تاخیر در ازدواج عامل بی عفتی  در جامعه/ با ایجاد بستر مناسب جوانان را به ازدواج تشویق کنیم

خبرگزاری شبستان:پژوهشگر و نویسنده حوزه دین گفت: برای جلوگیری از تاخیر و آسیب های ازدواج در سن بالا دولت و نهادهای مرتبط باید با ایجاد بستر و اگاهی،جوانان را تشویق به ازدواج کنند.چرا که عدم آگاهی می تواند زمینه ساز بروز آسیبهای اجتماعی در جامعه شود.

مهدی محدثی پژوهشگر و نویسنده حوزه دین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان  در قم، با اشاره به مقوله ازدواج و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی تاخیر در آن گفت: خداوند متعال می‌فرماید: «وَ مِن آیاتِه أن خَلَقَ لَکُم مِن أنفُسِکُم أزواجاً لِتَسکُنوا إلَیها وَ جَعَلَ بَینکم مَوَدَّةً وَ رَحمَة».ازدواج دستوري است كه رسول گرامي اسلام به آن سفارش بسيار فرموده و اين امر در طول تاريخ بشر دستخوش اما و اگر هاي بسياري بوده است. در مقوله ازدواج فقط نبايد اطفاء شهوت و ارضاي نيازهاي جنسي را مد نظر داشت؛ بلكه تشكيل خانواده، رسيدن به كمال و آرامش روحي و ازدياد نسل بشر، از اهداف متعالي اين امر مقدس است.

 

وی افزود: افزايش سن ازدواج شايد مهم ترين مسئله اي است كه در جامعه كنوني بايد زياد به آن توجه. شود؛ زيرا تبعات جبران ناپذيري بر آن مترتب است و آسيب هاي فراواني به دنبال دارد. بالا رفتن سن ازدواج و عدم تمايل جوانان براي ازدواج و تشكيل زندگي باعث دغدغه خاطر بسياري از خانواده ها و مسئولان شده است واز نظر كارشناسان نيز اين امر نگران كننده است.

 

عوامل بالارفتن سن ازدواج

محدثی ادامه داد: دلايل بسياري مي تواند باعث تأخير ازدواج در بين جوانان باشند كه پرداختن به هر كدام از.اين دلايل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، به خودي خود يك كتاب مستقل خواهد شد. که بعضي از اين عوامل عبارتند از فقر و عدم تمكن مالي، مشكل بيكاري، ادامه تحصيلات عاليه، عدم توازن بين جمعيت پسران و دختران آماده ازدواج، بالارفتن سطح توقعات به ويژه در دختران، مسئوليت گريزي جوانان و...

 

پژوهشگر و نویسنده حوزه دین تصریح کرد: به عنوان نمونه در خصوص عوامل اقتصادي كه مانع ازدواج مي شود، بايد گفت كه مثلاً خانواده دختر در اثر عدم تمكن مالي و نيز چشم و هم چشمي با فلان دختر فاميل، مشكل تهيه جهيزيه را دارد و خانواده پسر، مشكل تهيه مسكن ، شغل، درآمد، خرج عروسي و ... . يا دختري كه ادامه تحصيل داده و به مدارج بالاي علمي و تحصيلي رسيده، طبعا سن ازدواج او كمي هم دير شده است؛ لذا انتظار دارد كسي به خواستگاري اش بيايد كه همرديف با اوباشد يا حتي بالاتر از او.

 

وی اظهار داشت:.در زندگي هاي گذشته، اين مسائل در جايگاه خود داراي اهميت بوده است و اگر جواني مومن، متدين و فعال درخواست ازدواج مي كرد، درخواست او مورد قبول قرار مي گرفت و به تدريج شغل و درآمد او با همراهي و كمك والدين و اقوام مهيا مي شد. اما امروزه جوانان آرمان گرا شده اند و تا منزل و ماشين و لوكس ترين لوازم زندگي را نداشته باشند، زير بارازدواج نمي روند.

 

محدثی خاطر نشان ساخت: آزادي ها و انحرافات جنسي نيز از عوامل ديگر افزايش سن ازدواج است؛ باتوجه به هجوم انديشه هاي بيگانه، اما پر زرق و برق غربي، توسط وسايل ارتباط جمعي همچون: روزنامه ها،مجلات خارجي، ماهواره، اينترنت و شبكه هاي مجازي و …، جوان ايراني تصور مي كند فرهنگ غرب، يك فرهنگ درست و غني است. لذا با پيروي كوركورانه و ناآگاهانه، با اتخاذ فرهنگ غرب به سوي بي بندوباري جنسي روي مي آورد و ديگر نيازي به ازدواج و تشكيل خانواده نمي بيند.

 

آسيب هاي تاخير در ازدواج

وی عنوان کرد: دين ما مي گويد انگيزه اصلي ازدواج، تأمين نياز هاي روحي و آرامش رواني است و بخش ديگري از آن در تأمين نياز هاي جنسي خلاصه مي شود. وقتي ازدواج به تأخير بيفتد، در درجه اول گسترش خلأ هاي عاطفي رخ مي دهد ووقتي خلأ ها، بروز كند، به دنبال آن مشكلاتي چون افسردگي، نااميدي، ارتكاب جرايم و خشونت، را در پي خواهد داشت.

 

پژوهشگر و نویسنده حوزه دین از دیگر آثار سوء در تأخیر ازدواج، "توسعه بی عفتی"دانست و گفت: پسر یا دختری که ازدواج آنها به تأخیر افتاده، قدرت کنترل غرایز جنسی را نخواهد داشت و به ورطه بی عفتی خواهند افتاد که در نتیجه، بی عفتی چنینی افرادی، دامن گیر خانواده های آنان نیز خواهد شد.

 

محدثی افزود: خانواده ای که زمینه دیر هنگامی ازدواج فرزند خود را به بهانه های مختلف همچون، "هنوز بچه است، فوق لیسانس را نگرفته و.."فراهم کند، در واقع به بی عفتی او کمک کرده و یک وقت خواهند دید فرزند فوق لیسانس خود را گرفته، اما فاسد الاخلاق شده، یا در رابطه ای کارش به مراجع قضایی کشیده شده است.

 

ازدواج صحیح و سالم باعث کمال یابی انسان می شود

وی یاد آور شد: نگاهي به وضعيت كلانشهرها و اجاره دادن منزل براي مجردها و بالاخره مسئله ازدواج سفيد، معضلي است كه دامنگير جامعه امروز ما شده است.

 

پژوهشگر و نویسنده حوزه دین ابراز داشت: یکی از آثار ازدواج صحیح و به ‌هنگام،‌ کمال‌ یابی و کمال ‌دهی انسان است در روایت هم وارد شده‌ است که انسان به واسطه ازدواج، نیمی از دینش کامل می‌شود وقتی دختر و پسر، ازدواج نمی‌کنند یا دیر ازدواج می‌کنند، خلأ دینی و رشدی پیدا خواهند کرد که همین امر باعث تاخیر در کمالات انسانی می شود.

 

محدثی در ادامه عنوان کرد: امروزه «بی‌اعتنایی والدین نسبت به ازدواج» از دیگر عوامل تأخیر ازدواج است در گذشته افراد فامیل (دایی، عمو، خاله، عمه) دست به دست همدیگر می‌دادند و زمینه ازدواج پسر یا دختری را فراهم می‌کردند. اما متأسفانه الآن کمتر چنین مواردی پیدا می‌شود

 

وی پیوند دادن برخی مسائل با ازدواج را از عوامل مهم تأخیر ازدواج دانست و خاطرنشان کرد: والدین موضوعاتی مانند تحصیل، شغل، سربازی و درآمد را به ازدواج پیوند می‌دهند. که «بی‌اعتنایی والدین نسبت به ازدواج» می تواند از جمله عوامل تأخیر ازدواج باشد.

 

ایجاد بستر مناسب ازدواج همراه با آگاهی در جامعه

پزوهشگر و نویسنده حوزه دین افزود: برای جلوگیری از آسیب های ازدواج در سن بالا، راه های متعددی هست که اساتید و کارشناسان باید بیش از پیش به آگاهی مردم برسانند.

 

وی ادامه داد: دولت و نهادهای مرتبط نیز می توانند با ایجاد بسترهای لازم، جوانان را تشویق به ازدواج کنند صدا و سیما هم می تواند با ساخت فیلم و سریال، در فرهنگ سازی ازدواج آسان دخیل باشد.

 

محدثی تصریح کرد: هیچ گاه جوان سعی نکند خودسرانه و بدون اطلاع خانواده اش اقدام به آشنایی با شخصی کند که هیچ شناختی از همدیگر ندارند، زیرا تمام وعده و وعیدهایی که بین دو طرف رد وبدل می شود هیچ گونه اعتبار و ارزشی ندارد و ممکن است یکی از طرفین قصد سوء استفاده داشته باشد..

 

وی در پایان گفت: طرفین باید بدانند که چنین رابطه ای الزاماً هدفدار و از روی آگاهی نیست، بلکه از روی میل و کشش جنسی چنین روابطی شکل گرفته و چه بسا ارتباط هایی که با هدف ازدواج بوده و پس از چند صباحی نه تنها به ازدواج نینجامیده؛ بلکه موجب رسوایی و بی آبرویی برای طرفین، خصوصاً دختران شده به جهت عدم آگاهی لازم از مقوله ازدواج و آسیبهای اجتماعی آن است.

کد خبر 678205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha