مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: آمادهباش برای زلزله هیچ فایده ای ندارد.
وی افزود: آماده باش باشیم تا چه کاری انجام دهیم؟ باید آمادگی را برای تهران لرزه خیز بالا ببریم.
زارع بیان کرد: مردم نمی توانند هر ساعت آماده باش باشند. با آماده باش مگر به چه میزان می توان مردم را نگه داشت. نمی توانیم به 13.5 میلیون جمعیت تهران و کرج بگوییم شهر را تخلیه کنید.
زارع بیان کرد: مردم به کجا باید بروند، این برخوردهای هیجانی چه در نزد مدیران، چه در نزد کارشناسان و چه در نزد رسانه ها هیچ کمکی به کم شدن ریسک نمی کند.
وی ادامه داد: برخورد هیجانی مشکلی را حل نمی کند، پس از مدتی این هیجانات نیز فروکش می شود. هیچ مشکلی نیز حل نمی شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: اگر می خواهیم نتیجه ای بگیریم و ریسکی را کاهش دهیم راه حل این است که برنامه های درازمدت اتخاذ کنیم که چگونه می توانیم شهر را از لحاظ آموزش و نصب دستگاه های مختلف ساماندهی کنیم، تا بتوانیم تغییرات زمین را سنجش کنیم.
وی افزود: متاسفانه 15 تا 20 ایستگاه لرزه نگاری در تهران وجود دارد این در حالی است که در شهر استانبول 350 ایستگاه وجود دارد.
زارع بیان کرد: کشور ما و کشور ترکیه زلزله خیز هستیم اما نوع برخورد ما متفاوت است. ما هنوز سامانه هشدار پیش از زلزله را راه اندازی نکرده ایم اما برخی از شهر های دنیا 26 سال پیش راه اندازی شده است و کار می کند.
وی ادامه داد: باید اقداماتی را دنبال کنیم و نباید 10 سال دیگر مجددا همین صحبت ها را نکنیم. باید از هیجان دست برداریم چرا که این هیجان متخصصان و دانشمندان را به سکوت وا می دارد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: باید متخصصان و دانشمندان اجازه پیدا کنند تا مردم را با واژه های علمی آشنا کنند و به این ادبیات عادت کنند و به دنبال ادبیات هیجانی نباشند.
زارع بیان کرد: در زمینه مطالعه زلزله خود ایران می تواند به خود کمک کند و از دانشمندان ایرانی استفاده کند و سپس در صورت لزوم از تجارب دیگر کشورها استفاده کند.
نظر شما