به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن کشور، عصر روزگذشته(اول دی) در مصاحبه مطبوعاتی با اصحاب رسانه که در سالن کنفرانس سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان برگزار شد، گفت: سازمان تبلیغات اسلامی پس از انقلاب اولین نهادی بود که فعالیت های قرآنی را به صورت سازمان یافته و تشکیلاتی آغاز کرد و الان سه دهه از عمر آن می گذرد که در طول این مدت، فعالیت های قرآنی مختلفی را در سطح کشور طراحی و اجرا کرده است.
وی به فعالیت های این سازمان اشاره کرد و افزود: یکی از فعالیت های این سازمان در حوزه آموزش است که در این راستا دوره های مختلفی شامل روخوانی، روانخوانی، مفاهیم، تفسیر در بخش عمومی و دوره های تربیت معلم و مدرس قرآن، تربیت داور و... را در بخش تخصصی در کل کشور برگزار کرده است.
قرهشیخلو، ادامه داد: سالانه 500 هزار نفر در این دوره ها آموزش می بینند که از این تعداد 70 درصد در دوره های عمومی و 30 درصد در دوره های تخصصی شرکت می کنند.
وی ساماندهی مشارکت های مردمی در حوزه قرآنی را یکی دیگر از وظایف این سازمان عنوان کرد و اظهار داشت: این کار از سال 84 آغاز شد و به کسانی که شرایط کار قرآنی را داشتند، مجوز تأسیس مؤسسه قرآنی از سوی سازمان داده شد.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور، اضافه کرد: در حال حاضر هزار و 200 مؤسسه قرآنی مردمی و هزار خانه روستایی در کل کشور فعال هستند که به عنوان بازوان اجرایی دارالقرآن های ما در سازمان محسوب می شوند.
قره شیخلو، با بیان اینکه این مؤسسات باید به لحاظ کیفی ارتقا یابند، تصریح کرد: برای ساماندهی این مؤسسات در همه استان ها، اتحادیه مؤسسات قرآنی را راه اندازی کردیم که پل ارتباطی بین سازمان و مراکز باشند.
وی نظارت بر چاپ و نشر قرآن را یکی دیگر از وظایف این سازمان دانست و اضافه کرد: در 4 سال گذشته دو میلیون جلد قرآن توسط سازمان چاپ و بین مراکز قرآنی توزیع شده است.
قره شیخلو اذعان کرد: در 6 ماهه اول سال جاری نیز 50 هزار جلد قرآن با قیمت هزار و 500 تومان توزیع و در دهه فجر امسال نیز 40 هزار قرآن در حال چاپ و آماده شدن است که با قیمت هزار تومان عرضه می شود.
وی با اشاره به تولید منابع آزمونی توسط سازمان از تهیه و توزیع دو میلیون جلد از کتاب های آزمونی قرآن در سال 89 خبر داد و یاد آور شد: یکی از اصلی ترین کارهای دارالقران کریم توسعه مفاهیم قرآنی و آشنایی مردم با تفسیر قرآنی است.
قره شیخلو بیان کرد: در این راستا طرحی را با عنوان نورالهدی از کتاب تفسیر نمونه طراحی کردیم که هر دوره آن مشتمل بر سه جزء از قرآن است و 6 سال به طول می انجامد که در سال 89، 8 هزار نفر شرکت کننده در این طرح داشتیم که همزمان به صورت کنکوری در آزمون تفسیر شرکت کردند.
رییس سازمان دارالقرآن کشور، در خصوص اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم، اذعان داشت: مدارک تخصصی حفظ قرآن در پنج درجه پس از طی دورههای آموزشی و موفقیت در آزمون قرآنی به حفاظ قرآنی اعطا میشود که این مدارج به ترتیب از دیپلم تا مقطع دکترا و از سطح پنج تا یک را شامل میشود.
وی افزود: طی سال های 84 تا 88، هزار نفر توانستند این آزمون ها را با موفقیت پشت سر گذارند و امسال که سال پنجم اجرای طرح است، 4 هزار نفر در این آزمون شرکت کرده اند.
قره شیخلو با اشاره به تجلیل و تکریم از چهره های قرآنی سال، تأکید کرد: امسال پنجمین دوره این طرح اجرا می شود که 26 بهمن از 50 نفر شامل سه گروه فعالان قرآنی که بیش از 25 سال است فعالیت قرآنی داشتند و توانستند نخبگان قرآنی را در طول این سال ها تربیت کنند، کسانی که در مسابقات بین المللی قرآن رتبه های اول تا سوم را به دست آوردند و کسانی که در آزمون حفظ مدارک درجه یک و دو را کسب کرده اند، تجلیل می شود.
وی در خصوص استفاده از فضای مجازی قرآنی، بیان داشت: در راستای تحقق اهداف و انجام ماموریتهای سازمان و به منظور گسترش آموزههای بیبدیل قرآن با آیندهنگری و بهرهگیری از فناوری نوین بر روی شبکه جهانی اینترنت، پایگاه اینترنتی تلاوت را به نشانی الکترونیکی www.telavat.com راهاندازی کردیم که در طول سه سال گذشته متقاضیان خوبی را جذب کرده و تا پایان سال آموزش مجازی قرآن نیز به صورت نیمه حضوری در آن اجرا می شود.
قره شیخلو، از راه اندازی بانک جامع اطلاعات قرآنی خبر داد و یاد آور شد: این بانک جامع دارای سه فاز است که دو فاز آن تمام شده و فاز سوم آن نیز تا پایان سال به اتمام می رسد که نرم افزاری از مراکز، افراد و... در حوزه قرآنی را به ما معرفی می کند و برای توسعه برنامه های قرآنی ضروری است.
وی به برنامههای آتی این سازمان اشاره کرد و افزود: راهاندازی کارگاه آموزشی مهارتهای زندگی با تفحص در قرآن از جمله این برنامههاست که تاکنون فقط در تهران اجرایی شده ولی از اوایل سال 90 در سایر مراکز استانی نیز راهاندازی میشود.
قره شیخلو، راهاندازی مراکز مشاوره قرآنی در بهمن امسال را از دیگر برنامه های آتی این سازمان دانست که فاز نخست آن در تهران اجرا شده و سپس به تناسب ظرفیتهای استانی در دیگر استانها و مراکز توسعه مییابد.
وی گفت: برنامهریزی و ساماندهی فعالیتهای قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی و دارالقرآن الکریم ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها و کانونهای قرآن، تلاش برای توسعه کیفی آموزشهای قرآن کریم با نگرش کلان و اصولی با بهرهگیری از امکانات آموزشی، توسعه و تعمیق پژوهشهای قرآنی براساس نیازسنجی به منظور ارتقای سطح کیفی برنامههای قرآنی و صدور مجوز موسسات قرآنی مردمی برای ثبت در سازمان ثبت اسناد از طریق ادارات کل سازمان تبلیغات و یا ابطال پروانه فعالیتهای مربوطه از اهم فعالیتهای این سازمان است.
این مقام مسئول در ادامه تشریح برنامههای بلندمدت و آتی سازمان خاطر نشان کرد: برپایی دورههای آموزش مجازی قرآن کریم، تشکیل انجمن وبلاگنویسان قرآنی، ایجاد رشتههای جدید دانشگاهی پیرامون علوم قرآنی، اعطای نشان تخصصی به مربیان قرآنی از اهم این برنامههاست.
قرهشیخلو تصریح کرد: استان خوزستان ظرفیتهای بالایی از نظر چهرههای قرآنی دارد، علاقه وافر مردم به علوم قرآنی و تسلط برخی از اقوام بر زبان شیوای عربی، زبان ائمه اطهار(ع) و کتاب قرآن میتواند این استان را به قطب قرآنی در کشور و منطقه تبدیل کند.
پایان پیام/
نظر شما