به گزارش خبرنگار حوزه شهری شبستان، محمدعلی نجفی، شهردار تهران صبح امروز در صحن علنی سی و هفتمین جلسه شورای شهر تهران اظهار داشت: ترسیم وضعیت یک امر ضروری است و اگر شورای شهر نیز تکلیفی بر شهرداری اعمال نمی کرد باید این وضعیت ترسیم می شد.
شهردار تهران با بیان اینکه اقدام هوشمندانه شورا و تصویب مصوبه برای تعیین وضعیت زمان تغییر و تحول در شهرداری تهران کار را وسعت بخشید، افزود: طی 4 و ماه و نیم باید مقدمات برنامه سوم شهرداری را تهیه می کردیم.
نجفی با اشاره به اقدامات انجام شده طی 4 و نیم ماه اخیر در شهرداری تهران خاطرنشان کرد: اعمال مدیریت بودجه سال 96، تدوین بودجه سال 97 و آماده سازی آن برای تقدیم به شورای شهر از اقداماتی بوده است که در این مدت انجام داده ایم.
وی با بیان اینکه حدود 40 تا 50 هزار نفر ساعت در این مدت کار انجام داده ایم، افزود: متن اصلی گزارش عملکرد شهرداری تهران طی 12 سال گذشته در قالب 500 صفحه تهیه شده است که دارای پیوست های آماری و اسناد پشتیبانی است.
شهردار تهران با اشاره به تهیه گزارش خلاصه مدیریتی در قالب 60 صفحه اظهار داشت: این گزارش در فرصت زمان کوتاهی امکان تحلیل و ارزیابی عملکرد مدیریت شهری را ارایه می کند.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران در گذشته فرصت های زیادی از دست داده است که قابل جبران نیست، افزود: منطقه 22 اولین منطقه ای بود که دارای طرح تفصیلی بود و می توانست به عنوان پایلوت نمونه تهران تبدیل شود و از آن به عنوان کانال هوا و ریه تهران استفاده کرد اما این فرصت را از دست دادیم.
نجفی با بیان اینکه شهرداری تهران خطاهای محاسباتی زیادی در سال های اخیر داشته است، افزود: حتی در محاسبه هزینه های عمرانی و پروژه هایی نظیر تونل توحید و پل صدر از جمله آنهاست.
نجفی ضعف مدیریتی و عملکردی را از دیگر انتقادات وارد به شهرداری تهران طی 12 سال عنوان کرد و گفت: این موارد را باید از طریق مراجع قضایی دنبال کنیم کما اینکه برخی نیز در حال پیگیری است.
نجفی با ارایه گزارش تحول شهرداری تهران گفت: در دیون و بدهی های شهرداری تهران 29 هزار و 510 میلیارد تومان ثبت شده است.
وی دیون و بدهی های ثبت نشده شهرداری تهران را 22 هزار و 600 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: مجموع بدهی های شهرداری 52 هزار و 100 میلیارد تومان است یعنی سه برابر بودجه سال 96.
شهردار تهران با بیان اینکه مطالبات قابل وصول شهرداری به جز مطالبات دولت بیش از 4 هزار میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: وضعیت حسابرسی شهرداری تهران به این شکل است که 54 درصد از دارایی های شهرداری حسابرسی نشده است.
وی با بیان اینکه هیچ برآورد دقیقی از ارزش معاملات و املاک ثبتی شهرداری تهران در دست نداریم، گفت: از مجموع املاک 674 ملک غالبا به صورت سلیقه ای در اختیار افراد و اشخاص قرار گرفته است.
مبارزه با فساد اصلیترین رویکرد استراتژیک در اداره شهر تهران
نجفی با بیان اینکه رویکرد اصلی من مبارزه با فساد است، افزود: اصلی ترین رویکرد استراتژیک ما برای اداره شهر تهران مبارزه با فساد است.
شهردار تهران با بیان اینکه اسفند سال گذشته قراردادی به ارزش یک میلیارد تومان برای تبیین شاخص ارزیابی عملکرد فردی در دانشگاه پلیس بسته شده است، خاطرنشان کرد: طرف قرارداد پس از مدت ها گزارشی ارایه کرده است که ارزش کارشناسی آن حتی 10 میلیون تومان هم نیست.
وی با بیان اینکه 850 میلیون تومان از مبلغ قرارداد پرداخت شده است، افزود: متاسفانه آخرین پرداختی قرارداد مذکور اول مرداد 96 بوده است که حتی پس از انتخابات شوراها و قطعی شدن تغییر و تحول در مدیریت شهری انجام شده است.
شهردار تهران با بیان اینکه دوم مرداد 96 قرارداد دیگری با فرد مذکور به ارزش ریالی 730 میلیون تومان بسته شده است، افزود: تاریخ پرداخت با تاریخ قرارداد یکی بوده است و در همان روز 584 میلیون تومان به شخص مورد نظر پرداخت شده است.
نجفی تصریح کرد: فرد مذکور مدعی است از مبلغ یک میلیارد و 534 میلیون تومان فقط 170 میلیون تومان به وی پرداخت شده و مابقی فقط به حساب نامبرده واریز شده و از حساب ایشان به حساب یکی از روسای دفتر معاونان شهرداری تهران واریز شده و به ادعای نفر دوم این ماجرا پول در انتخابات هزینه شده است.
شهردار تهران افزود: از مبلغ دو قرارداد حدود یک میلیارد و نیم از طریق رییس دفتر یکی از معاونان شهردار به فعالیت های عام المنفعه انتخاباتی برگشت داده شده است.
نجفی اظهار داشت: سعی کرده ایم ارایه گزارش به دور از قضاوت باشد و قضاوت را بر عهده ارزیابان قرار داده ایم تا پس از مطالعات دقیق دریابند که اداره شهر با چه مشکلات و دشواری ها مواجه است.
نظر شما