پراکندگی در حوزه فرهنگی سوریه/ ساماندهی فعالیت‌های فرهنگی سوریه ضروری است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام فخرزاده معتقد است گروه فرهنگی که در سوریه کار می کنند به لحاظ تجهیزات و نیروی انسانی فهیم و توانمند ضعیف هستند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام سعید فخرزاده، مدیر تاریخ شفاهی دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری امروز در سی و نهمین نشست کبوتران دوردست که در سالن اجتماعات مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری برگزار شد، گفت: سوریه از نظر استراتژیک جای بسیار حساسی است. برخی آنها سرپل قاره‌های آسیا، اروپا و آفریقا می دانند. هم‌مرز بودن با اسراییل تنش هایی را برای کشورهای مجاور ایجاد می کند. سوریه در سال 1918 از عثمانی جدا شد.

 

حجت الاسلام فخرزاده بیان کرد: میشل عفلق حزب بعث را بنا می گذارد که متاثر از ناسیونالیسم عربی و همچنین تفکرات سوسیالیستی بود. این حزب بعث شاخه هایی در عراق و سوریه دارد، اختلافاتی در حزب بعث صورت می گیرد که منجر به کودتایی در سوریه می شود و بدین ترتیب دو حزب در سوریه شکل می گیرند. اینکه حافظ اسد به عنوان یک علوی در راس حاکمیت کشور قرار می گیرد به نظر می رسد باعث تعادلی بین علویان و سنیان در سوریه می شود. مسیحیان 10 درصد، سنیان 74 درصد و شیعیان اثنی عشری 3 درصد جمعیت سوریه را تشکیل می دهند. مساحت سوریه 1800 کیلومتر مربع با جمعیت 23 میلیون است. یک سری فرصت ها و تهدیدهایی در سوریه برای مردم ایران وجود دارد.

 

وی تصریح کرد: به دلیل حضور ایران در 4-5 سال اخیر در سوریه و کمک به مردم و حاکمیت سوریه در حال حاضر دست ما برای انجام فعالیت های فرهنگی در سوریه باز است، این یک فرصت برای ماست. آنچه به عنوان بحث غرب زدگی مطرح است جوانان سوریه را تحت تاثیر قرار داده است که این یک تهدید برای ما محسوب می شود. مردم سوریه به شدت نسبت به کشورشان تعصب دارند و از نفوذ و دخالت بیگانگان شاکی هستند. بعد از فروپاشی شوروی سوریه برای اسراییل به عنوان آخرین مانع محسوب می شود. اسراییل می خواهد حاکمیت سوریه را تغییر دهد و یک دولت بی طرف تری را حاکم کند. یکی از پشتیبانان اصلی شورش ها در سوریه اسراییل بود. 74 درصد اهل سنتی که در سوریه وجود دارند تحت نفوذ عربستان هستند و عربستان بر روی آنها سرمایه گذاری کرده است و به شدت روی تفکر سنتی سنی و افراطی کار می کند.

 

مدیر تاریخ شفاهی دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری با بیان اینکه بچه های حزب الله به نیابت از ایران در حال فعالیت در سوریه هستند، عنوان کرد: از نظر فرهنگی و جغرافیایی بچه های حزب الله به سوریه نزدیک هستند، از طرفی امنیت دمشق دست حزب الله است و یک مقبولیتی بین مردم سوریه دارند. در حوزه فرهنگی دست بچه های حزب الله باز نیست، آنها در بخش نظامی کار می کنند. بچه های حزب الله معتقدند اگر قرار است کار فرهنگی در سوریه انجام شود باید از طریق آنها صورت گیرد. سپاه به عنوان یکی از شاخه های اصلی فعالیت در سوریه است که فعالیت فرهنگی نیز در آنجا انجام می دهد. گروه فرهنگی که در سوریه کار می کند به لحاظ تجهیزات و گروه انسانی توانمند و ضعیف هستند در حقیقت یک پراکندگی در حوزه فرهنگی در سوریه وجود دارد. مسئولان نظام به این فکر افتادند که یک سری فعالیت های فرهنگی در سوریه داشته باشند. موسسه اوج به نوعی موظف شده که فعالیت هایی را در سوریه دنبال کند، از یک طرف حوزه هنری احساس وظیفه کرده که در سوریه فعالیت هایی را آغاز کنند یکی از کارهایی که انجام شد سفری بود که بنده با آقای ابطحی به سوریه داشتیم. آموزش تاریخ نگاری برای ثبت حوادث 5—6 ساله اخیر سوریه را در دست کار داشتیم. یک کار ویژه نیز در مناطق شیعه نشین انجام دادیم، این مناطق در حوادث اخیر سوریه سقوط نکرده بودند.

 

حجت الاسلام فخرزاده با تاکید بر لزوم یک پیوند جمعی در حوزه فرهنگی در سوریه بیان کرد: اگر قرار است اتفاقی خوب در حوزه فرهنگی سوریه بیفتد باید یک مجموعه جدید با عنوان معاونت فرهنگی در دفتر نمایندگی حضرت آقا در سوریه ایجاد شود و شخص توانمندی انتخاب شود که تمام نهادها و سازمان هایی که تمایل به کار فرهنگی در سوریه را دارند مدیریت کند. در حال حاضر شرایط در سوریه همچون اوایل انقلاب است که پراکندگی در کارها وجود دارد. مرزی بین سازمان ها و فعالیت های آنها وجود ندارد، بر این اساس امکان همپوشانی و اصطکاک در کارها وجود دارد.

کد خبر 683563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha