به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، شهرام پیشه ور، مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان همدان امروز( 13 دی) در جمع خبرنگاران گفت: کرم خراط یا پروانه فری آفتی است که جزء آفات درجه دو و سه محسوب می شود و زمانی که درختان دارای ضعف و اقلیم مرطوب شود آفت شدید خواهد شد.
وی افزود: کرم خراط بیشتر در درختان گردو، گلابی، سیب و به ورود پیدا می کند و علاوه بر آن صدمه ای سنگینی بر صنعت مبل و منبت استان برجای خواهد گذاشت.
وی تصریح کرد: 20 استان کشور از جمله کرمان، یزد، آذربایجان شرقی و همدان جزء بیشترین آلودگی کشور در آفت کرم خراط هستند که با استفاده از تله نوری، سیم های مفتولی، خمیرهای دستی و قرص های تخمیری از بین می روند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان همدان اظهار کرد: کرم خراط در اردیبهشت ماه ظاهر می شوند و جفت گیری و تخم ریزی می کنند و پس از خارج شدم کرمینه از تخم شروع به حرکت می کند و از ناحیه ای جوانه ها وارد درخت می شود تا به بافت چوبی مورد تغذیه ای خود برسد.
پیشه ور خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت باغات گردوی استان همدان 19 هزار هکتار است که 10 الی 15 هزار هکتار آن به صورت ضعیف و قوی از آلودگی کرم خراط رنج می برند .
نظر شما