کانون‌های تخصصی مهدویت مساجد، عملکرد خوبی داشته‌اند

خبرگزاری شبستان: معاون بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به فعالیت کانون‌های تخصصی در مساجد کشور با موضوع مهدویت، افزود: هرجا ما در بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با کانون‌های مهدویت همکار شدیم، موفقیت‌های زیادی کسب کردیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق کفیل، در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه هر کاری که می‌خواهیم در کشور ما به رونق برسد و پیشرفت داشته باشد باید با مسجد، گره بخورد، گفت: اگر در موضوعات دینی با مسجد گره خوردیم، رشد کردیم و به اندازه‌ای که از مسجد فاصله گرفتیم، شکست خوردیم.

 

وی افزود: مسجد را صرفا پایگاهی برای موضوعات دینی ندانیم بلکه مسجد باید پاتوق حکومت دینی باشد اما با نگاهی که در کشور ما وجود دارد تا دهه‌ها سال دیگر نیز نمی‌توانیم از ظرفیت و قابلیت مساجد استفاده کنیم.

 

معاون بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) خاطرنشان کرد: باید عده‌ای میدان‌دار شوند تا اهمیت موضوع مسجد را برای جامعه تبیین کنند و همچنین روشن کنند که پیامبر خاتم(ص) برای تشکیل حکومت اسلامی، ابتدا مسجد ساختند و مسجد را صرفا برای اقامه نماز نساختند، بلکه مرکز همه فعالیت‌های حکومت اسلامی بود.

 

وی اضافه کرد: همانطور که هر کس می‌خواهد کاری را شروع کند ابتدا اداره یا ساختمانی می‌سازد یا کسی که می خواهد زندگی تازه ای را شروع کند می‌گوید به خانه نیاز دارد، ما نیز در مدیریت جامعه به مسجد نیاز داریم و باید ضرورت گره‌خوردن فعالیت‌هایمان با مسجد را درک کنیم.

 

کفیل گفت: هر فعالیتی که بخواهد در جامعه اسلامی شکل بگیرد به خانه مسجد نیاز دارد، همانطور که هر زوجی برای آغاز زندگی تازه به یک سرپناه نیاز دارد، هرچند این موضوع هنوز در جامعه درک نشده است.

 

وی با بیان اینکه کمتر کسی در کشور به جایگاه حقیقی مسجد پی برده است و مطالبات مسجدی امام(ره) و رهبری نیز برای مردم تبیین نشده است درحالی که تجارب موفق مسجدی در زمینه پیروزی انقلاب اسلامی و مدیریت دفاع مقدس داریم، اظهار داشت: از این تجربه موفق به دلیل ظهور مراکز مشابه در کشور استفاه نشده است.

 

معاون بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) افزود: هرچقدر در کشور پیش رفتیم الگوی مدیریت غربی بر مدیریت اسلامی غلبه کرد و الگوهای غربی را بدون بومی‌سازی در کشور پیاده کردیم، البته نکته مهم‌تر عدم درک قابلیت مسجد است بنابراین مشکل اصلی کشور در حوزه مسجد، راه‌اندازی فرهنگسراها نیست بلکه عدم درک قابلیت مسجد است.

 

وی با اشاره به کم‌کاری برخی شخصیت‌های برجسته حوزوی نسبت به جایگاه مسجد، گفت: اگر اهمیت جایگاه مساجد از سوی علمداران دین و مسئولان کشور درک شود، آنگاه همه به سوی آن می‌دویم، البته باید صدها سال بگذرد تا کارکنان یک مجموعه، نماز ظهر را در مساجد اقامه کنند.

 

کفیل با بیان اینکه طبق روایات نماز را صرفا هنگام اضطرار می‌توان در غیر مسجد خواند و رفتار ما به گونه‌ای است که انگار همیشه در اضطرار هستیم، خاطرنشان کرد: اگر جایگاه نماز در مسجد درک شود آنگاه سایر موضوعات مانند پیوند و انس افراد با یکدیگر، همدلی افراد، نظام اخلاقی و نظام خانوادگی در جامعه حل می‌شود.

 

وی در ادامه با بیان اینکه، مسجد بهترین جایگاه برای انجام حرکت مهدوی و زمینه‌سازی برای ظهور است، اظهار داشت: امروزه که ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد توفیقات زیادی در مساجد پویا و فعال کشور داشته است، می‌تواند فعالیت این کانون‌ها را با موضوع مهدویت گره بزند.

 

معاون بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) گفت: ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید این موضوع را فرهنگ سازی کند که یکی از اصول اساسی برای فعالیت همه کانون‌ها، مهدویت است.

 

وی خاطرنشان کرد: نباید نگاه تک موضوعی به مهدویت داشت بلکه مهدویت جریان‌ساز همه موضوعات قرآنی، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه است و محوری شود که همه فعالیت‌ها با افق انجام شوند.

 

کفیل با اشاره به فعالیت کانون های تخصصی زیادی در مساجد کشور با موضوع مهدویت، افزود: هرجا ما در بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با کانون‌های مهدویت همکار شدیم، موفقیت‌های زیادی کسب کردیم.

 

وی گفت: تلاش همه ما این است که از قابلیت مساجد در زمینه‌سازی ظهور و تبیین و گسترش فرهنگ مهدویت در جامعه استفاده کنیم.

 

 

 

کد خبر 682249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha