چرا در اسلام، ارزش عمل به نیّت آن است؟!

خبرگزاری شبستان: در اسكناس ‏ها نخى است كه نشانه اصالت اسكناس و وسیله جدایى اسكناس اصلى از قلابى است، در عبادات نیز باید ریسمانى محكم میان بنده و خدا باشد، اگر آن نخ نباشد یا پاره شود، رابطه انسان با خدا قطع شده و عمل مقبول نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سوالاتی درباره دین و آموزه های آن وجود دارد که دانستن پاسخ آنها می توانذد بسیاری از گره ها را از ذهن باز کرده و به اصلاح سبک زندگی ما کمک کند.

از این رو، در ذیل یکی از این سوالات و پاسخ آن به حضورتان تقدیم می شود:

 

چرا در اسلام، ارزش عمل به نیّت آن است و قبولى عمل به قصد قربت و اخلاص وابسته است؟

 

در كارهاى دنیوى نیز ارزش كارها، به نیّت آنها بستگى دارد. به این مثال‏ها توجّه كنید:

جرّاح و چاقوكش هر دو شكم پاره مى ‏كنند، امّا كار جراح، خدمت است و كار چاقوكش جنایت. همین جرّاح مى‏ تواند براى پول كار كند و مى‏ تواند براى نجات یك انسان كار كند، هر كدام از این هدف‏ ها نیز ارزش مخصوص به خود دارد.

 

مثالى دیگر:

یك لیوان آب را به سه نفر عرضه مى‏ كنیم؛ یكى نمى‏ خورد، چون میل ندارد، دیگرى نمى‏ خورد چون قهر كرده است، سومى نمى‏ خورد و مى‏ گوید: نفر چهارم از من تشنه ‏تر است، آب را به او بدهید! این سه نفر، در ننوشیدن آب یكسانند ولى به خاطر آن كه هدف‏ هاى آنها متفاوت است، ارزش كارشان نیز تفاوت دارد.

در اسكناس ‏ها نخى است كه نشانه اصالت اسكناس و وسیله جدایى اسكناس اصلى از قلابى است، در عبادات نیز باید ریسمانى محكم میان بنده و خدا باشد كه همان قصد قربت و اخلاص است. اگر آن نخ نباشد یا پاره شود، رابطه انسان با خدا قطع و عمل مقبول نیست.

 

*برگرفته از کتابخانه الکترونیکی «درس هایی از قرآن»

کد خبر 682862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha