نباید به واسطه شریعت خلاقیت هنر را کم کنیم/ فقه و هنرنقش مهمی در تعلیم و تربیت دارند

خبرگزاری شبستان:مدیر مدرسه اسلامی هنر گفت: هنر نقش مهمی در تعلیم و تربیت دارد و نباید به واسطه شریعت دنبال این باشیم که خلاقیت هنر را کم کنیم، حوزه هم باید اصول خود را به طور شفاف ارائه کند تا آثار مطابق شریعت ساخته شوند.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، حجت الاسلام محمد حسین نواب مدیر مدرسه اسلامی هنر صبح امروز(27دی)در نشست خبری دومین همایش ملی فقه هنر با خبرنگاران  گفت: یکی از مسائل مذهبی ما نسبت دین و هنر است و ما به عنوان مسلمان و شیعه در هر حیطه از زندگیمان باید به فقه مراجعه کنیم.

 

وی افزود: هنرمندان و فقها هرگز در یک میز کنار هم نبوده و مذاکره نکرده اند و این امر باعث سوء تفاهم در بین مردم شده است چرا که هر چیزی که از طرف فقه حرام بوده هنرمندان وارد آن نشده اند .

 

حجت الاسلام نواب ادامه داد: پس از دوره قاجار و ورود هنر مدرن، هنر و شریعت در یک بستر بودند و حوزه های علمیه نیز باعث رشد و ترویج هنر از جمله خوشنویسی، مساجد و اماکن مذهبی شده اند .

 

مدیر مدرسه اسلامی هنر تصریح کرد: هنرهای اسلامی و قدسی شأن و جایگاهشان حوزه های علمیه بوده و اینها همه بعد از هنر مدرن بوجود آمده است.

 

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه محدوده ای از هنر حرام بوده و باید رعایت شود بخش دیگر آن یک امر انسانی و فطری بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

 

حجت الاسلام نواب خاطر نشان ساخت: یکی دیگر از بخش های هنر بحث سیاستگذاری هنر است که بر اساس مبنای فکری در دنیا صورت می گیرد.

 

مدیر مدرسه اسلامی هنر افزود: یک نظام فکری در کشور ما حاکم است که مبنای آن فقه شیعه است که تا نباشد امکان سیاستگزاری هم وجود ندارد .

 

وی عنوان کرد: هنر نقش مهمی در تعلیم و تربیت دارد و باید احکام فقهی آن را مشخص کنیم چرا که خیلی از بارهای مکتب خانه های ما در گذشته به دوش هنر بوده و دنیا هم در عصر حاضر برای رفع آسیبهای اجتماعی خود از هنر بهره می گیرد .

 

حجت الاسلام نواب ادامه داد: ما در عرصه هنر نیازمند واسطه بوده ایم که هم زبان فقه بدانیم و هم ترجمه تا این دو زبان بتوانند با یکدیگر گفتگو کنند.

 

مدیر مدرسه اسلامی هنر بیان داشت: ما در این مدرسه تلاشمان این بوده که افرادی را تربیت کنیم از حوزه های علمیه که هر دو زبان را بدانند یعنی هم فقه بلد باشند و هم با هنر آشنا شوند.

 

وی افزود: مرز و حدود فقه مشخص است و پیچیدگی ندارد اما متاسفانه میان فقه و هنر هیچ وقت گفتگو نبوده که بهتر است مجموعه فقه و هنر یک کار مشترک داشته باشند تا سوء تفاهمات موجود در این عرصه برطرف شود.

 

حجت الاسلام نواب اظهار داشت: نمی شود خلاقیت را از هنر گرفت و حوزه باید اصول خود را به طور شفاف ارائه کند تا آثار مطابق شریعت ساخته شود.

 

مدیر مدرسه اسلامی هنر در پایان گفت: ما نباید به واسطه شریعت دنبال این باشیم که خلاقیت هنر را کم کنیم.

 

کد خبر 682613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha