چتر سنگین اشرافیت بر قبرستان های شهر

خبرگزاری شبستان:آسیب‌شناس علوم رفتاری گفت: تاج گل های میلیونی در مراسم تدفین و برگزاری مجالس در رستوران ها و تالارهای گران قیمت در قبرستان ها ،مسابقه فخرفروشی به اجرا درمی آید. سنگ مزار اگر طلا باشد یا آجر و خشت تاثیری به حال متوفی ندارد.

دکتر مجید ابهری، آسیب‌شناس علوم رفتاری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص نصب عکس‌های نامتعارف در بهشت زهرا به ویژه بر مزار بانوان گفت: سبک زندگی به عنوان نقشه راه در روابط اجتماعی، سلیقه، انتخاب، پوشش، آرایش و پیرایش است. متاسفانه انسانها در مسیر زندگی علیرغم داشتن الگوهای مناسب رفتاری ،گاه تحت تاثیر چشم و همچشمی و رقابت های آزاردهنده و گاهی از نظر رفتاری برای فخرفروشی، خودنمایی و تخلیه عقده‌های دیرینه دست به رفتارهایی می زنند که موجب پدید آمدن اقشاری جدید در جامعه می شود، قشری که فرهنگ ،آیین و رسومش شبیه هیچ کدام از ارزش های دینی، اخلاقی و ملی ما نمی باشد.

 

وی تصریح کرد: گذشته از تاج گل های میلیونی در مراسم تدفین و برگزاری مجالس در رستوران ها و تالارهای گران قیمت در قبرستان ها نیز، مسابقه فخرفروشی به اجرا درمی آید. سنگ مزار اگر طلا باشد یا آجر و خشت تاثیری به حال متوفی ندارد بلکه اعمال وی از این مرحله به بعد کمک و یار او خواهد بود. سنگ های میلیونی ایتالیایی یا چینی برای مزار متوفی هرچند به ظاهر نشاندهنده علاقه و محبت بازماندگان می باشد اما در باطن علامت مسابقه اشرافیت خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه با پول یکی از این سنگ ها می توان زندگی دو یا سه خانواده را در یک سال اداره کرد،اظهار کرد: آیا سیر کردن گرسنگان بهره و ثواب دارد یا سنگی با قیمت گزاف. گذشته از این اخیرا شاهد اقدام جدیدی در این زمینه ها هستیم و آن حک نمودن عکس و تصویر متوفی بر روی سنگ است. برخی علاوه بر این کار نمادهای رایانه ای بر سنگ می گذارند که با تلفن همراه می توان شرح حال و آلبوم عکس های متوفی را تماشا کرد. در گذشته هم برای عزیزان از دست رفته قاب عکسی بر سر مزار می گذاشتند به ویژه برای جوانان و شهدا. بعد از پیدا شدن دزدهای قاب عکس های گورستان دیگر تصاویر بر روی سنگ ها منتقل شد که قابل بردن نباشند اما نکته ای که باعث تاسف است گاه مشاهده می شود عکس های برخی از بانوان در لباس عروسی یا در جنگل و کنار درختان یا سوار بر اسب در وضعیتی که حجاب وی متعارف نمی باشد بر سنگ مزار نقش می بندد.

 

این آسیب شناس علوم رفتاری ادامه داد: بر اساس اعتقادات دینی ما این گونه حرکات باعث آزار روحی متوفی می شود و هر گاه که چشم نامحرم بر این عکس بیفتد آزاری بر وی وارد می شود، لازم است مسئولان محترم گورستان ها اولا با چنین اقدامی مقابله کنند، ثانیا خانواده ها این گونه عکس های از دست رفتگان را در اتاق یا خانه های خود با هر شکل و اندازه که مایل هستند قرار دهند تا دور از چشم نامحرمان باشد، ثالثا احسان و خیرات به جای این گونه هزینه های گرانبها بهترین پوشه برای این راه خطرناک و پرخطر می باشد، انشاءالله باشد که تعالیم حقه دینی چراغ راه ما شود.

 

ابهری اظهار کرد: اخیرا در فضای مجازی مشاهده می شود بر سر مزار برخی از افراد گروه موزیک ،گیتار یا ساز دهنی و یا اقلام دیگر به پردازش موسیقیایی اقدام می کنند. این گونه حرکات حتی در گورستان های اروپا و آمریکا نیز دیده نمی شود، ما نمی دانیم از کجا به سبک زندگی ما وارد شده است، سال ها زندگی در اروپا باعث شد گاهی به گورستان های آنها که بسیار تمیز و زیبا می باشد سر بزنیم، هیچ وقت ندیدیم که بر سر مزار کسی حتی خواننده و یا اهل موزیک این گونه اقدامات انجام دهند.

 

وی گفت: بعضی از مراسم تدفین ها از شبکه های ماهواره ای در مورد سلبریتی ها پخش می شود، آیا کسی تا به حال دیده بر گور یکی از اینها چنین کارهایی انجام شود؟ اهانت به اموات گناهی نابخشودنی است، حداقل می توانند در منازل خود این کارها را انجام دهند و ثواب آن را به روح از دست رفتگان بفرستند در صورتی که بهره و ثوابی برای این حرکات ناشایست وجود داشته باشد.

کد خبر 679575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha