خبرگزاری شبستان – البرز
هم اندیشی، مشورت ، هم فکری و ... کلیدواژه هایی است که براساس آن می توان دریافت که بستری فکری افراد یک جامعه با چه شتاب و جهش حرکتی پیش می روند.
جامعه ای که جوانان آن با هم اندیشی و تفکر انس یافته باشند، پیش فراول پیشرفت، رشد و ... برای نسل های بعدی است، چرا که این تفکر به نوبه خود سرمنشاء و آغاز جریان های روشنفکری و هم افزایی است.
پای کوه عظیمیه یکی از تفرجگاه های دلچسب جوانان، نوجوانان و حتی میانسالان است که در هر فراغت از روز برای کوهپیمایی به آن جا می آیند.
رشته های بلند و زیبای البرز در امتداد جاده چالوس ادامه می یابد و عظمت و بزرگی آن پنجمین جاده زیبای کوهستانی جهان را بیش از پیش جلوه می دهد.
این منطقه از حیث گردشگری به ویژه فرهنگی اهمیت بسزایی دارد، آن چنان که مزار شهداء گمنام یکی از فرصت های فرهنگی در راستای تبیین فرهنگ ایثار و شهادت را احیاء کرده است.
و اما؛ ذکاوت دیگری در این آغازین سفر کوهپیمایی به عنوان یک امر فرهنگی راه اندازی شد و آن « کافه صالحین» است.
کافه صالحین هم چون کافه سماء که متعلق به حوزه هنری استان البرز است توانسته است جذبه ای از فرصت هم اندیشی برای جوانان را فراهم کند.
گعده گاهی برای آن که جوانان بیایند، بنشینند و کتابی در دست بگیرند و یا با یکدیگر هم اندیشی، هم فکری و هم افزایی داشته باشند.
رکن دیگر گعده های هم اندیشی که این روزها به هیئت اندیشه ورز نیز مطرح است، « پژوهش» است، عنوانی که ایستایی و مقاومت در حوزه های مختلف را پیش از ورود به پژوهشگر می آموزد.
حوزه آسیب های اجتماعی مهمترین محور پژوهش در هیئت های اندیشه ورز
یوسفی، معاونت دانش و پژوهش سپاه امام حسن مجتبی(ع) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص این پرسش که ارزیابی شما در خصوص اهمیت پژوهش چیست؟ گفت: یکی از برنامه های اصلی ما تشکیل هیئت اندیشه ورز نخبگان به بهره مندی از روش ها و تجارب کارشناسان است.
موفقیت های متعدد معاونت پژوهش سپاه امام حسن مجتبی(ع) استان البرز مورد اشاره جناب یوسفی قرار گرفت و در راستای آن توضیح داد: معاونت پژوهش سپاه امام حسن مجتبی(ع) البرز در سال جاری رتبه نخست پژوهش را کسب کرد و این امتیاز به واسطه کشف استعدادها از میان نخبگان اقشار بسیج است که برگرفته از مردم هستند.
وی خاطرنشان کرد: امتیاز تحصیل 900 هزار دانش آموز در سطح البرز یک فرصت مناسب فرهنگی به منظور احیاء ارزش های فرهنگی اسلامی است و این مهم در امر معاونت پژوهش سپاه استان به جدیت مورد نظر قرار گرفت.
در بخش دیگر سوالات از این کارشناس فرهنگی پژوهشی پرسیدم که شکل گیری هیت های اندیشه ورز چگونه بوده است و ایشان در پاسخ مطرح کرد: هیئت اندیشه ورز به واقع فرآیندی است که شکل تحقیقات میدانی با تفاوت های ماهوی دارد یعنی از نظر پژوهش های متعدد قالب کاربردی ، اجتماعی و ماهوی آن در نظر گرفته شده است.
به گفته یوسفی، 10 هیئت اندیشه ورز در سطح استان فعالیت جدی دارند که خوزه آسیب های اجتماعی مهم ترین این حوزه ها است.
معاونت پژوهش سپاه امام حسن مجتبی(ع) البرز تاکید کرد: تولید دانش عمومی و تجربی هدف بلند مدتی است که متناسب با آن برنامه هایی را در نظر گرفته ایم.
این روزها پای کوه عظیمیه به واسطه فعالیت کافه صالحین، فرصتی برای رفع خستگی جوانانی است که از پای کوه می آیند و یا فرصت جمع شدن آنانی است که قصد شروع کوه پیمایی را دارند.
این مکان فرهنگی که امکان پذیرایی نیز دارد موقعیتی را فراهم کرده است که جوانان بیایند، دمی بنشینند و خستگی راه را رفع کنند و در عین حال گعده های گفتگو برپا کنند.
سرهنگ خورشیدی، فرمانده ناحیه امام حسین (ع) شهرستان کرج نیز در این رابطه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز گفت: کافه صالحین به واقع پاتوق آزاد اندیشی برای جوانان است.
خورشیدی در توضیح بیشتر این محیط فرهنگی در پای کوه عظیمیه کرج مطرح کرد: این پاتوق آزاداندیشی متناسب با ساز و کار تفکر بسیج و بسیجی طراحی شده است.
وی خاطرنشان کرد: بسیج به عنوان یک تفکر و فرهنگ پیشرو همواره سعی در فراهم ساختن بستری در جهت رشد فرهنگی جامعه اسلامی است به همین منظور با قرار دادن جامعه مخاطب خود یعنی عامه مردم فراهم آوردن این گونه مکان ها در جهت هم اندیشی ها و هم افزایی را گامی موثر می داند.
کافه صالحین با امکان پذیرایی نوشیدنی برای مردم شرائط مناسبی جهت دمی استراحت و بازیابی توان دوباره است، هم چنین فرصتی برای تفکر به آرمان های دینی و ایمانی چرا که با عطر و بوی شهداء آمیخته شده است.
نظر شما