به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، در حالی که حدود 100 فیلم درخواست حضور در جشنواره فیل مفجر امسال را داشتند اما به دلیل ناقص بودن تعدادی از این فیلم ها، تنها 67 فیلم توانستند در مرحله ابتدایی این جشنواره راه یابند. از این میان نیز تعدادی از فیلم ها نتوانستند فیلم های خود را در فرصت تعیین شده تکمیل کنند تا هیات انتخاب آنها را کامل ببیند.
امسال یکی از مواردی که از سوی دبیرخانه و شورای سیاستگذاری جشنواره به آن اهمیت دادند، این بود که زمان مشخصی برای ارسال فیلمها مشخص کرده بودند تا هیات انتخاب دقیقه نود فیلمها را نبیند. البته پس از اعلام فیلمها، روش مذکور اعتراضاتی در پی داشت که از مهمترین آنها می توان به عدم حضور «سراسر شب» به کارگردانی فرزاد موتمن و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی، «آستیگمات» مجیدرضا مصطفوی و «گرگ بازی» عباس نظام دوست اشاره کرد که اعتراضات خو درا در برنامه «سی و پنج» خطاب به «سیدجمال ساداتیان» یکی از اعضای هیات انتخاب اعلام کردند.
در هر حال در زیر فیلمهایی با مضامین اجتماعی و کمدی که به رویداد سی و ششم فجر راه یافتند را معرفی میکنیم:
فیلم سینمایی «اتاق تاریک» به تهیه کنندگی و کارگردانی سیدروح الله حجازی که تصویربرداری آن از نیمه مردادماه آغاز شده بود، 14 مهر ماه در لوکیشن بلوار ارتش به پایان رسید.
«اتاق تاریک» پنجمین ساخته حجازی پس از فیلمهای «در میان ابرها»، «زندگی خصوصی آقا و خانم میم»، «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» و «مرگ ماهی» است. ساعد سهیلی و ساره بیات بازیگران اصلی فیلم هستند.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: فرهاد و هاله فصل جدید زندگی خود را آغاز کرده اند و این سرآغاز تغییرات دیگری است که آنها را در مواجهه با مسائل جدیدی قرار می دهد.
عوامل اصلی فیلم عبارتند از: مدیرفیلمبرداری؛ پیمان شادمانفر، مدیرصدابرداری؛ حسین بشاش، طراح چهره پردازی؛ عباس عباسی، مدیر برنامه ریزی و دستیار اول کارگردان؛ امید علیازی، طراح صحنه؛ بهادر حسین زاده، طراح لباس؛ مروارید کاشیان، فیلمبردار؛ ادیب سبحانی، دستیار اول فیلمبردار؛ مرتضی سبحانی، مدیرتدارکات؛ امیر اسکندری، منشی صحنه؛ دنیا راد، عکاس؛ امیرحسین شجاعی، مشاور رسانهای: آریان امیرخان، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان؛ سید روح الله حجازی.
فیلم سینمایی «امیر» به نویسندگی و کارگردانی نیما اقلیما و تهیه کنندگی سیدضیاء هاشمی، در ژانر اجتماعی ساخته شده است. تدوین فیلم سینمایی« امیر» بصورت هم زمان توسط مستانه مهاجر و صداگذاری آن توسط فرامرز ابوالصدق انجام شده است.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: یکی با کار، یکی با پول، یکی با زندگی، یکی هم با سیگار. همه خودشونو میکشن. فقط راهاشون فرق میکنه.
میلاد کی مرام، هادی کاظمی، بهدخت ولیان، مصطفی قدیری، روشنک سه قله گی، وحید منافی، مهدی عامل هاشمی، مونا قاسمی،کسری محبوبی، آرتین گلچین و سحر دولتشاهی ترکیب بازیگران این فیلم را تشکیل می دهند.
فیلم سینمایی «جاده قدیم» به کارگردانی و تهیهکنندگی منیژه حکمت در جشنواره حضور دارد. این فیلم داستان زنی کارمند را روایت میکند که شب عید نوروز با مشکلاتی مواجه میشود. نقش اصلی این فیلم برعهده مهتاب کرامتی است.
«جاده قدیم» با نگاهی به مشکلات زنان در راستای کارهای قبلی فیلمساز روایت میشود. در این فیلم علاوه بر مهتاب کرامتی، آتیلا پسیانی و پرویز پورحسینی نیز به ایفای نقش میپردازند. مدیریت فیلمبرداری برعهده داریوش عیاری است.
فیلم سینمایی «جشن دلتنگی» به تهیه کنندگی علی قائم مقامی و کارگردانی پوریا آذربایجانی است. این فیلمساز جوان دومین اثر سینمایی خود را بعد از «اروند» به جشنواره فجر فرستاده است که در مورد شبکه های اجتماعی و تاثیرات آنها است.
محسن کیایی، بهنام تشکر، پانته آ پناهی ها، بابک حمیدیان، مینا ساداتی، ساغر قناعت، عرفان ناصری، علی دهبان، ندا عقیقی، اشکان منصوری، پریوش نظریه و امید روحانی بازیگران فیلم «جشن دلتنگی» هستند.
«جشن دلتنگی» درباره رابطه واقعی آدمها و گره خوردن آن با فضای مجازی است.
عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از کارگردان: پوریا آذربایجانی، نویسنده فیلمنامه: پوریا آذربایجانی و مونا سرتوه، مدیر فیلمبرداری: علیرضا زریندست، طراح چهرهپردازی: مهرداد میرکیانی، صدابردار: آرش برومند، تدوینگر : خشایار موحدیان، صحنهآرا: مرتضی فربد، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: حمیدرضا غفارزاده، مسئول لباس: مرضیه حبیبی، دستیار دوم کارگردان: مهیار اسلامی، مدیر صحنه: امیرعباس دهقانی، مدیر تولید: مجید بابایی، مدیر تدارکات: حسین روزبهانی، دستیار تدارکات: اسماعیل شاهیوند، عکاس: مونا سرتوه، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: علی زادمهر، تهیهکننده: علی قائممقامی.
«چهارراه استانبول» ششمین ساخته سینمایی مصطفی کیایی بعد از فیلم های «بعد از ظهر سگی سگی»، «ضد گلوله»، «خط ویژه»، «عصر یخبندان» و «بارکد» است و مانند ساخته های قبلی این کارگردان اثری پر بازیگر محسوب میشود.
بهرام رادان، محسن کیایی، سحر دولتشاهی، ماهور الوند، رعنا آزادی ور، مهدی پاکدل، سعید چنگیزیان، پوریا رحیمی سام، بابک بهشاد، خسرو احمدی، تینو صالحی، حسین امیدی و با هنرمندی مسعود کرامتی گروه بازیگران «چهار راه استانبول» را تشکیل می دهند.
عوامل فیلم عبارتند از: تهیه کننده، نویسنده و کارگردان: مصطفی کیایی، مدیر فیلمبرداری: حسین جلیلی، مدیر تولید: سجاد رحیمی، دستیار اول کارگردان: هومن خواجه نوری، برنامه ریز: امید جزینی، تدوین: نیما جعفری جوزانی، طراح صحنه: حجت اشتری، طراح لباس: مارال جیرانی، صدابردار: امیر نوبخت، طراح گریم: عباس عباسی، عکاس: میلاد کیایی، منشی صحنه: نفیسه ذاکری، جلوه های ویژه رایانهای: فرید فصیحی، جلوه های ویژه میدانی: آرش آقابیگ، مدیر تدارکات: محمد ابراهیمی.
سیدمحمود رضوی و بهروز شعیبی در مقام تهیه کننده و کارگردان با فیلم سینمایی «دارکوب» سومین همکاری مشترک خود را تجربه کردند.
فیلمنامه «دارکوب» را حسین ترابنژاد و آزیتا ایرایی بر اساس طرحی از بهروز شعیبی به نگارش در آوردهاند. این فیلم داستان اجتماعی روابط انسانی افراد جامعه را در رو در رویی با معضلات اجتماعی و اعتیاد روایت میکند.
در خلاصه داستان "دارکوب"آمده: هیچ چیز سختتر از اون نیست که ببینی عزیزت تصمیم گرفته تنها باشه. تو از دیدنش، از شنیدن صداش لذت میبری اما اون درها رو بسته و تنهایی رو جای تو انتخاب کرده… هیچ چیز سختتر از اون نیست که ببینی تنها شدی. عزیزانت رو میبینی و دوستشون داری ولی همه تو رو انکار میکنن. درها رو به روت بستن و تو تنها شدی. تنهایی باتلاقه…
مهناز افشار، امین حیایی، سارا بهرامی، جمشید هاشم پور، هادی حجازی فر، طوفان مهردادیان، نگار عابدی، شادی کرمرودی، ثریا حلی، آتیه جاوید، علیرضا کیمنش و ندا عقیقی بازیگران فیلم هستند که هر کدام نقشهای متفاوتی را در دارکوب ایفا کردهاند.
فیلم سینمایی «سوء تفاهم» به کارگردانی احمدرضا معتمدی و تهیه کنندگی جلیل شعبانی در جشنواره فجر حضور دارد.
قصه فیلم «سوء تفاهم» ماجرای یک گروگان گیری است که همه چیز در متن واقعیت پیش می رود اما با گذشت زمان این شبهه پیش می آید که این حادثه بیشتر شبیه یک سوءتفاهم یا توهم است و اما در متن توهم هنوز عناصری از واقعیت به چشم می آید. همزمان با گسترش این ابهام، ماجرای گروگان گیری نیز به پیش می رود.
مریلا زارعی، پژمان جمشیدی، هانیه توسلی، کامبیز دیرباز و اکبر عبدی بازیگران این پروژه هستند.
فیلم سینمایی «شعلهور» به کارگردانی حمید نعمت الله و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی از جمله فیلم هایی است که در جشنواره فیلم فجر سی و ششم حضور دارد. همچنین سهراب پور ناظری به عنوان هشتمین همکاری خود با حمید نعمت الله آهنگسازی «شعله ور» را کار کرده است.
امین حیایی، زهرا حاتمی، بهمن پرورش، فرید قبادی، دارا حیایی، مژگان صابری، پانتهآ مهدی نیا بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
فیلمنامه «شعلهور» به طور مشترک توسط هادی مقدم دوست و حمید نعمت الله به نگارش درآمده است و مضمونی اجتماعی دارد. این فیلم زندگی مردی را روایت میکند که احساس میکند عددی نشده است و این احساس او و همه زندگیاش را تحت تأثیر قرار میدهد.
عوامل فیلم سینمایی «شعله ور» عبارتند از نویسنده: حمید نعمتالله، هادی مقدم دوست، مدیر فیلمبرداری: روزبه رایگا، صدابردار: علی عدالت دوست، طراح گریم: مهرداد میرکیانی، طراح صحنه و لباس: محمدرضا شجاعی، مدیر تولید: فرشید رئوفی، تدوینگر: مهدی سعدی، دستیار اول کارگردان: سعید بیات، برنامهریز: داوود باقری، عکاس: امیرحسین شجاعی، مشاور رسانهای: ملیکا مومنی راد و راضیه جباری، مجری طرح: موسسه فرهنگی هنری وصف صبا.
فیلمسینمایی «عرق سرد» به کارگردانی و نویسندگی سهیل بیرقی و تهیهکنندگی مهدی داوری در فجر امسال حضور دارد.
فضای فیلم «عرق سرد» نسبت به کار قبلی کارگردان «من» بسیار متفاوت است. این فیلم با بازی باران کوثری، امیر جدیدی، لیلی رشیدی، هدی زینالعابدین و سحر دولتشاهی در جشنواره فیلم فجر رونمایی میشود.
یکی از نکات جالب توجه درباره فیلم تازه سهیل بیرقی، حضور باران کوثری در نقش یک فوتبالیست است. گفته می شود کوثری برای بازی در این نقش تمرینات بسیار سخت و تخصصی رشته فوتبال را پشت سر گذاشت و بیش از ۲۰ کیلو وزن کم کرده است.
سهیل بیرقی نویسنده و کارگردان، کامران حجازی مجری طرح و مدیر تولید، فرشاد محمدی مدیر فیلمبرداری، مهدی صالح کرمانی صدابردار، ایمان امیدواری طراح چهره پردازی، دستیار اول کارگردان:محمدرضا کشمیری، جلوه های ویژه کامپیوتری: سینا قویدل، امیرحسین شجاعی عکاس و مهدی داوری به عنوان تهیهکننده از عوامل اصلی هستند که در تولید این فیلم همکاری دارند.
فیلم سینمایی «کار کثیف» به نویسندگی و کارگردانی و تهیه کنندگی خسرو معصومی با مضمونی اجتماعی به موضوع کار و مهاجرت می پردازد.
پدرام شریفی، الهام نامی، شاهرخ فروتنیان، لوون هفتوان، رضا فیاضی، خیام وقار، مهران نائل، اکبر معززی، نیکان فهیم نیا، کامران فیوضات، مسعود فروتن، پیام احمدی نیا، ابراهیم عمادی، مهرداد فلاحتگر، حماسه دولتشاهی، رضا یوسفی، مهدی جمشیدی، سیدمهدی میراکبری، علی محمدی، سیمون باغداساریان، حسین زمانی، وحید حبیبیان، علی بهمنش، مرجان نکویی، نیما مهتابی، ساجده مرادپور، امیر پاسبان، امیرحسین آصفی، بهادر اونلو بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
فیلم سینمایی «کامیون» به نویسندگی و کارگردانی «کامبوزیا پرتوی» در جشنواره فجر رونمایی می شود. این فیلم موضوعی اجتماعی را دستمایه کار قرار داده اما به تبعات حضور داعش نیز می پردازد.
«کامیون» با مدیریت فیلمبرداری «تورج اصلانی» در مرزهای سوریه و عراق، در روستاهای اطراف منطقه «سیلوانا» در استان آذربایجان غربی، در شهرهای ارومیه و میانه و در نهایت در لوکیشنهای مختلفی در تهران از جمله آزادی، تهرانسر، گلابدره، شهرک غرب، صادقیه و ... فیلمبرداری شده است.
در فیلم سینمایی «کامیون»، سعید آقاخانی، نیکی کریمی، تروسکا جولا، رامین راستاد، یعقوب پرسا، نسرین مرادی و ... به ایفای نقش میپردازند.
محمدحسین مهدویان و سیدمحمود رضوی، این بار با فیلم سینمایی «لاتاری» در جشنواره فیلم فجر حضور دارند. این فیلم نسبت به ۲ اثر دیگر این کارگردان با تفاوت های بسیاری همراه است.
در این فیلم بازیگرانی چون حمید فرخ نژاد، جواد عزتی، ساعد سهیلی و زیبا کرمعلی حضور دارند.
مهدویان در این فیلم به موضوع فضای مجازی و قاچاق دختران ایرانی می پردازد که از همان ابتدا حساسیت های زیادی برای ساخت این اثر به وجود آمده بود و حتی پروانه ساخت به فیلمنامه اولیه این اثر ارائه نشد.
هومن سیدی این بار با فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ زده» در جشنواره فجر حضور دارد. نویسندگی و کارگردانی این فیلم بر عهده سیدی است و تهیهکنندگی پنجمین ساخته سیدی را سعید سعدی بر عهده دارد.
این فیلم به موضوع فقر و تاثیرات تخریبی آن می پردازد و ریشه بسیاری از بدیها را فقر میداند.
نوید محمدزاده ، فرید سجادی حسینی ، فرهاد اصلانی ، علی علایی ، نازنین بیاتی ، نوید پورفرج به عنوان بازیگران اصلی این فیلم هستند و علاوه بر آنها، برخی از هنرجویان هومن سیدی نیز در کار به ایفای نقش می پردازند.
در خلاصه داستان «مغزهای کوچک زنگ زده» آمده است: « داستان مغزهایی است که زنگ زده اند!»
فیلم سینمایی «هایلات» به نویسندگی و کارگردانی اصغر نعیمی و تهیه کنندگی ساسان سالور در جشنواره فیلم فجر رونمایی خواهد شد.
این فیلم، درامی عاشقانه و متفاوت را با مضمون اجتماعی روایت میکند که در آن بازیگرانی چون پژمان بازغی، آزاده زارعی، سام قریبیان، مینا وحید، الهه حصاری، لیلی فرهاد پور، شیوا طاهری، یزدان فتوحی و جمشید هاشم پور حضور دارند.
عوامل فیلم سینمایی «هایلایت» عبارتند از نویسنده و کارگردان: اصغر نعیمی، تهیه کننده: ساسان سالور، مدیر فیلمبرداری: مسعود سلامی، طراح گریم: مسعودعربی، مدیر برنامه ریزی: مجید کرباسیان، برنامه ریز: شیدا یوسفی، دستیار اول: سعید غلامی، دستیار دوم: امیرمحمد عموری، منشی صحنه: سارا عبدالهی، عکاس: المیرا مقدم، فیلمبردار پشت صحنه: پیمان گرزم، دستیار اول: حجت رخ افروز، نورپرداز: حامد اوتادی، تراولینگ: پرنسس بت بجان، دستیاران نور: احمد قلیخانی، علیرضا ایزدی، صدابردار: محمد شاهوردی، دستیار صدا: محمد قاری زاده، طراح صحنه و لباس: فرحناز نادری، دستیار اول صحنه: میلاد آجودانی، دستیار صحنه: آیدا زکایی، دستیار لباس: ابولفضل کامل، دستیار گریم: الهام یعقوبی، داوود فتحی، دستیار تولید و مدیر تدارکات: پرویز کاظم لو، گروه تدارکات: بهرام صادقی، آرش صفری، اشکان صالح، مشاور رسانهای و مدیر روابط عمومی: فاطمه شهدوست، سرمایهگذاران: رضا نصیری شهرضایی، حمیدرضا علی نژاد.
فیلم های کمدی و انیمیشن
فیلم سینمایی «مصادره» به کارگردانی مهران احمدی و تهیه کنندگی محمدحسین قاسمی است که به عنوان اولین فیلم بلند احمدی در فجر حضور دارد.
رضا عطاران، هومن سیدی، بابک حمیدیان، میرطاهر مظلومی، هادی کاظمی، مزدک میرعابدینی، سیامک صفری، میلنا واردانیان،لوسینه گیراگوسیان، آلیسا میلکستیان و مهران احمدی به همراه بازیگران کودک امیر صدرا حقانی و هارمیک سوقومونیان در این فیلم ایفای نقش میکنند.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: «ایران خیلی بزرگه ولی ما هم خیلی بدشانسیم...»
فیلم سینمایی «خجالت نکش» اولین فیلم سینمایی «رضا مقصودی» فیلمنامهنویس سینما و تلویزیون است که با انتخاب کامل بازیگران و عوامل پشت دوربین از 20 آبان ماه مقابل دوربین رفت. سیدامیر پروین حسینی نیز تهیه کننده این فیلم سینمایی است.
«خجالت نکش» با مضمونی کمدی داستان زندگی زن و شوهری را روایت میکند که با داشتن عروس، داماد و نوه، در سن میانسالی بچهدار میشوند. این اتفاق آن هم در روستایی کوچک که هیچ چیز از دید اهالی پنهان نمیماند، زن و شوهر را دچار اتفاقاتی کمیک و بامزه میکند. اتفاقاتی که در نهایت باعث جدال این دو با یکدیگر میشود و…
مقصودی در کارنامه خود نگارش فیلمنامه فیلمهای سینمایی «من سالوادور نیستم»، «اخلاقتو خوب کن»، «از رئیس جمهور پاداش نگیرید»، «همیشه پای یک زن در میان است»، «زخم زیتون»، «شیدا»، «مهر مادری»، «لیلی با من است» و «کوچه و موزه» را برعهده داشته است.
در این فیلم احمد مهرانفر، شبنم مقدمی، سام درخشانی، لیندا کیانی و الناز حبیبی به ایفای نقش می پردازند.
انیمیشن سینمایی «فیلشاه» به کارگردانی هادی محمدیان و تهیه کنندگی حامد جعفری، انیمیشنی 90 دقیقهای است که در تولید آن بیش از 200 نفر مشارکت داشتهاند. این فیلم سینمایی تنها انیمیشن حاضر در جشنواره است که در بخش سودای سیمرغ داوری می شود.
داستان «فیلشاه» در جنگلی در آفریقا رقم میخورد. رئیس گله فیلها صاحب فرزندی می شود که همه انتظار دارند جانشین رئیس گله باشد، اما برخلاف تصور همه «شادفیل» بسیار دست و پا چلفتی است و هیکل گندهاش همیشه سبب تخریب و خرابکاری می شود.
«فیلشاه» به عنوان محصول جدید گروه «هنرپویا» با سرمایه گذاری این گروه به عنوان یک کمپانی خصوصی، بنیاد سینمایی فارابی و موسسه تصویرشهر تولید شده است.
گزارش: محمدصالح حجت الاسلامی
نظر شما