ضرورت افزایش مطالعات آینده‌پژوهانه درکشور

خبرگزاری شبستان: دکتر صالحی در آیین تکریم و معارفه روسای پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات گفت: اندیشکده وزارت ارشاد بودن و نقش حسگر فضای فرهنگی اجتماعی کشور، دو مسئولیت عمده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در تودیع و معارفه رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به عنوان یک مجموعه مهم در خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جایگاه قابل توجهی داشته و دارد. پژوهشگاه در 40 سالی که دکتر جوادی یگانه عدد اربعین را محقق کردند و به کمال رساندند، جهش‌های خوبی داشت. حضور دکتر جوادی به عنوان شخصیت علمی، فرهنگی و دارای تبادل ارتباطی با بسیاری از مراکز فرصت هایی را فراهم کرد که پژوهشگاه جایگاهش را ارتقا دهد.

 

دکتر صالحی با بیان اینکه پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات در دوران دکتر جوادی سه طرح ملی را مکلف شد، عنوان کرد: وقفه ای پدید آمد که کشور را متضرر کرد. بحمدالله بعد از آن وقفه با چند پیمایش که انجام شد این فرصت فراهم آمد که نسبت به واقعیت های درونی فرهنگ جامعه اطلاعات دقیق و جامع تری داشته باشیم. اینکه طرح ها چه فضایی در مدیریت اجتماعی طی می کند، بحث دیگری است. در این دوره چند طرح اتفاق افتاد که در دوره جدید با قوت بیشتر ادامه می یابد.

 

وی با تاکید بر لزوم افزایش مطالعات آینده پژوهانه اظهار داشت: نوع نگاه آینده نگرانه و آینده پژوهشگرانه با توجه به تغییرات سریع داخلی و جهانی ضرورت دارد. در چنین شرایطی باید مطالعات آینده پژوهانه خود را زیاد کنیم که دچار دستپاچگی فرهنگی نشویم. مقوله نگاه آینده نگرانه از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حوزه مباحث میان فرهنگی از حوزه های حایز اهمیت است. فرهنگ به علت گستره شاخک ها نیاز به مباحث میان فرهنگی دارد. در مطالعات تالیفی، ترجمه ای و نشر باید به این حوزه که از حوزه های پرتکاپو و خلاقانه ما در فرهنگ است، توجه بیشتری شود. خوشبختانه حوزه مباحث میان فرهنگی و مباحث فرهنگی و اجتماعی از دغدغه های آقای جوادی بوده است. بعد از ایشان نیز این مباحث باید جدی گرفته شود. اگر به فرهنگ به عنوان زمین و هوای زندگی اجتماعی نگاه کنیم حوزه مباحث فرهنگی جامعه اهمیت زیادی دارد که در این دوره به آن توجه جدی تر شد.

 

دکتر صالحی با بیان اینکه دغدغه های علمی و فرهنگی مدیریت را مطمئن تر می کند، افزود: دکتر سلگی به اعتبار شناختی که بنده از ایشان دارم دغدغه های علمی و فرهنگی دارند. این ترکیب دوگانه اهمیت زیادی دارد که فرد علمی حرکت کند و دغدغه های فرهنگی داشته باشد، همان ویژگی که در دوره دکتر جوادی هم وجود داشت؛ دکتر سلگی آشنایی قدیم با وزارت فرهنگ دارند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دو مسئولیت اساسی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اظهار داشت: پژوهشگاه، اندیشکده ای برای وزارت فرهنگ است؛ در واقع نقطه ای است که وزارت فرهنگ اتکا کند که برنامه هایش و نگاه هایش عالمانه طی شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه ها و ساختارهای زیادی دارد که پشتوانه علمی و پژوهشی نیاز دارند تا بتوانند حرکت خود را تنظیم کنند. چنین نقشی به وزارت فرهنگ و ارشاد کمک می کند که قوی تر از قبل پیش رود. مسئولیت دوم پژوهشگاه این است که خط اتصال 4 گروه اجتماعی است. پژوهشگران فرهنگ، هنر و ارتباطات، سیاستگذاران و تصمیم‌گیرندگان، برنامه‌ریزان و مجریان و مدیران حوزه فرهنگ، این نقش نوعی حسگر حوزه فرهنگی اجتماعی است. برای اینکه وزارت فرهنگ نقش مالکیت فرهنگی خود را داشته باشد پژوهشگاه باید چنین نقشی را در این حوزه پیدا کند و به سمت آن حرکت کنند. اندیشکده وزارت ارشاد بودن و نقش حسگر فضای فرهنگی اجتماعی کشور را داشتن اقتضائاتی را طلب می کند. دکتر سلگی و عزیزانی که در این جمع هستند کمک کنند که پژوهشگاه بتواند به نقش احسن این دو مسئولیت را عهده دار شود.

 

 

 

کد خبر 680395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha