مهدی شریف مدیر عامل موسسه رهپویان شریف در گفتگو با خبرنگار شبستان در خصوص فعالیت این موسسه در حوزه پزشکی با بیان اینکه: این موسسه سال 79 موسسه کار خود را با کلاس های آمادگی برای پذیرش دستیاری شروع کرد.گفت: پزشکان برای شروع دوره تخصصی باید آموزش دستیاری داشته باشند و کلاس های ما که در بیمارستان امام خمینی برگزار شد با استقبال خوبی روبرو شد که 150 نفر در آن شرکت کردند. این زمینه خوبی شد تا ما وارد کلاس های دیگر برای پزشکان شویم مثل آزمون های ارتقاء و برد پزشکی که تاکنون ادامه داشته است.
وی افزود: سال 84 فلش کارت هایی برای پزشکان تولید شد که در عرض 2 تا 3 ماه 30 هزار فلش کارت به فروش رسید این فلش کارتها در قالب مقوای کوچک نکات برجسته پزشکی را آموزش می داد و باعث شد سال 84 وارد ارشد تمام رشته های دانشگاهی شویم که تجربه خوبی نبود و ما به این نتیجه رسیدیم که هر کس در حوزه تخصصی خود فعالیت نماید و به حوزه اصلی خود برگشتیم و با اضافه شدن برد که با رشته های داخلی و جراحی شروع کردیم و با توجه به نیاز رزیدنت کشور این به 18 رشته که تقریبا تمامی رشته های تخصصی است و برای هر رشته 30 کتاب ارسال می شود که در طول هر هفته یک کتاب ارسال می شود که قبل از آزمون ارتقا تیرماه به دست شرکت کنندگان می رسد.
مدیر عامل موسسه رهپویان شریف گفت: هر رزیدنت برای ارتقاء نیاز به پاس کردن آزمون آن دارد که البته نمرات آن در دانشگاه ها متفاوت است.
وی افزود: کاری که در این کتاب ها صورت می گیرد خلاصه کتب حجیم لاتین است که به فارسی ترجمه شده و نقش خیلی مهمی در باسواد شدن رزیدنت ها ایفا می کند.
شریف خاطر نشان کرد: متاسفانه تعدادی از اساتید پزشکی اعتقاد دارند رهپویان شریف در جهت باسواد کردن پزشکان فعالیت نمی کند چرا که با ترجمه متون دانشجویان را از خواندن رفرنس ها دور می کند. این در حالی است که هر رزیدنت در سال اول و هر ماه باید 15 کشیک بدهد و با توجه به اینکه کمبود خواب توانایی رزیدنت را کم می کند اگر کتاب های آماده و کم شده در کنار او نباشد قطعا همان مقدار را نیز نخواهد توانست یاد بگیرد و هدف اصلی که مداوای بیماران است، محقق نخواهد شد.
وی افزود: کار اصلی رزیدنت مداوا و شناسایی بیماری است که با توجه به زمان اندک رزیدنت ها امکان خواندن کتاب های لاتین حجیم برای آنها وجود ندارد و خواندن رفرنس کتاب های لاتین اکثرا باید بعد از فارغ التحصیلی باشد یا به صورت موردی جاهایی که شک و تردید وجود دارد به رفرنس ها مراجعه کرد.و هدف گرفتن دکترای زبان انگلیسی در زمان دانشجویی نیست، البته شاید فرد بخواهد در کنفرانس های پزشکی شرکت کند که لازم است فرد با شرکت در دوره های سه ماهه به تقویت زبان خود بپردازد.
شریف خاطر نشان کرد: در کتاب ها سوالات، مرور 10 سال گذشته ارتقاء و برد 10 دانشگاه است تا قبل از اینکه رهپویان شریف فعالیت کند رزیدنت ها با مشقت دنبال این سوالات بودند بعد از تهیه سوالات رهپویان شریف و پاسخ تشریحی به سوالات امروزه ثابت شده مهمترین روش یادگیری، یادگیری بر مبنای حل مسئله است به این معنا که فرد با چالش مسئله مواجه می شود فکر او به کار می افتد، فکر می کند و بعد به جواب نگاه می کند که آیا این درست بوده یا خیر.
وی گفت: فعالیت های پیش روی موسسه به آزمون های حضوری و آزاد از برنامه های اصلی موسسه است که در زمان های مشخصی از افراد آزمون گرفته شود که برای پزشکان عمومی ما در شهرهای مختلف آزمون حضوری برگزار می کنیم و قصد داریم برای رزیدنت ها نیز این آزمون شروع شود.
وی خاطر نشان کرد: کلاس LMS و فیلم، کلاس برای فهم مطالب در حال برگزاری است و باید گروه های رشته های بسیاری در دانشگاه های مختلف ما فیلم های پزشکی را تولید می نماییم.تفاوت فیلم پزشکی با کتاب، تشریح مطالب سخت توسط اساتید می باشد چرا که در سوالات کیس های مهم را بررسی نمی شوند. در روش LMS که آموزش بر مبنای اینترنت هست این کار در حال انجام است و حتی امکان پرسش و پاسخ نیز فراهم می باشد.
شریف گفت: در پشتیبانی روش بر مبنای مشاوره تلفنی است موسسه هفت سال است که این کار را انجام دهد که هزینه بالایی برای ما دارد ولی این راه همچنان ادامه دارد و بعد از مطالعه یک کتاب از 30 کتاب استاد یا مدرس تماس می گیرد و 10 کیس به صورت تلفنی مطرح می شود و این روش از تاثیر و اثربخشی بالایی برخوردار است و با توجه به ترافیک و دوری راه شهرستان ها به راحتی امکان نزدیکی دانشجو و استاد وجود دارد ولی در این روش مدرس خسته می شود و نهایتا می تواند روزی 2 یا 3 نفر را راهنمایی نماید که هزینه بالایی را می خواهد ولی برای راحتی کار پزشکان و متخصصان که برد نگرفته اند بسیار مفید و مثمرثمر است. (برد، شرط فوق تخصصی شرکت کردن و هیئت علمی شدن برد تخصصی است) و در حوزه پژوهش بسیاری از اساتید از رهپویان تقاضای کمک کرده اند که در دست بررسی است تا موسسه در زمینه پژوهش کمکی به جامعه پزشکی در چهارچوب قانون و مقررات انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه اولین همایش تجلیل از اساتید کشور را در آذرماه 96 با حضور آقای دکتر پزشکان و مسئولان و نمایندگان مجلس برگزار شد گفت: در این همایش به لزوم پرداختن به روش های جدید آموزش پزشکی پرداخته شد و در دی ماه دومین همایش تجلیل از اساتید پزشکی برگزار شد که در این همایش نیز با حضور بیش از 30 دانشگاه علوم پزشکی کشور به ضرورت پرداختن شیوه های نوین پرداخته شد.
شریف خاطر نشان کرد: همایش دیگری با حضور 700-800 نفر از دانش آموختگان دانشگاه آزاد برگزار شد در این همایش نیز تجربه های 18 ساله موسسه به دانش آموختگان جوان دانشگاه آزاد عرضه شد و برگزاری این همایش ها ادامه خواهد داشت که از سال آینده 5-6 همایش برگزار خواهد شد.
نظر شما