های استاد فرض پور دانست و گفت: او در زمانی که در حال تحصیل در مقطع دیپلم بود مجله داریوش را منتشر می‌کرد.

 

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان یادآور شد: مقالات متعددی در زمینه ادبی، زبان شناسی، فرهنگی و اجتماعی و دین در مجلات مختلف مانند آزادی، عصر تبریز، طلوع اسلامی، اطلاعات، گیلان نامه، نشردانش و کادح از او به چاپ رسیده است.

 

وی اعلام کرد: کتاب خوب و ارزشمند دستور زبان فارسی این استاد از سال 1376 در دانشگاه تدریس می‌شد.

 

فاضلی اضافه کرد: مقالات گنجینه گیلان شناسی، نوروز باستانی، شمال شناسی، منوگرافی اشکور، فرزانگان گیلان، زبان و فرهنگ ماچیان، گاه شماری در ایران از آثار تحقیقی وی است.

 

وی استاد فرض پور  را یک مدیر هوشمند، متواضع و فروتن توصیف کرد و گفت: نمی‌شود مدیر بود مگر اینکه من را کنار بگذاریم. مدیر در بحث‌های علمی، فرهنگ و هنری باید ما بگوید وگرنه هرکسی من بگوید یک مدیر علمی و فرهنگی و هنری نیست.

 

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تاکید کرد:  مدیریت بر فرهیختگان با من گفتن نمی‌شود.یک مدیر فرهنگی از ارتقای یک فرد و حاصل عمرش استقبال می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه استاد خمامی زاده، استاد نوزاد، استاد فرض پور در بین ما حاضرند، گفت: آنچه که ما باید از آنها یاد بگیریم تنها روش مندی نیست. آنچه باید برای ما بماند منش آنهاست.

 

دکتر فاضلی تصریح کرد: یادشان را در خودمان حاضر می بینیم به خاطر منشی که در اینان وجود داشت.

 

در پایان این مراسم از تندیس استاد فرض پور ماچیانی در مقابل مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیا رشت رونمایی شد.

کد خبر 683698

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha