«ادیان هند» کتاب شد

خبرگزاری شبستان: کتاب «ادیان هند » به کوشش جمعی از نویسندگان را موسسه انتشارات« سمت» چاپ و روانه بازار نشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در پشت جلد این اثر آمده است:«در هندويى همه چيز از وداها و ادبيات ودايى آغاز مى‏شود. در این مجموعه با نظام‌های دينى و عبادی متنوع وگاه بسیار متمایز روبه‌رو هستیم. تمايلات و انديشه‏هاى يگانه‌پرستى، و حتی توحید وجودی، در سرودهاى ودايى متأخر و در براهمنه‌ها و به‌ویژه در اوپَنیشَدها کاملاً مشهود است. انديشه دينى متفكرانِ ودايى به توحيد و يكتاگرايى نيز محدود نماند و سرانجام به توحيدِ وجودى و وحدتِ وجود انجامید.

پس از دوره ودایی، از قرن 6 قبل از میلاد به بعد، تحولات مهمی در سرزمین هند و اعتقادات مردمان این سرزمین پدید آمد که به طور کلی عبارت است از: الف) ظهور ادبیات حماسی و شکل‌گیری مهم‌ترین متون حماسی؛ ب) ظهور دین‌ها وآیین‌های جدید؛ از جمله آیین بهاگوته و پاشوپته، دین جین و بودایی. افزون بر آن، از سدۀ چهارم قبل از میلاد به بعد به تدریج مکاتب فلسفی هند شکل گرفت که از آن میان، مکتب ودانته از اهمیت و شهرت بسزایی برخوردار است.

درسدۀ نهم هجری/  پانزدهم میلادی، شخصیتی مهم، موسوم به نانک، در ایالت پنجاب پا به عرصۀ وجود نهاد و تحت تأثیر تعالیم اسلام و دین هندویی، آیینی را پایه‌گذارد که به آیین سیکهـ مشهورشد.

درسده‌های نوزده تا بیست میلادی نیز تحولات اعتقادی و مذهبی مهمی در سرزمین هند روی‌داد و جنبش‌های اصلاحی مهمی در این دوره ظهور کردند که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از: نهضت براهموسماج (برهماسماج)، و نهضت آریه سماج.»

 اثر حاضر در 6 بخش به مباحثی چون «پیشینۀ قومی و اعتقادی»،«معرفى ادبيات ودايى»،«اعتقادها و آیین‌ها»،«ادبیات حماسی»،«فرقه‌های ترکیبی ویشنویی و شیوه‌یی»،«فلسفه هندی»،«فلسفه یا درشنه و ویژگی‌های فلسفه هندی»، «مکتب‌های اصلی فلسفه هندو»، «مهم‌ترین مکتب‌های ودانته »،«دین جَینی»و...

 این کتاب به قلم  محمد‌جواد شمس ، دکتر ابوالفضل محمودی ، دکتر محمدرضا عدلی ، دکتر سمانه تولیتی، دکتر پریا الیاسی، دکتر سیدمحمد روحانی ، دکتر محمدمهدی علیمردی تالیف شده است و موسسه انتشارات سمت آن را  در 519 چاپ کرده است.

کد خبر 680291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha