به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حبیبرضا ارزانی در گردهمآیی سراسری کارشناسان روابط عمومی دبیرخانههای استانی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور که امروز (چهارشنبه 27 دی ماه) در محل این ستاد برگزار شد با اشاره به آیه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» (آل عمران، 200)، گفت: همراهی مفاهیم «اتَّقُوا» و و «َرَابِطُوا» در این آیه نشان میدهد اگر تقوا نباشد، رستگاری محقق نمیشود و این اهمیت رعایت تقوی در انجام فعالیتهای روابط عمومی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه روابط عمومیها باید دیدهها و شنیدههای خود را مدام تحلیل کنند زیرا تحلیل، مهمتر از گردآوری اطلاعات خام است، افزود: روابط عمومیهای دبیرخانههای استانی کانونهای فرهنگی هنری مساجد برای معرفی بیشتر این نهاد تلاش کنند زیرا همچنان برخی از مسئولان و دستگاههای کشور با فعالیتها و دستاوردهای کانونهای مساجد آشنا نیستند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، بیان کرد: روابط عمومی، قلب تپنده هر سازمانی است و نه صرفا چشم و گوش آن، بنابراین باید واقعیت و مشکلات را به طور سازنده و با رعایت ادب، به مسئولان و مدیران خود انتقال دهد همانطور که خداوند از پیامبر اسلام میخواهد رسالتش را انجام دهد هرچند مردم از سخنانش رضایت نداشته باشند «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللهُ يَعْصِمُكَ مِنْ النَّاسِ»(مائده، 67).
ارزانی استفاده از الگوهای نو، دانشهای روز و ابزارهای نوین را در استمرار موفقیت هر سازمانی مهم دانست و گفت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید از طریق هویتیابی و بهرهمندی از دانشهای نو، استقلال مالی داشته باشند همانطور که موسسات فرهنگی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز میگیرند پولی از این وزارتخانه دریافت نمیکنند بلکه با هویتی که پیدا کردهاند به فکر کسب درآمد هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه فعالیت 24 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور ظرفیت مهمی است که اگر به صورت شبکهای درآید میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند، خبر داد: در همین راستا در آیندهای نزدیک، پرتال جامع کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور را راهاندازی میکنیم.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، در بخش دیگری از سخنان خود، خلاقیت را لازمه موفقیت و پویایی هر مجموعهای دانست و خاطرنشان کرد: سامانه هوشمند حمل و نقل «اسنپ» نمونه کاری خلاقانه است که ما نیز در کانونهای مساجد میتوانیم با طراحی چنین الگویی موجب دسترسی آسانتر و سریعتر مردم به کانونهای مساجد شویم.
ارزانی با بیان اینکه حیات یک دستگاه و نهاد مشروط به حضور مؤثر آن در فضای مجازی است، اظهار کرد: همانطور که یک انسان بدون داشتن دندان در خوردن غذا دچار مشکل میشود، نگاه ما به فضای مجازی نیز باید آنقدر جدی باشد که تداوم فعالیت و موفقیت خود را بدون آن غیرممکن بدانیم.
وی در ادامه، روابط عمومی را قلب تپنده هر دستگاه و نهادی دانست و گفت: اگر روابط عمومیها به درستی عمل کنند و مشکلات و آسیبهای یک مجموعه را شجاعانه به مسئولان خود منتقل کنند آنگاه شاهد پویایی دستگاهها و نهادهای آنان خواهیم بود.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: من طی دوران 20 ساله فعالیت خود هیچگاه فعالیت جناحی و حزبی نداشتهام و کار فرهنگی برایم در اولویت بوده است و امیدوارم مدیران و اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز از هرگونه سیاستزدگی به دور باشند.
ارزانی با اشاره به توصیه امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر «فَإِنّهُمْ صِنْفَانِ: إِمَّااَخٌ لَكَ فِي الدِّيْنِ وَإِمَّانَظِيْرٌلَكَ فِي الْخَلْقِ»، گفت: درهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد به روی همه گروههای مردم فارغ از جهتگیریهای سیاسی آنها باز است و نباید با اعمال سلیقه، مانع از حضور افراد در آنها شد.
وی در ادامه با اشاره به برخی اقدامات در مدیریت سه ماهه خود بر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد مانند تدوین آییننامه، چشمانداز و اهداف خرد و کلان این ستاد، گفت: ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد یک مجموعه غیردولتی و غیرانتفاعی است، بنابراین نباید انتظارات مالی ویژهای از دولت داشت بلکه باید کانونها با کارآفرینی به کسب درآمد بپردازند.
بنا بر این گزارش، ارزانی که در خلال سخنان خود در این گردهمآیی، گفته بود باید از شنیدن حقایق، هرچند هم که تلخ باشند، خوشحال شویم، از اقدام کارشناس روابط عمومی دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان خراسان جنوبی در خواندن اشعاری انتقادی نسبت به عملکرد این ستاد، ابراز خشنودی کرد و هدیهای به آن کارشناس اهدا کرد.
نظر شما