بازماندگان پلاسکو در چه حالی به سر می برند؟

خبرگزاری شبستان: پس از گذشت یک سال از حادثه پلاسکو هنوز اوضاع بازماندگان این حادثه به سامان نرسیده است و همت جدی شهرداری، شورای شهر و مسئولان زیربط را می طلبد.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری شبستان،  حادثه فرو ریختن پلاسکو یکی از حوادث دلخراش پایتخت بود که در 30 دی ماه 95 به وقوع پیوست و در آن  54 واحد تجاری که مربوط به صنف تولید و عرضه پوشاک بود تمامی سرمایه و حتی جان خود را از دست دادند. ساختمان پلاسکو با ارتفاع ۴۲ متر در زمان اتمام ساخت در سال ۱۳۴۱ بلندترین ساختمان تهران بود و در کنار ساختمان آلومینیوم یکی از اولین آسمان‌خراش‌های تهران شمرده می‌شد. امروز با گذشت یک سال از این حادثه خانواده آتش نشانان جان باخته در این حادثه و اصناف و کسبه این ساختمان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.

 

آتش سوزی پلاسکو برخلاف حادثه دلخراش غرق شدن ملوانان زحمت کش کشورمان(حادثه سانچی) با اینکه در جلوی چشمان مسئولان بود اما هنوز اقدام لازمی در مورد آن صورت نگرفته است و در همین رابطه برادر شهید سلطانی  در گفت و گو با ایسنا راجع به آخرین وضعیت خانواده های آتش نشانان شهید شده در حادثه پلاسکو گفته که این خانواده‌ها در این وضعیت یک دلخوشی داشتند و آن هم این بود که وقتی مسئولان شهری جدید آمدند برای تسلی دل خانواده‌ها هم که شده یک جلسه بگذارند و حرف‌ها را بشنوند.  اما تا هفته پیش از اعضای شورای شهر و تیم جدید مدیریت شهری کسی سراغ ما را نگرفت.

 

حبیب هوایی، برادر شهید حامد هوایی که خود هم آتش نشان است گفته که یک نفر از خانواده شهدای آتش نشان پیش یکی از مسئولان سابق سازمان آتش‌نشانی رفت و گفت که شما حقوق من را قطع کردید که او هم گفت مگر شما دیه را نگرفته‌اید، این مبلغ را در بانک بگذارید و ماهیانه سودش را استفاده کنید.شهرداری در حال حاضر حقوق را فقط به همسران شهدا پرداخت می‌کند و خانواده مجردها در این زمینه مشکلاتی دارند. این مسئله یک خلاء قانونی در شهرداری دارد که به راحتی می‌شود آن را اصلاح کرد. اگر یک آتش نشان مجرد باشد پرونده‌اش بسته می‌شود ولی وقتی که متاهل باشد پرونده او باز خواهد بود و مانند یک فرد زنده حقوق او پرداخت می‌شود.

 

همچنین در مورد وضعیت کسبه ساکن در این ساختمان، سعیدی کیا رییس بنیاد مستضعفین در نشست خبری اظهار داشته که ابتدا چند ساختمان برای کسبه پلاسکو معرفی شد که مورد قبول قرار نگرفت و سرانجام پاساژ نور را پذیرفتند و  بنیاد هم 7 ماه اجاره کسبه را پرداخت کرد.

 

وی در مورد ساخت ساختمان جدید در این مکان  اظهار کرد: عده‌ای به شدت معتقدند ساختمان ساخته نشود و المان یادبود برای یادبود آتش‌نشانان ساخته شود. اما بر اساس توافق شهرداری، بنیاد مستضعفان و تایید آن توسط دستگاه قضایی، ساختمان جدید پلاسکو در 13 طبقه شامل 5 طبقه زیر و 8 طبقه روی زمین در عرصه 9400 مترربع نیمه اول بهمن با اخذ مجوز شهرداری کلنگ‌زنی می‌شود.

 

سعید کیا در خصوص نحوه واگذاری واحدهای ساختمان جدید پلاسکو به صاحبان سرقفلی افزود: بنای بنیاد مستضعفان بر این است آنچه ارزش روز سرقفلی واحدهای قبل از تخریب داشته حفظ شود. مثلا سه سال بعد از حادثه که ساختمان جدید ساخته می شود به ارزش زمان تخریب ساختمان،‌ ارزشی افزوده می‌شود. بر این اساس صاحبان سرقفلی مابه‌التفاوت ارزش روز واحدها را می‌پردازند که منطقی است.

 

به گزارش شبستان، چندی پیش تعدادی از کسبه پلاسکو در اعتراضی خیابانی خواستار توجه جدی تر مسئولین به وضعیت درآمدی آن ها شدند و این در حالی است که مجتبی درودیان – رئیس اتحادیه پیراهن دوزان و پیراهن‌فروشان – در نشستی که به مناسبت سالگرد حادثه پلاسکو برگزار شده بود، گلایه‌های بسیاری مطرح کرد؛ از وعده‌هایی که به پلاسکونشینان دادند و عملی نشد تا کسبه پلاسکویی که دیروز ۵۰ کارگر داشت و کارآفرین محسوب می‌شد اما امروز به “اسنپ” رفته و رانندگی می‌کند.

 

وی درد دل‌هایش را اینگونه با خبرنگاران در میان گذاشت که کسبه ساختمان پلاسکو پس از آتش‌سوزی و فرو ریختن ساختمان پلاسکو مقرر شد در ساختمان “نور” مستقر شوند که برخی از آنها از وضعیت موجود در این مجتمع راضی نبودند و برخی از آنها نیز به بازار تهران، اطراف چهار راه استانبول و خیابان فردوسی رفتند. البته اکثر ‌آنها که بیش از ۳۰۰ کسبه را شامل می‌شود، در ساختمان پاساژ تجارت جهانی واقع در میدان فردوسی مستقر شدند که عمدتا به دلیل نزدیکی به موقعیت جغرافیایی ساختمان پلاسکو و مناسب بودن وضعیت بازار در آنجا بود.

 

البته باید گفت که پاساژ تجارت جهانی میدان فروسی که ۳۰۰ کسبه پلاسکو در آن پناه داده شده‌اند هم ایمن نیست و شهرداری تهران چندین بار اخطار تخلیه و پلمب آن را داده است اما اتاق اصناف به دلیل استقرار پلاسکونشینان در آنجا، در مقابل پلمب آن مقاومت می‌کند.

 

درودیان ضمن گلایه از اینکه وعده‌های بسیاری که از روز اول درباره ساختمان پلاسکو داده شد، مشخص نیست که به کجا رسیده است و چه کسی مسئول پاسخگویی و رسیدگی به آن است، اظهار کرد که برای مثال مقرر شد به کسبه آسیب دیده پلاسکو ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت با شرایط مصوب در جلسه آن زمان هیات دولت (یک سال تنفس و ۳۶ ماه مهلت باز پرداخت) داده شود؛ اما پس از یک سال حتی یک نفر هم نتوانست از این تسهیلات استفاده کند و نهایتا هفته گذشته یکی از کسبه بالاخره پس از پیگیری‌های فراوان توانست از این تسهیلات با شرایط مذکور استفاده کند. البته چند نفر دیگر نیز از این تسهیلات استفاده کرده‌اند که شرایط آن با شرایطی که در جلسه هیات دولت برای پلاسکو نشینان آسیب دیده به تصویب رسیده بود، متفاوت بود.

 

به گفته رئیس اتحادیه پیراهن دوزان و پیراهن فروشان، از زمانی که پلاسکو فرو ریخته تا امروز در مورد این ساختمان و اتفاقاتی که باید می‌افتاد، صحبت و وعده بسیار داده شده است، اما کاری صورت نگرفته و بسیاری از کسبه پلاسکو از اتحادیه صنفی مسئول گلایه دارند که باید به آن ها گفت‌ این اتحادیه قدرت اجرایی ندارد.

 

کد خبر 683541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha