برگزاری المپیاد قرآنی و هنر در مدارس سمپاد

خبرگزاری شبستان: سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان گفت: برای نخستین بار برگزاری المپیاد قرآنی و هنر در مدارس سمپاد پیش بینی شده است.

 
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، فاطمه مهاجرانی، سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان در نشست خبری که در ساختمان شهید رجایی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد گفت: ۴ وظیفه اصلی را مرکز دارد. یکی از وظیفه ها مدارس سمپاد است، در سال ۶۳ با ۶ مدرسه آغاز به کار کرد و در سال ۸۹ تعداد ۳۰۰ مدرسه داشتیم  امروز ۷۰۰ مدرسه وجود دارد‌.
 
وی با اشاره به طرح شهاب گفت: این طرح در راستای عدالت آموزشی اجرا می شود و تا امروز یک میلیون ۷۰۰ دانش آموز را تحت پوشش قرداده است. طی این طرح هر فرد استعدادهایش شناسایی می شود و در راستای نخبه پروری گام بر می دارد.
 
 
وی ادامه داد:برگزاری سه المپیاد جغرافیا، علوم زمین و سلول بنیادی را در دستور کار در بین الملل داریم.
 
 
مهاجرانی یکی دیگر از وظایف مرکز استعداد های درخشان را برگزاری جشنواره خورازمی دانست و گفت: در این جشنواره طرح های قابل توجه وجود دارد که قابلیت تجاری شدن دارند.
 
 
وی گفت: یک آزمون ورودی برای مدارس سمپاد برگزار می شود‌. نکته ای که مدارس سمپاد را متمایز از دیگر مدارس می کند بحث پژوهش مدارس سمپاد است‌.
 
 
سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان  و دانش پژوهان جوان گفت: در جهت عدالت آموزشی، آموزش های ویژه نیز به دانش آموزان سمپاد داده می شود.
 
 
وی بیان کرد: یکی از کارهایی که باید به کمک رسانه انجام دهیم تغییر نگرش است و نیاز نیست که همه تیز هوش باشند. تقاضا برای ورود به مدارس سمپاد از سوی خانواده ها زیاد است. باید خانواده ها بدانند که فرزندانشان خودشان باشند.
 
 
مهاجرانی گفت:با ۲۵۰ هزار آزمون مواجه هستیم. الگویی که باید پیش برود این است که هر فردی در هر حوزه ای می تواند کار کند، فعالیت داشته باشد‌. باید سایر هوش ها نیز اندازه گیری شود.
 
 
وی گفت:احیای سازمان  ملی سمپاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده ایم تا بررسی شود. در احیا، سازمان باید اساسنامه و هیئت امنا داشته باشد. تا مدارس با حفظ کیفیت توسعه یابد. این موضوع در حال پیگیری است.
 
 
سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان  و دانش پژوهان جوان بیان کرد: نباید از واژه فرار مغزها استفاده کنیم باید گردش مغزها بدانیم. برخی از افراد تنها برای تحصیل به خارج از کشور می روند و باز می گردند‌.  باشگاه پژوهان ۶ هزار عضو دارد که منتظر هستند تا بستر ها فراهم شود تا به جامعه خدمات ارایه دهند.
 
 
وی با بیان اینکه باید حس مسئولیت و وطن پرستی را در دانش آموزان تقویت کنیم گفت: اینگونه دیگر فردی از کشور خارج نمی شود. اگر خارج شد دوباره به کشور باز می گردد.
 
 
مهاجرانی گفت: در حال حاضر تنها راه ورود به مدارس سمپاد برگزاری آزمون است و همه دانش آموزان در سراسر کشور می توانند شرکت کنند اما امیدواریم در اینده  بتوانیم طرح شهاب را توسعه دهیم‌.
 
 
وی گفت: ویژگی سمپاد پژوهش محور بودن است. وقتی به یکباره توسعه می یابد، منابع محدود می شود و به صورت طبیعی افت کیفیت داشته ایم. اما توسعه محدود شده است در ورودی پایه هفتم از ۲۲ هزار دانش آموز پذیرش به ۱۵ هزار رسیده است‌.
 
 
سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان  و دانش پژوهان جوان بیان کرد: بازگشت دانش آموز از مدارس سمپاد به مدارس عادی پیچیده است و به فرد برچسب زده می شود. تعداد دانش آموزان بازگشت به مدرسه عادی داشتند اما سعی کردیم تا مدارا کنیم‌چون عوارض خروج از این مدارس زیاد است.
 
 
وی درباره ی ورود رشته های مهارتی گفت: این اتفاق به عنوان یک کار مشخص در دستور کار قرار گرفته شده است.
 
 
سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان  و دانش پژوهان جوان گفت: تعداد کل دانش آموزان ۱۲۴ هزار و ۹۱۲ استعداد درخشان  در ۶۰۳ مدرسه تحصیل می کنند.
 
 
 
مهاجرانی گفت: مدارس استعداد درخشان پرهزینه هستند و به همین دلیل شهریه دریافت می شود.تنزل درجه از سازمان به مرکز داشته ایم که  با محدودیت های زیادی رو به رو شدیم. ۵۰ درصد مدرسه غیردولتی را دریافت می کنند و مدارس با کم بضاعت ها مدارا می کنند‌. این مدارس خود تامین نیروی انسانی دارند‌ و هزینه های بالایی دارند.
 
 
وی بیان کرد: المپیاد قرآنی و هنر در مدارس سمپاد پیش بینی شده است‌. به کل نادیده گرفته نشده است. البته متولیان زیادی در این حوزه وجود دارد که باید هماهنگی های آن انجام شود. 
 
 
سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان  و دانش پژوهان جوان در پاسخ به پرسش خبرنگار شبستان درباره ی استاندارد جهانی دانش آموزان تیز هوش گفت: استاندارد جهانی بین ۱.۶ تا ۳ درصد است که دارای هوش ویژه هستند. در حال حاضر جمعیت ما زیر ۳ درصد است و در برخی از مناطق نیز کمتر از ۳ درصد است. با استاندارد جهانی خیلی فاصله نداریم.
 
 
مهاجرانی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار شبستان مبنی بر شناسایی هوش های ویژه در میان دانش آموزان تیز هوش و جلوگیری از مهاجرت آنان از کشور  گفت: آموزش هایی که به دانش آموزان سمپاد داده می شود، ویژه است و محتوای آموزشی خاص خود را دارد‌. هوش های ویژه از المپیاد ها شناسایی می شوند. بسیاری از افراد با مدرک کارشناسایی از کشور خارج می شوند نه از دیپلم. البته وظیفه ما با وزارت علوم تربیت نسل ماهر است و زاویه ای بین ما وجود ندارد.
 
 
وی بیان کرد: پیشنهاد هایی برای حذف آزمون دوره اول انجام شده است که کارهای کارشناسی بر روی این پیشنها صورت می گیرد.
 
 
وی یاد آور شد: ۶۴ هزار دانش آموز تیز هوش پسر و ۶۰ هزار تیز هوش دختر در مدارس سمپاد تحصیل می کنند.
 
 
 
 
 
کد خبر 681388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha