به گزارش خبرنگار شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان درباه مفاد نشست اخیر سران سه قوه گفت: در این جلسه راجع به مسایل منطقهای بخصوص انقلابها و خیزشهای اسلامی مطالبی مطرح شد.
وی افزود: همچنین مسایل داخلی کشور نظیر هدفمندی یارانهها بخصوص درباره بخشهای تولیدی و انرژی به مطالبی مهم مطرح و تصمیمگیریهایی انجام شد. اینها مهمترین مباحث این جلسات بود و موضوعات داخلی و خارجی دیگری نیز مطرح شد.
لاریجانی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار شبستان درباره کاهش روابط با انگلیس تصریح کرد: اینگونه مسایل ذاتا به قوه مجریه مربوط و در حیطه وظایف این قوه است، مگر اینکه موارد شاذی باشد که توسط مجلس پیگیری شود. در این رابطه باید با شورای امنیت رایزنیهایی صورت گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی درباره طرح سؤال از رییسجمهور که توسط تنی چند از نمایندگان پیگیری میشود، بیان کرد: اینکه بگوییم بسیاری از قوانین توسط دولت انجام نمیشود، درست نیست بلکه دولت اکثر قوانین را اجرا میکند و در برخی تعلل دارد که برای این موضوع هم راهکارهایی وجود دارد.
وی با اشاره به کارکرد هیئت حل اختلاف قوای سهگانه گفت: تدبیر مقام معظم رهبری درباره اختلافات سه قوه تشکیل هیئت حل اختلاف بود و اینگونه مسایل باید تا جایی که امکان دارد توسط این شورا حل و فصل شود.
لاریجانی با بیان اینکه در خیلی از دولتها تخلفات وجود داشته است، ادامه داد: به هر حال همان نمایندگانی که طرح سؤال از رییسجمهور را مطرح کرده بودند سؤالات خود را پس گرفتند اما هر وقت از این سؤالات به هیئترییسه تقدیم شود ما موظف به پیگیری هستیم.
رییس مجلس با تصریح اینکه میانجیگری روحانیت برای وحدت اصولگرایان خوشبین هستم، گفت: اینکه یک روحانی مانند آیتالله مهدوی کنی محور وحدت اصولگرایان قرار گیرد بسیار مبارک است و من به این موضوع خوشبین هستم و امیدوارم همه گروهها به این موضوع توجه و با آن همراهی کنند.
وی اوباما را رییسجمهور اهل شعار دانست و گفت: اینکه اوباما به نوعی با عضویت فلسطین در سازمان ملل مخالفت کرده است، انتظار بیشتری از او نیست. او با اینکه بارها درباره حقوق مسلمانان وعدههایی داده است اما عملکردش در این زمینه فضاحتآمیز بوده است.
لاریجانی ادامه داد: با این حال اگر دو سوم سازمان ملل به عضویت فلسطین رأی بدهند، تصویب میشود. گرچه تهدیدهایی از طرف آمریکا برای استفاده از حق وتو در این زمینه شده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای حل مسئله فلسطین راهی جز مقاومت وجود ندارد، تصریح کرد: تجربه نشان داده که رژیم صهیونیستی زیر بار مذاکره و پیگیری حقوقی مسایل فلسطین نمیرود و در این زمینه نه امیدی به غرب است و نه امیدی به سازمان ملل. به هر حال مقاومت راهی پرهزینه ولی نتیجهبخش است.
لاریجانی در پاسخ به سؤالی درباره زمینهسازی حضور اصلاحطلبان در انتخابات گفت: در این زمینه همه موظف به رعایت قانون هستند و در این زمینه نقش ارگانهای نظارتی مثل شورای نگهبان نباید نادیده گرفته شود. نباید نگاهی منفی به این مسئله وجود داشته باشد و جریانهای سیاسی خودشان باید تدبیر کنند.
وی افزود: شاید قبلا گروهی در مسایلی اشتباهاتی داشته ولی در پدیدهای مانند انتخابات گروههای سیاسی باید با احساس مسئولیت نسبت به آینده مردم به صحنه بیایند و شورای نگهبان نیز وظیفه نظارت بر این مسئله را دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که دولت به دو سوم برنامه چهارم عمل نکرده است آیا ضمانت اجرایی برای برنامه پنجم وجود دارد، گفت: مقداری از عمل نکردن دولت به برنامه چهارم جنبه شکلی دارد مثلا آییننامهای باید نوشته شده ولی نوشته نشده ولی در برخی دیگر جنبه محتوایی دارد، مثلا بنا بوده مسئلهای به رشد مشخصی برسیم ولی نرسیدهایم.
لاریجانی تصریح کرد: برای این موضوع زمینههایی فراهم شده که در برنامه پنجم به چنین اشکالاتی برنخوریم از جمله اینکه دولت موظف میشود گزارشهای ششماهه و یک ساله را درباره اجرای برنامه به مجلس ارایه دهد. همچنین نظارتهای خاصی برای آن در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به موضعگیری مسئولان ارشد ترکیه درباره انقلابهای منطقه گفت: مسئولان ترکیه باید توجه داشته باشند که حضورشان در صحنه انقلابهای منطقه باید مسئولانه باشد و محرک نباشد، مسلمانها انتظار دارند از طرف دولتهای اسلامی رفتارهای منطقی ببینند.
نماینده مردم قم در خانه ملت در پاسخ به این مسئله که نمایندگان مجلس به هر بهانهای به دولت و شخص رییسجمهور اتهاماتی را وارد میکنند، گفت: من این تصور را ندارم، احساس نمیکنم قوه مقننه دنبال ایجاد مسئله باشد، تعامل بین قوا درست است و باید باشد اما این مسئله به معنای تعطیل وظایف نیست و هر قوهای باید وظیفه خود را به طور کامل انجام دهد.
رییس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در کشوری که دموکراسی وجود دارد نظرات مختلف است و هر کسی میتواند نظر خود را بگوید. همانگونه که دولت در تمام مسایل، از نظریهپردازی دینی تا مسایل اجرایی، نظرات خود را ابراز میکند باید اجازه دهد همه افراد نظرات خود را بگویند و انتقاد به معنای چوب لای چرخ گذاشتن نیست و مجلس هشتم نگاه همکاری با دولت را دارد.
لاریجانی با بیان اینکه نظرات یک نماینده الزاما به معنای نظر مجلس نیست، گفت: وقتی دولت با فرض اینکه از نظر رهبری مجلس در رأس امور است، میگوید مجلس در رأس امور نیست و یا به راحتی میگوید این قانون را اجرا نمیکنیم به طور طبیعی برخی نمایندگان به اینگونه واکنشها روی میآورند، باید همانگونه که خودمان انتقاد میکنیم فضای انتقاد به دیگران را نیز باز نگه داریم.
وی با اشاره به تبلیغات بعضی نمایندگان در شهرهای خود گفت: تبلیغات به خودی خود اشکالی ندارد ولی اگر کسی از قدرت خود برای تبلیغ استفاده کند چه از دولت باشد و چه از مجلس پسندیده نیست و با آن برخورد میشود.
پایان پیام/
نظر شما