باید با اتکا به توانمندی‌های دروني، معضلات جوامع خود را از پیش رو برداریم

خبرگزاری شبستان: رییس جمهور با اشاره به اینکه اگر روابط بین‌الملل بر اساس تعامل سالم و بر مبنای حقوق بین الملل شکل بگیرد، بسیاری از معضلات کنونی جهان از بین می‌رود، تصریح کرد: باید با اتکا به توانمندی‌های دروني، معضلات جوامع خود را از پیش رو برداریم.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی ضمن ابراز خوشنودی از حضور مسئولان و مقامات کشورهای اسلامی در این کنفرانس در تهران گفت: در شرایط بسیار حساس دنیای کنونی اسلام بدون تردید حل بخش عمده ای از مشکلات کشور در گرو مشارکت واقعی و منصفانه مردم در امور جاری کشور است و همین مهم نقش مجالس قانونگذاری که نمادی از حضور و مشارکت مردم در تمشیت امور خود می باشد را به خوبی آشکار می کند و نمی توان نقش ارزشمند کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در تقویت وحدت، اخوت و تبادل تجارب میان اعضاء را نادیده گرفت.

 

حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه تداوم در این موضوع در تقویت وحدت و هماهنگی میان امت اسلامی موثر است، اظهار کرد: امروز جهان اسلام با چالشهای متعددی روبروست. تلاشهای قدرت خارجی برای سلطه بر امور داخلی مسلمانان و دست اندازی منابع خدادادی آنها، فقر و مشکلات اجتماعی و اقتصادی و توسعه نیافتگی و اختلافات میان کشورهای اسلامی نمونه ای از این معضلهاست که نشان از تلاش قدرتهای خارجی برای سلطه دارد.

 

رئیس جمهور تصریح کرد:‌ راه مقابله با این چالشها نگاه و توسل به قدرتهای خارجی نیست بلکه تجربه تاریخ معاصر به ما آموخته است که این قدرتها صرفاً به فکر منافع خود با هزینه های دیگران هستند و در جهت کاهش آلام دیگران گامی برنداشته و نخواهند داشت توسل آنها در سلطه گری اقتصادی و نظامی و دخالت و تهدید به استفاده از نیروهای نظامی و فروش تسلیحات مرگ بار به کشورهای مختلف است که موجب کشتار و تفرقه افکنی میان کشورهای اسلامی برای حفظ سلطه طلبی و برتری جویی خودخواهانه آنها و تداوم کنشهای استعماری در شرایط کنونی جهان است.

 

وی ادامه داد:‌ برای پرداختن به مشکلات پیش رو و حل آن باید نگاه به درون داشت و نه بیرون باید با اتکا به ظرفیتهای داخلی معضلات را از پیش پا برداریم و نه اینکه چشم به دیگران داشته باشیم تا آنها حلال مشکلات ما باشند این نکته به معنی انزواطلبی نیست بلکه این موضوع جای دخالت در امور دیگران نیست معتقدیم اگر روابط بین المللی براساس تعامل سالم و بر مبنای حقوق بین الملل شکل بگیرد بسیاری از معضلات کنونی از بین خواهد رفت. مشکل از آنجاست که برخی قدرتها تمایلی برای ارتباط و روابط با دیگران ندارند و نگاه آنها از بالا به پایین و روابط یک طرفه و به نفع خودشان است.

 

وی با بیان اینکه باید اختلافات را کنار بگذاریم و اتکا به ظرفیتهای داخلی و بهره گیری از سرمایه انسانی و منابع غنی حرکت کنیم تصریح کرد: با این شیوه و اتکاء به مردم امت اسلامی قادر به حل مشکلات جهان اسلام خواهند بود.

 

حجت الاسلام روحانی تصریح کرد: جهان اسلام خود را باز نمی یابد مگر انکه امت مسلمان کفایت و شایستگی خود را برای ارتقاء و حاکمیت مردم در عمل به اثبات برسانند و در سایه امنیت اجتماعی امنیتی و سیاست و شکوفایی اقتصادی بتوانند برای تمام طبقات رفاه را به ارمغان بیاورند.

 

وی ادامه داد: نخستین گام در این موضوع داشتن روابط صلح آمیز است زمانیکه کشوری نمی تواند مسایل و مشکلات خود را حل کند و دائم در کشمکش خارجی است از حل معضلات خود عاجز می شود و تلاش می کند مشکلات خود را از طریق لشکرکشی حل کند. و یا کشتار و بمباران مردم همسایه پیش برود. خشونت و فرافکنی به بیرون نمی تواند مسایل یک کشور را حل کند و ریشه افراطی گری بخشکاند. پیشنهاد می کنم ارتباط و تبادل نظر و همکاری مجامع کشورهای اسلامی شکل نهادینه بگیرد تا نمایندگان بتواند نه فقط در این مجالس بلکه در سطوح دیگر نیز ضمن گفتگو با همتایان خود به راه حلی مشترک بپردازد.

 

روحانی افزود: کشورهای اسلامی بیش از هر زمان دیگر نیازمند توجه و استقرار مردم سالاری در کشور خود هستند جهان غرب گمان می کند میان اسلام خواهی و مردم سالاری نسبتی وجود ندارد بلکه نسبت ان عکس است و به این بهانه به خود اجازه می دهد از شیوه های تازه استعماری در کشورهای اسلامی استفاده کرده و به آنها تحمیل کند ما به عنوان کشورهای مسلمان باید میراث فقهی و شرعی خود را پاس بداریم  و با ایجاد حکومت اسلامی و مردم سالاری در چارچوب موازین اسلامی نسبت به حل مشکلات اقدام کنیم. و باید بدانیم این موضوع باعث نمی شود که حضور اجتماعی دین در چارچوب قانون و میراث اسلامی کمرنگ شود.

 

رییس جمهور با اشاره به اینکه در حکومت پیامبر اکرم (ص) به عنوان الگوی حکومت نبوی نیز ایشان با مردم مشورت می کردند تصریح کرد: ما با الگو قرار دادن حکومت نبوی باید اقبال و استعمار خود را از این شیوه نشان دهیم و به عنوان میراث دار فرهنگ نبوی با اعتقاد به آموزه های وحیانی بدانیم سینه های خود را به روی اعتقادات و نظرات مردم باز کنیم و آلام آنها را تسکین ببخشیم.

 

وی با بیان اینکه توجه به مردم سالاری بهترین راهبرد تقارب با غرب است اظهار کرد: ما با استفاده از تریبونها و رسانه ها و پارلمان و صندوقهای رای به غرب می گوییم که اسلام نیازی به دخالت شما ندارد.

 

روحانی با اشاره به تضعیف ریشه های تکفیری و داعش در منطقه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ضمن احترام به تمامیت ارزی و حاکمیت کشورهای سیاسی راه حل ریشه کنی مسایل اسلام را جز همدلی تمام کشورهای اسلامی نمی داند.

 

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی روابط خود را با کشورهای اسلامی بر مبنای رفعت و مودت اسلامی تعریف می کند و هیچ کشور اسلامی را رقیب خود نمی داند و حتی با کشورهایی که اختلاف نظر داریم می توانیم بر مبنای احترام متقابل گفتگو و همکاری کنیم برخی کشورها راه را اشتباه انتخاب کرده و تحت القائات امریکا و صهیونیست بر شکاف میان کشورهای اسلامی دامن می زنند.

 

رییس جمهور گفت: کشورهایی که خود منشاء جنگ و بحران در جهان اسلام هستند و منافع خود را در خونریزی و ترویج خشونت و افراط می دانند قطعاً هیچگاه نمی خواهند دولت و رهبران و مردم کشورهای اسلامی همراه و همدل یکدیگر باشند.

 

وی تصریح کرد: این نشست در شرایطی برگزار می شود که شاهد تضعیف فرقه هایی (داعش، تکفیری) با انحراف از آموزه های اسلام هستیم که به غلط نمایشی از آموزه های اسلامی را به نمایش گذاشتیم.

 

روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی از ابتدا با استفاده از تجارب خود درمبارزه با تروریسم تاکید داشته است، خاطرنشان کرد: ما با دعوت عراق و روسیه مستشاران نظامی خود را به آن کشورها اعزام کردیم تا در سایه وحدت مانع دست اندازی فرقه های تکفیری به سایر کشورهای اسلامی شویم و امیدواریم با همکاری کشورهای اسلامی هر چه زودتر ریشه افراطی گری در جهان اسلام خشکانده شود و جهان اسلام به جای صرف توان خود در مبارزه با فرقه های تکفیری و استعمار، توان خود را صرف رفاه مسلمانان کند.

 

وی با اشاره به ابتکار جمهوری اسلامی برای مبارزه با خشونت در جهان و ارایه پیشنهادی در قالب (معاهده ویو) تصریح کرد: یکی از مزایای شکست افراطی گری بازگشت موضوع فلسطین به جایگاه اول است. جمهوری اسلامی همواره حمایت خود را از فلسطین اعلام کرده است.

 

رییس جمهور با اشاره به تصمیم نادرست امریکا در انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی به قدس شریف تصریح کرد: این اقدام رئیس جمهور امریکا نقض قطعنامه های سازمان ملل است و این موضوع در جهان غرب نیز مورد انتقاد قرار گرفت و مسلمانان را در موضوع قدس بیش از گذشته متحد کرده است و قدس شریف را به جایگاه اصلی بازگرداند.

 

وی افزود: رژیم صهیونیستی از اینکه موضوع فلسطین به موضوع اول جهان اسلام تبدیل شده است عصبانی است و با طرح موضوعات واهی سعی می کند فلسطین به فراموشی سپرده شود. و امریکا نیز در شورای امنیت ملل از ترفندهای رژیم صهیونیستی حمایت می کند. در حالیکه این توطئه ها برای بانیان آن نتیجه معکوس داشته و شاهد انتفاضه علیه رژیم صهیونیستی و حامیان امریکا هستند.

 

روحانی گفت: اطمینان دارم که دولتهای اسلامی موضوع قدس را به عنوان قبله اول خود می دانند و برای بازگشت فلسطین تلاشهای خود را مضاعف می کنند.

 

وی افزود: پرسش همایش مجامع کشورهای اسلامی از نمایندگان کشورهای اسلامی این است که چگونه می توان توان کشورهای اسلامی را ارتقا داد و پاسخ صریح و روشن این است که با کمک به رهبران سیاسی خود و تقویت روحیه برادری و اتحاد در جهان اسلام می توانیم بر مشکلات فائق آییم مجالس قانونگذاری کشورهای اسلامی باید نسبت به شناسایی و مشکلات اقدام کنند و بدانند که نگاه به بیرون راه به جایی ندارد. همه باید تلاش کنیم در عرصه سیاست های داخلی و خارجی با گفتمان مسایل و مشکلات را حل کنیم و جنگ طلبی خودمحوری و تعصب و جاهلیت را با عناصری همچون خوداتکایی همزیستی خردورزی و وحدت و عقلانیت جایگزین کنیم.

 

رییس جمهور گفت: جمهوری اسلامی دست همکاری خود را به سوی شما عزیزان که رهبران جریان ساز جوامع خود هستید دراز می کند تا آینده بهتری برای کشورهای اسلامی با اتکا به منابع انسانی فراهم کنیم و در پرتو آموزه های قرآن و سنت پسندیده پیامبر اسلام و تکیه بر ارزش همزیستی مسالمت آمیز بتوانیم گام موثر در مسیر صلح و برابری و برادری و اعتدال در جهان اسلام داشته باشیم. و بگوییم با تشریک مساعی جهان اسلام و تکیه بر معنویت و عزت شاهد شکوفایی کشورهای جهان اسلام باشیم.

 

کد خبر 682771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha