«نیشکر» مازندران با یک قدمت بسیار نیازمند توجه بیشتر است

خبرگزاری شبستان: «نیشکر» مازندران با قدمت بسیار تولید اما به عنوان سوغات با کمی توجه، مواجه شده و مهجور است که تولید شکر قرمز با اطلاع رسانی می تواند علاوه بر پوشش قرار دادن بازار کشور به کشورهای خارجی نیز، ورود یابد.

خبرگزاری شبستان – مازندران

 

کشت نیشکر از حدود 15 قرن قبل از مناطق شرقی به خراسان و از آنجا به گرگان و مازندران وارد شده است و شهرستان قائمشهر، بعد از بهنمیر در این استان، رتبه دوم تولید را به خود اختصاص داده است.

 

نیشکر خواص بسیاری نظیر کاهش وزن، پاک سازی کلیه‌ها، درمان یبوست، ثابت نگه داشتن سطح قندخون افراد دیابتی و مبارزه با سرطان و  همچنین آب نیشکر منبعی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی نظیر منیزیم، کلسیم، کروم، مس، کبالت و منگنز است که تفاله آن نیز برای خوراک دام، غذایی غنی به شمار می آید بنابراین از قسمت های مختلف نیشکر، استفاده می شود.

 

 

تاریخچه و اهمیت کشت نیشکر در مازندران را از نوشته‌های «محمدحسن خان اعتمادالسلطنه» می‌توان، دریافت.

 

شکر سرخ یا شکر قهوه‌ای در گویش مازندرانی به «شکر لَلِه» معروف است که بیشتر در روستاهای چپی، ریکنده، کوتنا، پرچینک و سیدابوصالح قائمشهر، شهر بهنمیر  و ...، تولید و کشت می‌شود.

 

کشت نیشکر از جمله دشوارترین انواع کاشت به شمار می آید

 

کشت نیشکر از جمله دشوارترین انواع کاشت به شمار می آید که در فصل بهار، کشت می شود و معمولا در اواخر پاییز و اوایل زمستان مورد بهره برداری، قرار می گیرد که قسمت داخلی ساقه گیاه ضخیم نیشکر، مقدار زیادی عصاره شکر را در خود، جای داده است.

 

 

با توجه به اشتغال آفرینی و تحقق اقتصاد مقاومتی که از فواید دیگر نیشکر، محسوب می شود باید کاشت و فروش این گیاه، مورد اهتمام باشد و راهکارهایی جهت عرضه آن به صورت مستقیم و بدون واسطه به خریداران، فراهم شود.

 

 

طمع بسیار خاص و لذیذ گذشته نیشکر، تغییر کرده است

 

محمد اسماعیل آقاجانی، یکی از ساکنین بهنمیر، امروز (11 دی) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: در گذشته عصاره گیری و پخت نیشکر به کمک حیوان و با دست بود اما انرژی الکتریکی و مکانیکی به کمک آمد و در چند سال اخیر، سوخت از هیزم به گاز تغییر نموده است که با توجه به دادن کود دادن به محصول، طمع بسیار خاص و لذیذ گذشته خود را از دست داده است.

 

 

کشت نیشکر به صرفه نیست

 

وی تصریح کرد: در بهنمیر، 80درصد کف و شکر قرمز، وارداتی از اهواز است و 20 درصد مابقی، بومی است چرا که کشت نیشکر به صرفه نیست و زمین های کشاورزی، زیر کشت برنج می رود.

 

آقاجانی اظهار کرد: به خریداران، گفته می شود که شکر قرمز و کف آن، بومی و یا غیر بومی است که نوع محصول بنا به علاقه مخاطب به فروش می رسد.

 

 

وی با اشاره به اینکه در قسمتی از منطقه نیشکر به صورت ارگانیزه، کشت و عرضه می شود، ابراز کرد: فروش شکر سرخ و کف، بسیار خوب است و خریداران زیادی دارد.

 

 

اشتغال و رونق اقتصادی یکی از دغدغه‌های مهم مسئولان کشور و دیار علویان است و با توجه به تاکید بر بهره گیری از ظرفیت‌های اقتصادی بومی جهت  اشتغالزایی و رونق اقتصادی، تولید شکر قرمز با اطلاع رسانی می تواند علاوه بر پوشش قرار دادن بازار کشور به کشورهای خارجی نیز، ورود پیدا کند.

گزارش: معصومه علیزاده 

کد خبر 679904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha