بررسی ۱۵۰۰ اثر در دهمین جایزه جلال

خبرگزاری شبستان: قزلی گفت: آنچه اهمیت جایزه ای را مشخص می کند این نیست که دولتی یا خصوصی باشد و یا در تالار وحدت یا مسجد برگزار شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، مهدی قزلی امروز در نشست خبری دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد که در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد، گفت: اختتامیه دهمین جایزه جلال آل احمد شنبه 16 دی در تالار وحدت برگزار می شود. امسال به خاطر تغییر و تحول دولت وزرا دوباره در کابینه انتخاب شدند و چون مسئولیت مستقیم جایزه جلال بر عهده معاونت فرهنگی ارشاد بود، مراسم اختتامیه کمی عقب افتاد؛ امیدواریم این رویه تصحیح شود و جایزه جلال در آذر برگزار شود.

 

قزلی ادامه داد: اسامی کتاب های منتشرشده در سال 95 را از خانه کتاب گرفتیم، غربالگری اولیه را انجام دادیم، کتاب ها باید چاپ اول در سال 95 باشند، سابقه نشر در جای دیگر را نداشته باشند و همچنین ترجمه نباشند تا جزو داوری قرار گیرند. بعد از استقرار هیئت علمی با هدایت آقای عباسی کارهایی همچون انتخاب داوران و برگزاری جلسات داوری انجام شد.

 

وی با اشاره به اینکه 1500 اثر را امسال در 4 گروه مورد بررسی قرار دادیم، بیان کرد: در بخش رمان 500 اثر، داستان کوتاه 400 اثر، مستندنگاری 300 و نقد ادبی 330 اثر را بررسی کردیم. دکتر مریم حسینی، احمد دهقان، ابراهیم زاهدی مطلق، دکتر حمیدرضا شعیری، دکتر مسعود کوثری، داود غفارزادگان، ابراهیم حسن بیگی و مهدوی راد اعضای هیئت علمی دهمین جایزه جلال به دبیری شهریار عباسی است. نجومیان، علیرضا نیکویی و محمدسرور مولایی داوران بخش نقد ادبی هستند.

 

دبیر اجرایی دهمین دوره جایزه ادبی جلال خاطرنشان کرد: امیدواریم این جایزه که از ترکیب خوشنامی هیئت علمی برمی آید کارش را به خوبی به ایستگاه آخر برساند و از جامعه ادبیات و همینطور رسانه نمره قبولی بگیرد.

 

قزلی در مورد اعتراض سرشار نسبت به انتصاب دبیر علمی دهمین جایزه جلال اظهار داشت: اعلام هیئت علمی و دبیر با واکنش هایی از جانب جامعه ادبیات مواجه می شود که گاهی مثبت و گاهی نیز منفی است. انتظار نداریم اگر انتصابی از سوی وزارت ارشاد صورت گیرد کسی واکنشی نشان ندهد. آقای سرشار محق هستند نظرشان را اعلام کنند و ما و دیگران نباید ناراحت شویم، به جز ایشان از جاهای دیگر پیغام های علنی و غیرعلنی داشتیم. خوشبختانه کارنامه آقای شهریار عباسی خیلی روشن است، ایشان حدود 11 کتاب گردن‌کلفت دارد، تعداد زیادی جوایز دارد که از انگشتان دست فرا می رود، تعداد داوری ایشان نیز زیاد است؛ به عقیده بنده در انجمن قلم مشاوره خوبی به آقای سرشار داده نشده، حتی یک جستجوی ساده اینترنتی می توانست کمک کند که آقای سرشار در نقد آقای عباسی نکات بهتری مطرح کند، امیدواریم بدون توهین به نقدها گوش دهیم و از طریق نقدها رشد کنیم.

 

قزلی با بیان اینکه تقابلی بین جوایز ادبی وجود ندارد، عنوان کرد: در مورد مال و ثروت این موضوع کمتر اهمیت دارد که توسط کارگر یا دکتر یا سرمایه دار به وجود می آید. آنچه در مورد سرمایه و ثروت اهمیت دارد حلال بودنش است، در مورد جوایز هم همینطور است. آنچه اهمیت جایزه را مشخص می کند این نیست که دولتی باشد یا خصوصی، در تالار وحدت برگزار شود یا مسجد، آنچه تبیین می کند جایزه خوب است این است که درست برگزار شود. برگزاری یک جایزه سالم چه دولتی و چه خصوصی نفعش به جامعه ادبیات می رسد. امروزه دست اندرکاران ادبیات باید به موضوع سلامت جوایز ادبی بپردازند. شرط برگزاری جایزه ادبی سالم سلامت برگزارکنندگان آن است البته باید اجزای دیگر ماجرا مانند آیین نامه، شیوه انتخاب، داوران، چگونگی دیدن آثار و منابع مالی نیز روشن باشد.

 

دبیر اجرایی دهمین جایزه جلال آل احمد اظهار داشت: به نویسنده کتاب برگزیده و نویسنده کتاب تقدیری به ترتیب 30 و 10 سکه تعلق می گیرد. اگر دو نفر به عنوان برگزیده انتخاب شوند جایزه بین آنها نصف می شود اما در مورد تقدیری ها جایزه نصف نمی شود. تجربه ما نشان می دهد داوران بیش از دو کتاب را معرفی نکردند. امسال یک بخش ویژه با نام یک دهه ادبیات اقتصادی و پیامدهای اجتماعی کار داریم. کتاب هایی که در 10 سال گذشته ملاک آنها اقتصاد و کار بوده در این بخش در نظر گرفتیم. تلاش کردیم بخش ویژه تاجیکستان را در کنار بخش افغانستان داشته باشیم. هنوز از طرف دوستان تاجیکستانی اعلام نهایی انجام نشده است.

 

 

کد خبر 678714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha