به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد الرسول (ص) در بلوار مرزداران، خیابان اطاعتی جنوبی واقع شده است، زمین این مسجد از 20 سال پیش که در ملکیت وزارت مسکن و شهرسازی بود، برای ساخت مسجد اختصاص یافت و بنا شد به طور موقت در سولهای با ظرفیت قریب به ۲۰۰ نفر که در مجاور این زمین در نظر گرفته شده است سه نوبت نماز جماعت اقامه شود.
حجتالاسلام سید عباس هدایتی؛ امام جماعت این مسجد در گفتوگو با خبرنگار ما، گفت: از حدود سه سال قبل، شهرداری منطقه ۲ تهران، با هزینه یک میلیارد تومان، اقدام به گودبرداری ۱۳ متری در این محدوده کرد، تا مسجد جامع الرسول (ص) احداث شود. زیرا آنها وظیفه قانونی برای نظارت بر این مکان را داشتند، اما به دلیل برخی اختلافات بعد از گودبرداری، ساخت این مسجد، نیمه کاره باقی ماند.
وی با اشاره به اینکه گودبرداری غیر اصولی این مسجد، موجب ایجاد خطر برای ساختمانها و خیابان اطراف آن از شمال و جنوب مسجد شده است، اظهار کرد: دبیرستان هشترودی که در شمال این مسجد و خیابان جانبازان در جنوب این مسجد واقع شدهاند، با این گودبرداری عمیق و زیاد و بدون رعایت اصول فنی، در معرض خطر قرار گرفتهاند، به گونهای که شهرداری با کشیدن نوار و جابهجا کردن تیر چراغ برق برای محفوظ ماندن این خیابان اقدامات سطحی انجام داده است.
امام جماعت مسجد جامع الرسول (ص) ادامه داد : بعد از آن، شهرداری برای برطرف شدن خطر از محدوده دبیرستان، کاری بیاصول و غیر فنی انجام داد، به گونهای که با خاک های خام مترو، اقدام به پرکردن قسمت گودبرداری شده کرد و در واکنش به اعتراض مدیر ناحیه مرکز رسیدگی به امور مساجد و امام جماعت و نمازگزاران این مسجد اعلام کرد که به ناچار و برای حفظ و مصونیت دبیرستان، اقدام به انجام این کار کرده است.
هدایتی خاطر نشان کرد: مرکز تحقیقات مسکن اعلام کرده است که شهرداری مجبور به پر کردن این زمین بوده، اما نباید این زمین با خاک نرم پر میشد، بعد از پر کردن قسمت گودبرداری شده، شهرداری اعلام کرد که سه و نیم میلیارد تومان برای رفع خطر این زمین باید هزینه کند و چون اعتباری برای رفع خطر نداشته، مجبور شده، با پرکردن موقت این زمین از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کند.
وی اظهار کرد: شهرداری حاضر شد، یک میلیارد تومان برای رفع خطر به مسئولان این مسجد بپردازد و طبق تفاهمنامهای که بین شهرداری منطقه ۲ و مهندسین به امضا رسید، در حال حاضر تنها 500 میلیون تومان از هزینه گودبرداری را پرداخت کرده است و مابقی هزینههای وعده داده شده را پرداخت نکرده است، علاوه بر آن ابتدا گفته شده بود، این هزینه توسط شهرداری منطقه باید پرداخت شود، اما اکنون گفته می شود که شهرداری مرکز بابد این هزینه را بپردازد.
امام جماعت این مسجد، افزود: به دلیل گودبرداری غیر متعارف و غیر فنی، ممکن است، هر حادثهای از جمله رانش زمین و زلزله، خطرات جانی و مالی به بار آورد، بنابراین در چنین موقعیت حساسی باید به دنبال ساخت مسجد مستحکمی برای پذیرش افراد باشیم، از اینرو ما به مسئولین شهرداری گفتهایم که هزینه کامل تعهدشان برای گودبرداری این مسجد را بپردازند، تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود و بعد از آن در مورد مسجدسازی توسط مردم اقدام شود، زیرا تا زمانی که شهرداری به تعهد خود عمل نکند، مردم برای ساخت این مسجد مشارکت نخواهند کرد.
هدایتی ادامه داد: زمین این مسجد قریب ۲۰ سال پیش توسط آیت الله مهدوی کنی، کلنگ زنی شد و به همت وزارت مسکن و شهرسازی برای کاربری فرهنگی و مذهبی اختصاص یافت و در طول این سالها در سولهای که در کنار این مسجد برای اقامه نماز در نظر گرفته شده است، برنامههای فرهنگی، قرآنی، بسیج خواهران و برادران برگزار میشود.
نظر شما