به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، نشست نحوه اجرایی شدن طرح ویژه ارایه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری، در راستای مسئولیت تازه حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبرضا ارزانی؛ دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به عنوان «مسئول برنامهریزی هماهنگی و نظارت بر فعالیتهای حوزه روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» در محل این ستاد برگزار شد.
مرتضی طاهریان؛ معاون فرهنگی، هنری و آموزش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور نیز در این نشست ضمن تشریح فعالیتهای این ستاد در حوزه روستایی و عشایر از آمادگی کانونهای فرهنگی برای اجرای گسترده طرح ویژه ارایه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری خبر داد.
سیاوش؛ مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایر سازمان امور عشایر ایران در این نشست با بیان اینکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با درک ظرفیتهای اقتصادی عشایر کشور در حال الگوبرداری از این اقتصاد است، گفت: هرگونه فعالیت در حوزه عشایر باید به گونهای باشد که اصالت فرهنگی جامعه عشایری کشور حفظ شود و تحقق این موضوع نیازمند کار مطالعاتی و پژوهشی درست است.
وی افزود: اجرای خدمات فرهنگی و مذهبی باید با کمترین دخالت در فرهنگ جامعه عشایری همراه شود؛ جامعهای که بالاترین سطح علایق ملی و دینی را به کشور دارد و برای نمونه پنج درصد شهدای کشور در سالهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، از میان جامعه عشایری بودند در حالی که جمعیت این قشر، حدود 2 درصد کل جمعیت کشور است.
مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایر سازمان امور عشایر ایران، خاطرنشان کرد: اجرای طرح ویژه ارایه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری نیازمند هماهنگی همه دستگاههای مربوط به این حوزه است و تاکنون ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در این عرصه در زمینههای گوناگون همکاری و فعالیت خوبی داشته است.
احمدی میرقائد در پایان، از آمادگی سازمان امور عشایر ایران برای گسترش همکاریها با ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور خبر داد.
بنا بر این گزارش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 20 وظیفه در راستای اجرای طرح ویژه ارایه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری دارد که مهمترین آنان عبارتند از: پیشبینی اعتبارات لازم در بودجههای سنواتی به منظور ارتقای فرهنگ جامعه عشایری، شناسایی و حمایت از استعدادها و گروههای فرهنگی، هنرمندان و اهل قلم جامعه عشایری، راهاندازی و حمایت از کانونهای فرهنگی هنری، مراکز فرهنگی دیجیتال و کتابخانههای ثابت و سیار در مناطق مستعد و پرتراکم عشایری، مطالعه و راهاندازی مؤسسات قرآنی در نقاط پرتراکم عشایری و شناسایی استعدادهای برتر قرآنی و برنامهریزی برای شناسایی و ساماندهی افراد مستعد عشایری برای تربیت مبلغ قرآن، هنرمند، کتابدار و خبرنگار افتخاری.
در این نشست مقرر شد اجرای این طرح بر اساس ترکیب جمعیتی عشایر کشور باشد تا زمینه فراگیری برنامهها و استقبال بیشتر عشایر کشور از آن مهیا شود.
نظر شما