یک سوم بی سوادان کشور اتباع خارجی هستند

خبرگزاری شبستان: رییس نهضت سوادآموزی کشورگفت:یک سوم افراد بی سواد در کشورمان افغانستانی و اتباع بیگانه هستند که با شهرداری تهران و شهرداران مناطق کار می کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، علی باقرزاده، رییس نهضت سوادآموزی کشور و معاون وزیر امروز در مراسم شورای پشتیبانی سوادآموزی گفت: به برکت حمایت استاندار و برگزاری بیش از 350 جلسه استانداران در سطح کشور و 5300 جلسه که فرمانداران در شهرستان ها برگزار کردند سرشماری سال 95 نشان می دهد که نرخ سواد 2.75 درصد رشد داشته است.

 

وی بیان کرد: با همه سازوکارهایی که در حال حاضر انجام می گیرد در طول پنج سال 86 تا 90 نرخ باسوادان 2.10 درصد داشته است.

 

باقرزاده تصریح کرد: در طول سال های 2000 تا 2015 که سند آموزش برای همه قابل اجرا بود و 176 کشور تعهد کرده بودند، میانگین باسوادی دنیا یک درصد افزایش داشته است.

 

وی خاطرنشان کرد: در طول سال های 86 تا 90 ما در 12 استان با افزایش تعداد بی سوادان مواجه شدیم اما از سال 91 تا 95 تعداد بی سوادان کم شده است.

 

وی اظهار کرد: برای حل پایدار مسایل جامعه به ویژه مسایل اجتماعی و انسانی باید مردم از طریق آموزش توانمند شوند. تجربه سال ها حیات انسان در زمین نشان داده است که توانمندسازی مردم با ماندگاری حکومت رابطه مستقیمی دارد و هیچ روشی موثرتر و قوی تر از آموزش در جامعه نیست.

 

 رییس نهضت سوادآموزی کشور با بیان اینکه خداوند اولین معلم انسان بوده است، تصریح کرد: آموزش اصلی ترین فرصت برای توانمندسازی جامعه به شمار می آید.

 

وی تصریح کرد: طبق گزارش یونسکو 25 میلیون کودک بی سواد در دنیا وجود دارد که نیمی از آنها سابقه حضور 4 سال در مدرسه را داشتند.

 

وی با بیان اینکه تحصیل و یادگیری 2 مقوله متفاوت هستند، اظهار کرد: آموزش هر کسی به منزله توانمندسازی آنها نیست، آموزش باید از کیفیت لازم برخوردار باشد. آموزش باکیفیت و فراگیر منجر به توانمندسازی افراد جامعه می شود.

 

باقرزاده تصریح کرد: اگر کشوری بخواهد پیشرفت کند باید مدرسه و سوادآموزی را در صدر برنامه های خود قرار دهد. ما در مدرسه به بچه ها سواد رسانه ای، سواد فرهنگی، سواد اقتصادی، سواد اجتماعی و سواد فرهنگی می آموزیم، آنها در مدرسه می آموزند که فضای رسانه ای را چگونه یاد بگیرند، چگونه با دیگران ارتباط موثر برقرار کنند و چگونه در جریان توسعه اقتصادی جامعه خود قرار بگیرند. همه اینها معنایش این است که مدرسه کارکرد دارد.

 

وی بیان کرد: کسی که وارد مدرسه نمی شود ناتوانایی هایش در ناتوانی خواندن و نوشتن خلاصه نمی شود. این فرد در فهم مسایل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هم دچار مشکل می شود.

 

باقرزاده تصریح کرد:در 15 سال منتهی به 2015 در قالب آموزش برای همه به عنوان سند جهانی در دنیا توانسته اند به اهداف مورد نظر به ویژه رشد یک درصدی باسوادی دست پیدا کنند به طوری که هم اکنون تعداد 800 میلیون نفر  بی‌سواد در دنیا برآورد شده است که 250 میلیون نفر این افراد زیر 17 سال هست.

 

رییس سازمان نظام سوادآموزی کشور در ادامه تصریح کرد: اولین ویژگی ای که این فرد خواهد داشت این است که آسیب دیده تحویل جامعه داده می شود و این آسیب‌دیدگی در بسیاری از زندگی فرد ظاهر می شود، این فرد آسیب پذیر هم می شود و ویژگی سوم فردی که به مدرسه نمی رود این است که علاوه بر اینکه آسیب پذیر می شود آسیب رسان هم می شود. فردی که در نظام آموزشی فرصت تحصیل را از دست داده است نه تنها آسیب پذیر بلکه آسیب رسان هم می باشد.

 

وی با بیان اینکه 93 درصد از معتادان سابقه خروج از مدرسه را دارند، افزود: طبق گزارش معاونت ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ 90 درصد عابران فوتی های تلفات رانندگی و 70 درصد تلفات موتورسواران افراد بی سواد بودند.

 

وی همچنین گفت: طبق اعلام بیمه  در یک سال،حجم ریالی پرداخت بیمه بابت تصادفات جاده ای 10 هزار میلیارد تومان در سال بوده است.

 

باقرزاده گفت: کشورهای مختلفی پروژه فقرزدایی در دنیا داشتند که مسئله آموزش و توانمندسازی جزو لاینفک پروژه های فقرزدایی آنها بوده است.

 

وی گفت: در پیمایش های جهانی اعلام شده است که همه باید به مدرسه بروند و اگر در حد ابتدایی درس بخوانند 12 درصد جمعیت جهان از خط فقر بالاتر می روند و یا اعلام کردند میانگین هر سال تحصیل منجر به افزایش 10 درصد درآمد می شود و همچنین 27 درصد افزایش درآمد را تا پایان متوسطه درس خواندن به همراه دارد.

 

رییس سازمان نظام سوادآموزی کشور گفت: اتباع خارجی قبل از انقلاب شش درصد باسواد بودند ولی اکنون 64 درصد باسواد می باشند و امسال 18 هزار و 730 نفر باسواد شدند.

 

وی اظهار کرد: یک سوم افراد بی سواد در کشورمان افغانستانی و اتباع بیگانه هستند که با شهرداری تهران و شهرداران مناطق کار می کنند.

 

 

کد خبر 680160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha