به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله علیرضا اعرافی عضو شورای عالی حوزه های علمیه و مدیر حوزهه ای علمیه سراسر کشور امروز(۷دی) در اختتامیه نهمین جشنواره علامه حلی(ره) که پیش از ظهر امروز در مجمتع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: برای تقویت پایههای پژوهش در حوزههای علمیه دو دیدگاه وجود دارد؛ برخی اعتقاد دارند که باید تنها بر سنتهای حوزه تکیه کنیم و مخالف استفاده از فناوریهای نوین و جدید هستند و برخی نیز معقتدند که تنها باید با تجربههای جدید، حرکت علم و دانش خود را پیش ببریم و به سنتها اعتقادی ندارند.
وی افزود: گاهی این دو نگاه دارای افراط و تفریط است اما ما باید نظریهای متعادل و میانه را انتخاب کنیم چراکه ما با تکیه بر سنن و تاریخ حوزه های علمیه میتوانیم به تحقیق و پژوهش بپردازیم.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: حوزههای علمیه، یک نهاد دیر پای تاریخی پیوسته و پر ثمر در تولید علم و دانش و ترویج دانش های اسلامی داشته و دارد و نمیتوان با سنن و روشهای گوناگون حوزههای علمیه به سادگی برخورد کرد و همه امور را به مسائل جدید تغییر داد بلکه باید کاستیها را جبران و فناوریهای نوین را پالایش و از آنها استفاده کرد.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: نباید تجربههای تاریخی حوزههای علمیه که تولید کننده روشهای مهم و شیوهها و سنن پژوهشی است را دست کم گرفت چراکه انواع روشها در حوزه و جود دارد که میراث ما است و ما باید از آنها مراقبت کنیم.
مدیر حوزههای علمیه گفت: ما در حوزه علمیه ای که هستیم یک علامه حلی داریم که تربیت شده مکتب حوزههای علمیه است و آثاری که آفریده بر تاریخ سیادت می کند و اگرما درهرعصر و زمانی تاریخ حوزه های علمیه را مطالعه کنیم به چهره های بزرگی دررشته های گوناگون علوم اسلامی برمی خوریم که مولد آثار بی نظیر و کم نظیری بوده اند .
آیتالله اعرافی اظهار داشت: ما شاهد یک علم بزرگ و گنجینه علم و دانش هستیم که از دامن همین سنتها و مناهج است که اگر در سنن پژوهشی خود دقت و به درستی از آن در نظام آموزشی استفاده کنیم نتایج خوبی خواهد داشت .
مدیر حوزههای علمیه اظهار کرد: مقوله مباحثه و پیش مباحثه از مهمترین مسائلی است که نشان دهنده آموزش پژوهش محور در حوزههای علمیه است که هیچگاه قدیمی و کهنه نمیشود اما می توان برخی از شیوههای آن را تغییر داد.
وی افزود: مباحثه علمی استاد و شاگرد از سنتهای حوزههای علمیه است که تاثیر زیادی در دانش و علم طلاب داشته و باید از آن به خوبی استفاده شود.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد. تدریس و تحصیل همزمان نیز از مسائلی است که باید تقویت و احیا شود؛ آزادیهای تحصیلی که در حوزههای وجود دارد، موجب تربیت افراد بزرگی شده است و این مورد نیز از مسائلی است که در حوزههای علمیه باید به آن توجه شود.
آیت الله اعرافی گفت: ما باید پایه های علمی را در سطوح اولیه حوزه قوی کنیم و مرزهای علوم اسلامی ادب و ادبیات لازم را برای توسعه دانش فراهم سازیم که راه رسیدن به این امر این است که حوزه اختیار پیدا کند تا درهر جا فقیه، فیلسوف و متفکر داشته باشد وبتواند در همه عرصه حضور پیدا کند .
نظر شما