رضا دهبانی پور، مدیرکل و دبیر هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد به نقش و جایگاه فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد اشاره و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: کانون های فرهنگی مساجد با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان در سراسر کشور راه اندازی شده اند.
دهبانی پور اظهار داشت: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند:« زبان هنر برای انتقال مفاهیم یکی از بهترین و موثرترین زبان هاست».
وی با بیان اینکه اقتضای عقل هم در تایید این موضوع است، یادآور شد: ما باید با زبانی مفاهیم را انتقال دهیم که ذائقه و ذات مردم پذیرای آن باشند.
این مسئول ضمن تاکید بر اینکه هنر عرصه هایی دارد و این عرصه های مختلف باید راهی برای انتقال مفاهیم باشد، عنوان کرد: با راه های مختلف می توان این وظیفه و رسالت را انجام داد؛ همچنان که گاهی این عرصه ها با نمایش، هنرهای تجسمی و شعر قابل انتقال است.
دهبانی پور در ادامه، یادآور شد: ما از قدیم الایام مسجدی را با ساختار تعریف شده داشتیم که محیطی فیزیکی بود و در دل آن اعمال عبادی انجام می گرفت.
وی خاطرنشان کرد: با شکل گیری کانون های فرهنگی و هنری مساجد قرار براین است که ما به کمک هیئت امنا، امام جماعت و متولیان امر مسجد در انتقال مفاهیم دینی و مذهبی با زبان هنر به آنها کمک کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد: ایجاد یک ساختار به نام کانون های فرهنگی و هنری برای به کارگیری عرصه های مختلف فرهنگی و هنری به منظور انتقال مفاهیم مذهبی به نسل جوان از این منظر کار پسندیده و درستی است.
دهبانی پور ابراز داشت: به همین دلیل می توان گفت کانون های فرهنگی و هنری جایگاه مهمی در جامعه دارند و می توانند در تبلیغ، تبیین و انتقال مفاهیم مذهبی به نسل جوانی که جویای درک مفاهیم مذهبی هستند، تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه کانون هایی داریم که واقعا برازنده بوده، جایگاه ارزشمند و فعالیت های خوبی دارند، اضافه کرد: کانون هایی داریم که اصلا به وظیفه خود عمل نمی کنند.
دبیر هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد: اینکه ما بخواهیم عددی برخورد کرده، ماموریتی به دستگاه محول و هر سال تعدادی کانون اضافه کنیم به نظر بنده کار خوبی نیست؛ ضمن اینکه کار خوب این است که ما کانون هایی را که داریم کیفی سازی، سطح تخصصی آنها را مجوز داده و آنها را رتبه بندی و طبقه بندی شوند.
دهبانی پور با بیان اینکه باید ارزیابی و ارزشیابی از کارها و عملکرد کانون ها داشته و آنها را برنامه محور کنیم، ادامه داد: این کمیت مثل بسیاری از دیگر کارهاست ما اینکه برای آمار و ارقام همچنین ماموریتی را تعریف کنیم به نظر بنده خیلی قابل قبول نیست؛ ولی آنچه که قانون و مصوب شده ما هم موظف به اجرای آن هستیم.
وی عنوان کرد: به هر شهرستان استان باید هر ساله مجوز تشکیل ١٢ کانون اختصاص داده شود و باید این کانون ها ارزیابی شده و مساجد فاقد کانون شناسایی شوند.
این مسئول فرهنگی خاطرنشان کرد: به نظر بنده ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد اگرچه وظیفه اصلی آنها نیست، ولی چون با مسجد و عزیزانی سر و کار دارند که دغدغه مسجد داشته و کار مسجدی می کنند بیش از آن که به فکر افزایش این کمیت ها باشند، باید به فکر روحانی برای مساجد باشند.
دهبانی پور با بیان اینکه بخش بسیار زیادی از مساجد این استان روحانی ندارند، تصریح کرد: واقعیت این است به شکل گذشته که ما در ایام مختلف محرم، رمضان، دهه فاطمیه و ... می دیدیم که روحانیون به مناطق دور دست و مساجد می رفتند الان نه اینکه نداریم، ولی آنقدر چشم گیر نیست و یا روحانی مستقر در بسیاری از مساجد استان نداریم و این موضوع یک نوع ضعف محسوب می شود.
وی یادآور شد: به نظر بنده ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور باید وقت خود را روی این موضوع بگذارند که در مساجد روحانیون حضور داشته و در کنار آن کانون های فرهنگی و هنری مساجد فعالیت داشته باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه زمان آن رسیده که کانون های فرهنگی و هنری که کیفیت لازم را ندارند تعطیل کنند، اضافه کرد: ما در زمینه مطبوعات، مطبوعاتی که پس از دریافت مجوز در یک مدت مشخص فعالیت حوزه تخصصی خود را نداشته باشند مشمول ماده ١٦ قرار گرفته و لغو مجوز می شوند.
دبیر هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه و بویراحمد، اذعان کرد: دلیلی ندارد که ما فقط آمار داده و سرانه برای کانون ها بگیریم؛ بنده به این موضوع اعتقادی ندارم.
دهبانی پور با بیان اینکه وجود کانون های فرهنگی در مساجد را کار پسندیده و اصولی می داند، گفت: ما در این راستا ضرورت وجود کانون های فرهنگی و هنری را کاملا احساس می کنیم و فکر می کنم این کانون ها موفق بوده، ولی اکنون مجال یک خودارزیابی است.
نظر شما