به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از دبیرخانه دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد مستقر در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، هیأت داوران بخش مستندنگاری این رویداد ادبی، پنج اثر راه یافته به عنوان نامزدهای دریافت دهمین جایزه جلال آل احمد را (به ترتیب حروف الفبای نام کتابها) به شرح زیر اعلام کردند:
- آنک!... پاریس، نوشته دکتر میرجلالالدین کزازی از انتشارات صدای معاصر
- اتاق شماره 24 ، نوشته صبریه فلاح حسینی از انتشارات صریر
- سفر دیدار، نوشته دکتر محمدرضا توکلی صابری از انتشارات اختران
- ملاصالح، نوشته رضیه غبیشی از انتشارات شهید کاظمی
- نگاهی به دروازه غار، نوشته دکتر احمد مسجدجامعی از نشر ثالث
مرتضی سرهنگی، مصطفی رحیمی و مریم برادران، اعضای هیأت داوران بخش مستندنگاری این دوره از جایزه ادبی جلال آلاحمد هستند.
مرتضی سرهنگی، نویسنده و پژوهشگر صاحبنام ادبیات پایداری است. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 1367 در روزنامه جمهوری اسلامی مشغول به کار بود و گزارشها، مصاحبهها و نوشتههای زیادی از او در این روزنامه به چاپ رسیده است.
راهاندازی دفتر ادبیات و هنر مقاومت، تالیف، گردآوری و تدوین خاطرات و آثار ادبی دوران دفاع مقدس، بخش دیگری از کارنامه ادبی و پژوهشی این نویسنده به شمار میرود.
ـ اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسرای عراقی، سفر به قلهها، ده روز محاصره (خاطرات یک افسر عراقی)، خانه کوچک، زندگی بزرگ (گفتوگو با پروین داعیپور، همسر سردار شهید حسن باقری) و... از جمله آثار منتشر شده مرتضی سرهنگی است.
مصطفی رحیمی، نویسنده و پژوهشگر صاحبنام ادبیات دفاع مقدس است. گروه خاطرهی دفتر ادبیات و هنر مقاومت، کارگروه تخصصی خاطرات بنیاد شهید، شورای کارشناسی خاطرهی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مجموعه فعالیتهای ادبی و پژوهشی مصطفی رحیمی را شامل میشود. «دو کوه»، « چهار گلوله برای توفیق» و «بابانظر» از جمله آثار منتشر شده این نویسنده حوزه دفاع مقدس به شمار می رود.
مریم برادران، نویسنده و مستند نگارِ متولد سال 1355 را به رغم نگارش آثار ارزشمندی چون: حنانه، حتی یک قطره اشک نریختم، زمانی برای آسودن و اینک شوکران ، دوره درهای بسته، فاطمه ناهیدی، نیمه پنهان اما اغلب اهالی ادبیات به کتاب«ر» میشناسند. کتابی که توانست در نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد جایزه بخش مستندنگاری را به خود اختصاص دهد.
آثار مریم برادران در حوزه مستندنگاری به باور بسیاری از صاحبنظران، از استحکام و پویایی قابل قبولی برخوردار بوده است به گونهای که توانسته نظر اعضای هیات علمی این دوره از جایزه را برای قرار دادن نام وی در فهرست داوران این بخش به خود جلب کند.
اختتامیه دهمین جایزه جلال آلاحمد، عصر روز شنبه شانزدهم دیماه از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی در تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد.
نظر شما