۵۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی باید مقاوم سازی شوند

خبرگزاری شبستان: معاون امور عمرانی استاندار قزوین گفت: در دهه اخیر حداقل ۵۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی استان در برابر زلزله مقاوم سازی شده اند و امیدواریم ۵۰ درصد باقی مانده هم با مقاوم سازی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی فرخ زاد بعد از ظهر امروز (5 دی) در نشست خبری که به مناسبت هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی در سالن جلسات مدیرت بحران استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: برای افزایش آگاهی مردم و آسیب ‌شناسی بافت های فرسوده مانور زلزله ای در بافت‌های آسیب پذیر قزوین برگزار شد.

 

وی افزود: بر اساس تجارب، بیشترین شکایات مردم بعد از زلزله در 48 ساعت پس از وقوع است که دلیل آن هم عدم شناخت و آگاهی است.

 

معاون امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به لزوم توجه به توصیه های صورت گرفته در هنگام وقوع زلزله افزود: با وجود اینکه گفته می ‌شود در زمان رخداد زلزله نمی‌ توان از محل سکونت خود خارج شد اما در زلزله اخیر استان البرز شاهد جان باختن 2 تن از هموطنان به خاطر عدم توجه به این توصیه ها بودیم؛ مردم باید سعی کنند محل های امن ساختمان خود را شناسایی کنند و هنگام زلزله ضمن حفظ خونسردی در این مکان‌ها پناه بگیرند.

 

وی عنوان کرد: در دنیا 43 بحران و بلایای طبیعی شناسایی شده است که در کشور ایران 30 تا 34 بلایای طبیعی اتفاق افتاده و یا احتمال وقوع آن وجود دارد و این تعداد در استان قزوین حدود 20 بلای طبیعی است.

 

فرخ زاد در ادامه با اشاره به لزوم مقاوم سازی واحدهای مسکونی تصریح کرد: در الموت غربی و شرقی با این معضل روبرو هستیم که وقوع زلزله موجب رانش زمین می ‌شود و خسارات بسیار شدیدی را به وجود می آورد از این رو بیشترین مقاوم سازی باید در منطقه الموت اتفاق بیفتد

 

وی تأکید کرد: در دهه اخیر حداقل 50 درصد واحدهای مسکونی روستایی استان در برابر زلزله مقاوم سازی شده اند و امیدواریم در برنامه ششم توسعه 50 درصد باقی مانده هم با اعطای تسهیلات و همت مردم مقاوم سازی شود.

 

معاون امور عمرانی استاندار قزوین بیان کرد: یک هزار و 400 واحد آموزشی در استان قزوین داریم که تاکنون بیش از 70 درصد این واحدهای آموزشی مقاوم سازی شده اند و مقاوم سازی باقی مانده این واحدها هم در دستور کار قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه هماهنگی بسیار خوبی در ستاد مدیریت بحران استان وجود دارد، خاطر نشان کرد: در زلزله کرمانشاه، هلال احمر استان قزوین زودتر از استان های همجوار در محل حادثه حاضر شد و به عنوان استان پیشرو و الگو عمل کرد و بنیاد مسکن استان قزوین هم به سبب تجربیاتی که دارد به عنوان استان معین عهده دار بازسازی واحدهای شهرستان گیلان غرب شد.

 

فرخ زاد یادآور شد: بیمارستان صحرایی 45 تختخوابی قزوین که به مناسبت اربعین در مهران مستقر شده بود در زمان زلزله کرمانشاه در منطقه ثلاث باباجانی مستقر شد و امدادرسانی به هموطنان آسیب دیده را انجام داد.

 

کد خبر 678815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha