«نابغه ی خردسال؛ پیشخدمت و شعبده باز» را بخوانید

خبرگزاری شبستان: «نابغه ی خردسال؛ پیشخدمت و شعبده باز» اثر«توماس مان» با ترجمه «محمود حدادی» را انتشارات «نیلوفر» روانه بازار نشر کرده است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، داستان نابغه ی خردسال، با همه کوتاهی، از آثار کانونی توماس مان در روانکاوی رابطه ی توده و قدرت است و از این لحاظ با روایت پیش خدمت و شعبده باز درونمایه ای همخوان دارد. داستان نخست را توماس مان در ١٩٠٣ نوشته است و دومين را ١٩٢٩. این امر نشان می دهد در جهان نگری این نویسنده برجسته موضوع انسان و قدرت دغدغه ای پیوسته بوده است. زیرا شعبده بازِ این روایت هم مانند نابغه ی خردسال، مقهور شوق فرمان روایی، می کوشد از راه هایی دو پهلو اراده ی آدم ها را بشکند و بر آنها غلبه کند.

توماس مان، نویسنده ملی آلمان در قرن بیستم، همراه برادرش هاینریش مان رمان آلمانی را به عرصه ی ادبیات جهانی درآورد. وی در دوران حكومت هيتلر هجرت کرد، تا حافظ معنویت میهن فریب خورده ی خود در غربت باشد. از این رو گفته است آن جا که من هستم، فرهنگ آلمان آن جاست.

گفتنی است ، توماس مان در روز ۶ ژوئن ۱۸۷۵ در شهر لوبک آلمان متولد شد پدر توماس مان بازرگان غلات بود که بعدها به مقام سناتوری شهر لوبک هم رسید، او از جانب مادر یک رگه پرتغالی داشت. تحصیلاتش را تا ۱۹ سالگی در لوبک گذراند و پس از مرگ پدرش همراه خانواده‌اش راهی مونیخ شد. در آنجا وارد یک شرکت بیمه شد و توانست نخستین اثر خود، افتاده‌ها، را به پایان برساند. در همان زمان وارد دانشگاه مونیخ شد و رشته‌های تاریخ و ادبیات و اقتصاد سیاسی را دنبال کرد.

در سال ۱۸۹۷ همراه برادرش به رم رفت و در همان سال کتاب بودنبروک‌ها را آغازکرد که در سال ۱۹۰۱ توانست آن را چاپ برساند و شهرت زیادی کسب کند. در سال ۱۹۰۵ با خانم کاتیا پرینگسهایم دختر یکی از استادان دانشگاه مونیخ ازدواج کرد.

در این مدت چند اثر دیگر از او انتشار یافت: تریستان، گرسنگان، تونیو کروگر، ساعت دشوار، در آینه، اعلی‌حضرت، فونتان پیر، شامیسو و مرگ در ونیز. در سال ۱۹۲۴ کتاب کوه جادو را منتشر کرد که باعث شد شهرت او دو چندان شود. در فاصله سال‌های ۱۹۲۲ تا ۱۹۲۶ کتاب‌های گوته و تولستوی، گفتار و پاسخ، تلاش‌ها، یادداشت‌های پاریس را نوشت. در سال ۱۹۲۹ جایزه نوبل ادبیات به او اهدا شد. او نخستین آلمانی بود که این جایزه را به دست آورد.

توماس مان از نخستین روشنفکران آلمانی بود که پس از روی کار آمدن ناسیونال سوسیالیست‌ها در آلمان، نسبت به فجایع احتمالی رایش سوم هشدار داد. او در یک سخنرانی که در تاریخ آلمان با عنوان «خطابهٔ آلمانی» ثبت شد، طرفداران آدولف هیتلر را «بربر» خطاب کرد.

در سال ۱۹۳۳ رایش سوم، او را مورد تعقیب قرار داد و ناچار از آلمان به سوئیس رفت. درفاصله سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۴ در رادیو آمریکا برنامه اجرا کرد و در سال ۱۹۴۹ در جشن ۲۰۰ سالگی گوته بعد از ۱۵ سال تبعید به آلمان بازگشت. در همان سال دولت آلمان شرقی جایزه ادبی گوته را به او اهدا کرد و دکترای افتخاری دانشگاه آکسفورد را کسب نمود. در ۱۹۵۳ دولت فرانسه نشان افتخار صلیب لژیون دونور را به او هدیه داد و دانشگاه کمبریج نیز دکترای افتخاری به او اعطا کرد.

در سال ۱۹۵۲ در روستای کوچک ارلباخ در نزدیکی شهر زوریخ ساکن شد و تا آخر را عمر همان‌جا گذرانید. وی سرانجام در روز ۱۲ اوت ۱۹۵۵ در پایان یک بیماری چندروزه و بر اثر عارضه قلبی در بیمارستان شهر زوریخ در میان جمعی از نزدیکانش درگذشت.

«نابغه ی خردسال؛ پیشخدمت و شعبده باز» اثر«توماس مان» با ترجمه «محمود حدادی» را انتشارات نیلوفر روانه بازار نشر کرده است.

کد خبر 682244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha