به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان ، یحیی رحمتی مدیرکل میراثفرهنگی زنجان، گفت: با توجه به اینکه گنبد سلطانیه در دوره ایلخانیان دارای دو دروازه اصلی بوده است، احیای این دروازهها و برج و باروها میتواند نحوه خدمات و مراجعات عمومی و چگونگی ارتباط گنبد، برج و قلعه را با مردم بازنمایی کند.
وی افزود: در حال حاضر پروژه خواناسازی سنگها و تهیه آنها از این معدن آغاز شده است. همچنین آمادهسازی و احیای بخشی از دیوار و برج و باروی قسمت جنوبی گنبد سلطانیه نزدیک به دو ماه است که در حال انجام است و هماکنون در مراحل پایانی قرار دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان تصریح کرد: پیشبینی می شود تا پایان دی امسال خواناسازی و باززندهسازی بخشی از برج و باروی قسمت جنوبی که ادامه طرح جامع احیای برج و باروی گنبد سلطانیه است به اتمام برسد.
وی تأکید کرد: پلان برج و بارو گنبد سلطانیه کاملاً موجود است بهنحوی که در برخی قسمتها پی سنگی و در دیگر بخشها دیوار برج نزدیک به چهار متر میرسد. در نقاطی هم که مشخص نیست کارشناسان در حال خواناسازی هستند تا این پازل تکمیل شود.
رحمتی خاطرنشان کرد: احیای دروازهها و برج و باروی گنبد سلطانیه میتواند مسیر تازهای برای بازدیدکنندگان فراهم آورد. و گردشگری مجموعه را از محوطه ارگ با توجه به کاوشها و مطالعات باستانشناسی بهدستآمده را تسهیل کند و به غنای این بازدیدها بیفزاید.
گنبد سلطانیه در دوره ایلخانیان از دو دروازه جنوبی و شمالی برخوردار بوده است که طبق گفته کارشناسان، دروازه جنوبی مختص رفت و آمد امرا و پادشاهان و دروازه شمالی مربوط به بار عام و مراجعات مردمی بود.
شهر سلطانیه در زمان پایتخت ایلخانیان در حالی در اوج رونق و فعالیت به سر میبرد که گفته میشود، روزانه بیش از ۱۲هزار نفر از دروازههای شهر و گنبد تردد میکردند، از همین رو کارشناسان و متخصصان میراثفرهنگی برای کسب اطلاعات بیشتر از چگونگی ارتباط این شهر با مردم به خواناسازی برج و بارو و دیوار جنوبی گنبد سلطانیه روی آوردند.
نظر شما