به گزارش خبرنگار شبستان، حجت میرزایی، معاون برنامه ریزی شهردار تهران در سی و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران حاضر شد و اقدامات انجام شده برای تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران را تشریح کرد.
وی افزود: تدوین برنامه توسعه برای شهر تهران هم الزامات قانونی داشته و هم مجموعه از دلایل بیرونی ما را ملزم می کند تا این کار را انجام داده تا در نهایت به کاهش مخاطرات از یک سو و به کارگیری فرصت های جدید از سوی دیگر برسیم.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه توسعه شهری فرایندی یکپارچه و فراگیر است، خاطرنشان کرد: این برنامه دارای دو عنصر اصلی تجلی هدفمند جامعه و هدفمندی عقلانیت است.
میرزایی از تشکیل 17 کارگروه تخصصی متشکل از 600 نخبه برای تدوین این برنامه خبر داد و گفت: 32 کلان روند در حوزه های مختلف شناسایی شده و میزان تاثیر گذاری هر کدام از آنها درحال بررسی است.
وی با بیان اینکه مطالعات تطبیقی بین تهران و سایر کلان شهرها در 800 شاخص مقایسه ای نیز در حال تهیه است، افزود: در تدوین این برنامه از همه گروه ها دعوت می شوند ضمن اینکه در همه کمیسیون های تدوین برنامه دو نفر از کمیسیون های مرتبط شورا دعوت می شوند تا با ایجاد همزبانی بین شورا و شهرداری بتوان با کمترین اختلاف نظر به تصویب این برنامه برسیم.
میرزایی در ادامه از آسیب شناسی روند توسعه تهران و ارزیابی میزان تحقق طرح های جامع و تفصیلی برای تدوین این برنامه خبر داد و اظهار داشت: تهران امروز به یک شهر از ریخت افتاده تبدیل شده است.
وی اظهار داشت: شهر تهران نامسئولانه اداره شده و کسی مسئولیت اتفاقاتی که در گذشته در شهر افتاده را بر عهده نمی گیرد.
معاون شهردار تهران گفت: با وجودی که ثبات مدیریت نقطه خوب در مدیریت به شمار می رود ولی از سالهای ابتدایی شهردار پیشین شاهد هستیم که با توجه به شاخص های مدیریتی پیشین، شهردار محوری افزایش و مشارکت محوری کاهش یافته است.
میرزایی اظهار داشت: در این روند شهرداری به سمت تمرکز گرایی به شهرداری مرکز گام برداشته و الگویی ناپیوسته و گسسته را ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: در نظام برنامه ریزی که امروز به مدیریت شهری جدید منتقل شده است مناطق تنها قدرت برنامه ریزی برای 15 درصد بودجه را دارند و همه چیز کاملا متمرکز است.
معاون برنامه ریزی شهردار تهران با تغییر نگرش در برنامه سوم، گفت: برای جلوگیری از تمرکز گرایی صدها عنوان در قالب طرح های تفصیلی در برنامه سوم توسعه پیش بینی شده است.
میرزایی در ادامه با بیان اینکه یکی از مفهوم های برنامه توسعه این است که اولویت ها مشخص شوند گفت: طبیعی است که همه حوزه ها فعالیت خود را اولویت می دانند و به دنبال گسترش دامنه اقتدار در برنامه هستند اما شهرداری از شورای شهر تقاضا دارد تا کمک های لازم برای تعیین 5 یا 6 اولویت اول شهرداری را بکند.
وی به نظر سنجی ها از شهروندان برای تعیین اولویت های شهر تهران گفت: شهروندان مسائل تهران را آلودگی های زیست محیطی، نظام ناکارآمد حمل و نقل عمومی و نظام مقابله با بلایای طبیعی دانسته اند.
معاون شهردار تهران،تصریح کرد: مردم می خواهند که آلودگی هوا و آب و سایر آلودگی ها از شهر تهران برطرف شده و بتوانند به راحتی از حمل و نقل عمومی استفاده کنند و به نظام مدیریتی تکیه کنند که در زمان وقوع بلایای طبیعی آنها را ایمن نگه دارد.
میرزایی همچنین به نظام مالی شهرداری تهران اشاره کرد و آن را نظام عاریه ای خواند و گفت: در این نظام بیش از 80 درصد به ساخت و ساز معطوف است در حالی که منابع عوارض کمتر از 3 درصد را تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه در دنیا بیش از 30 درصد منابع، عوارض تامین می شود اظهار داشت: منابع شهر تهران به تعداد محدودی از سازندگان وابسته است که الگوی خاص اقتصاد سیاسی را بر ما تحمیل می کند.
معاون شهردار تهران دیگر مشکل را نظام سنتی مدیریت دانست و گفت در برنامه جدید به سمت مدیریت نوین با استفاده از فن آوری های نوین گام بر می دارم.
میرزایی نظام مالیه کنونی را دارای بهم ریختگی دانست و گفت: اینکه بودجه شهری از 5000 سازنده آن هم از طریق فروش تراکم و شهر تامین شود سایه این افراد را همیشه بر سر شهرداری می اندازد و خود این موضوع می تواند تولید فساد کند.
وی این روند را کاملا متاثر از وضعیت رونق و رکود مسکن دانست و گفت: این وضعیت بدترین تاثیر را بر شهرداری تهران گذاشته است.
معاون شهردار تهران ادامه داد: پروژه محوری و آنچه شهرداری خود متولی بوده و بدون اینکه پیوست های مطالعاتی را تهیه کند سبب شده است که ما امروز به 45 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اتمام پروژه های شهر نیاز داشته باشیم که این رقم 3 برابر بودجه سال 96 است.
وی تاکید کرد: تعداد زیادی از این پروژه ها بر اساس منافع گروه خاص همچون پیمانکاران و نه براساس منافع شهروندان اجرایی شده است.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت تعیین چند اولویت اول شهرداری توسط شورای شهر تهران اظهار داشت: اگر شهرداری بتواند با تمرکز بر روی اولویت ها تنها 2 تا 3 مشکل اساسی شهر را برطرف کند به طور حتم از تمامی کارهای گذشته بهتر و بیشتر عمل کرده است.
خبرگزاری شبستان: معاون برنامه ریزی شهردار تهران گفت: آلودگی های زیست محیطی، حمل و نقل عمومی و مقابله با بلایای طبیعی سه اولویت شهروندان تهرانی است.
کد خبر 680162
نظر شما