به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، کارشناس مذهبی در جمع نمازگزاران مسجد مقدس جمکران به تبیین موضوع بصیرت پرداخت و اظهار کرد: کلمه «بصیرت» در چند جای قرآن تکرار شده و یکی از آن در آیات پایانی سوره مبارکه یوسف است که خداوند به پیامبر(ص) می فرماید: به مردم بگو من آمده ام شما را به سمت راه مستقیم دعوت کنم، به وسیله بصیرت.
وی با اشاره به اینکه انسان به سه بصیرت نیاز دارد، بیان کرد: بصیرت دینی و اعتقادی، اخلاقی و سیاسی سه موضوعی است که باید به دنبال آن باشیم.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه در روایات مختلف بر بصیرت دینی تاکید شده است، ابراز کرد: دین انسان باید از روی درک، فهم و اعتقاد باشد. خدا، پیامبر و ائمه اطهار(علیهم السلام) را بشناسد و به اصول و فروع دین ایمان و باور قلبی داشته باشد و یکی از راههای رسیدن به این بصیرت توسل به اهل بیت(علیهم السلام) است.
سخنران مسجد مقدس جمکران با بیان اینکه اعتقاد به امام زمان(عجل الله فرجه) و قرآن باید از روی فهم باشد، تصریح کرد: در بصیرت اخلاقی انسان باید خودش متوجه شود که چه عیب اخلاقی دارد و سعی در برطرف کردن آن داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه اعتراف دشمن خیلی مهم است، ادامه داد: اعترافات دشمنان، کمک زیادی در اصلاح و برطرف کردن عیوب به ما میدهد، انسان نباید اعمال نیک را بزرگ و گناهان را کوچک ببیند که چنین نگرشی آفت اعمال است.
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه اجتماع، سبب شفافیت میشود، گفت: اگر مردم در مسائل سیاسی بصیرت داشتند، سقیفه به وقوع نمیپیوست، اگر فهم و درک بود، عمروعاص به این سادگی در صفین بر سر مردم کلاه نمیگذاشت و در طرف دیگر ۳۰ هزارنفر در برابر امام خود ایستادگی نمیکردند که عاشورا را رقم بزنند.
وی در بخش دیگر سخنان خود ابراز کرد: یکی از راه های پیدا کردن بصیرت، فهم و تعلیم قرآن کریم است، اگر صرفاً به قرائت و حفظ قرآن کریم باشد، بسیاری از دشمنان و قاتلان اهل بیت(علیهمالسلام) هم قرآن را تلاوت میکردند اما بصیرت نداشتند.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: اگر کسی با قرآن کریم انس داشته باشد، بصیرت پیدا میکند، داستانهای زیادی درباره آیات نورانی قرآن کریم که به افراد بصیرت داده است، در کتابهایی مثل “جاذبه قرآن” از آیتالله کریمی جهرمی مطرح شده است، دومین امری که سبب پیدایش و افزایش بصیرت میشود، دعا است، سومین راه کسب بصیرت، تفکر است.
نظر شما