«قلمرو بهشت» به دنبال طرح ایده حماسه شکست به جای حماسه پیروزی است

«قلمرو بهشت» نمایشگر دورانی است که مسلمانان پس از سال‌ها، با صلاح‌الدین ایوبی به عنوان سرداری مقتدر غرب را شکست می‌دهند. حال که بیداری اسلامی اتفاق افتاده همه به جمهوری اسلامی و رهبری انقلاب نگاه می کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مجید شاه‌حسینی، در نشست نقد فیلم «قلمرو بهشت» ساخته ریدلی اسکات در عصر سوره بیداری اسلامی حوزه هنری با اشاره به منصفانه بودن نسبی نگاه کارگردان در نمایش جنگ‌های صلیبی گفت: طبیعتاً قلمرو بهشت برای دنیای اسلام ساخته نشده است و بنابراین فیلمی استراتژیک برای مسلمانان نیست اما به هر حال غرب هر 10 سال یک بار چنین فیلمی می‌سازد و در آن اعترافات تاریخی بزرگی را مطرح می‌کند.

 

وی ادامه داد: فیلم‌ نمایشگر سومین جنگ صلیبی است که به نبرد "هتین" معروف است و در آن صلیبیان شکست سختی را از مسلمانان متحمل می‌شوند، اما پیش از تسلیم با تمام توان در مقابل سقوط اورشلیم به دست صلاح‌الدین ایوبی ایستادگی می‌کنند.

 

شاه‌حسینی همچنین افزود: پیام کار لیبرالیستی است، به این معنا که دین ما مسیحیت دیگر ارزش جنگیدن ندارد اما به خاطر مردم و تا آنجا که به مصلحت مردم است باید جنگید.

 

وی تأکید کرد: قلمرو بهشت در دوره بوش ساخته شد، زمانی که رییس‌جمهور آمریکا از دور تازه جنگ‌های صلیبی و خاورمیانه جدید سخن می‌گفت. ساخته اسکات را باید در همین راستا نطقی دموکراتیک و مردم‌پسند دانست که به دنبال عبرت از تاریخی با نمایش شکست در جنگ‌های صلیبی است.

 

شاه‌حسینی درباره وضعیت اکران این فیلم در آمریکا گفت: برخلاف "گلادیاتور" اسکات، این فیلم در آمریکا اکران محدودی داشت و به خاطر اعتراضات مسیحیان تندرو 50 دقیقه از آن در نمایش اولیه حذف شد. پس از دو سال نسخه دیگری از فیلم ارایه شد که صحنه‌های بیشتر داشت اما باز هم صحنه‌های اصلی نبرد معروف هتین در این نسخه نیز نبود.

 

وی هدف اسکات از ساخت این فیلم را جایگزینی ایده حماسه شکست به جای حماسه پیروزی دانست و گفت: فیلم مطرح می‌کند که حماسه پیروزی دیگر جوابگو نیست. ممکن است پیروز نشویم اما مهم این است که مردانه بمانیم و بجنگیم که این از منظر منطق دراماتیک ارزش یک پیروزی را دارد.

 

شاه‌حسینی در این زمینه یادآور شد: ایده حماسه شکست از سال 1999 و با ساخت نجات سرباز رایان شکل گرفت و با فیلم‌هایی چون زمانی سرباز بودیم، مل گیبسون و آلامو ادامه یافت.

 

شاه‌حسینی همچنین درباره ارتباط این فیلم با بیداری اسلامی گفت: قلمرو بهشت نمایشگر دورانی است که مسلمانان پس از سال‌های سال سرداری مقتدر یعنی صلاح‌الدین ایوبی را پیدا می‌کنند و غرب را شکست می‌دهند، در حالی که پیش از آن دوران اختلاف و بی‌سرپرستی مسلمانان است.

 

وی تأکید کرد: حال که بیداری اسلامی اتفاق افتاده همه به جمهوری اسلامی و رهبر انقلاب نگاه می‌کنند.

 

شاه حسینی در پایان با انتقاد از تلویزیون به خاطر عدم نمایش این فیلم گفت: جلوگیری از نمایش عمومی این فیلم در تلویزیون در حالی اتفاق می افتد که می توانستیم بهره های بسیاری از آن ببریم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 67970

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha