به گزارش خبرنگار سياسي دفاعی خبرگزاري شبستان، سرلشگر محمد باقري، رييس كل ستاد نيروهاي مسلح صبح امروز (يكشنبه ٢دي ماه) در مراسم دانشگاه در طراز انقلاب اسلامي كه در دانشگاه امام حسين(ع) برگزار شد با بيان اينكه در گذشته شكل دهي به حكومت ها و نظام دهي به مسير علم و دانش و اميال و آرزوهاي كشورها به سمت و سويي حركت مي كرد كه عده خاصي از كشورها در راس قدرت جهاني حضور داشتند، اظهار داشت: اين رهبري و برتري همواره جهان براي عده خاصي از كشورها تضمين شده بود.
وي ادامه داد: ما به عنوان يك كشور جهان سوم مجموعه هايي بوديم كه يا تحت استعمار مستقيم بوديم يا با وجود يك حكومت به واسطه در استعمار قرار داشتيم، در اين ميان يك انديشه در ذهن حضوت امام (ره) بلوغ پيدا كرد و در يك دوره زماني در ميان شاگردان توسعه پيدا كرد و ديديم در ميان طلاب و روحانيون اين انقلاب شكل گرفت.
رييس ستاد كل نيروهاي مسلح تاكيد كرد: انقلاب اسلامي موجودي نبود كه توسط مطالعات اجتماعي و توسعه اقتصادي دهه ٥٠ رشد كرده و بوجود آمده باشد بلكه اين انقلاب تلاش ١٠٠ ساله شيعه بود كه مبداء و مقصد آن توسط امام راحل مشخص شد و نظريه پردازي گشت و شاگردان و مديراني را ايجاد كرده كه انقلاب امروز شكل گرفت.
سراشگر باقري يادآور شد: اين انقلاب توانست قدرت پادشاهي را با تمام تجهيزات به زمين بزنند و كشور را به دست بگيرد و طلايه دار در دنيا شود، بعد از انقلاب چنانچه دشمن عقب نشيني نكرد به دنبال توطئه هاي جديد رفت و سعي در تهاجم به ايران داشت، آنها به دنبال يك توطئه سنگين نظامي بودند كه در دفاع مقدس آن را ديديم.
وي افزود: در ماه هاي اول جنگ تمام نيروهاي ما تلاش كردند فراتر از الگوهاي تهاجمي فردي بايستند و دشمن را شكست دادند، در دفاع مقدس هم انديشه اي شكل گرفت و باتوكل به قدرت الهي؛ تاكتيك دفاعي شكل گفت كه از حركت هاي نظامي فردي به عمليات هاي بزرگ رفت و پيروز از اين ميدان بيرون آمديم.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح ابراز داشت: در مطالعه دفاع مقدس نظريات زيادي نهفته است، ما در عمليات هاي كربلاء٤ و عمليات والفجر٨ تاكتيك هاي به كار گرفتيم كه هيچ قدرت نظامي تصور اجرايي كردن آن ر ا نداشت و اين نشان مي دهد كه پشت اين موفقيت ها نظرات درست وجود داشته است.
سرلشگر باقري با بيان اينكه بعد از دفاع مقدس هم دشمن بيكار ننشست، تصريح كرد: عمل تكفيري به همين راحتي به وجود نيامده و تلاش عالمانه در جبهه كفر پشت اين حركت بود، در اصل دشمن تلاش داشت از تفكر تكفيري استفاده كند و آنها را مسلح و آماده جان فشاني كند و سپس به جان بخشي ديگر از جهان اسلام بياندازند و اين حركت كوچكي نيست و اگر با آن مقابله نمي شد جهان اسلام را مدتها درگير خود مي كرد.
وي خاطرنشان كرد: بعد از جنگ٣٣ روز در سال ٢٠٠٦ سيد حسن نصرالله يكي از شخصيت هاي محبوب جهان اسلام بود اما بعد از اين سال ها ديديم در حوادث كوچك چهره ايشان افول پيدا كرد زيرا دشمن به دنبال برهم زدن شخصيت افراد قوي است، خوشحاليم كه امروز توانستيم در جبهه كفر تفكر تكفير و داعش را شكست بدهيم.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح با اشاره به اينكه بعد از اين توطئه مذهبي دشمن سريعا يك توطئه قومي را رقم زد، گفت: دشمن پس از شكست تكفيري ها به دنبال استقلال كردستان رفت و سريعا به دنبال تضاد قوميتي بود و اين هم موضوع ساده اي نيست، انديشه و تحهيزي كه در جبهه حق تدارك ديده شده بود جبهه باطل را شكست داد و امروز حق و باطل در يك جبهه مبارزه قرار دارند و اگر دقت نكنيم شكست قابل توجهي خواهيم خورد.
سرلشگر باقري ادامه داد: از اين عرصه كلان مديريتي انقلاب اسلمي كه بيرون بيايم در همه عرصه هاي انساني، تكنولوژي علمي و دانشي چنين نبردي بايد وجود داشته باشد، اگر امروز ملت ايران آرامش دارد حاصل دستيابي به بازدارندگي درست است، امروز دشمن جوري صحبت مي كند كه فقط در سخنان آنها حديث و آيه وجود ندارد و به راحتي تفكرات را قانع مي كنند.
وي افزود: اينكه ما انتظار داشته باشيم در يك دوره ٥٠سال به تكنولوژي برسيم و به علم ديگران ديگر توجه نكنيم و با تلاش جهادي براي رسيدن به مرجعيت علمي تلاش كنيم يك انتظار درست است، ايجاد منظومه زنجيره وار علمي بخشي از كليد واژه هاي است كه رهبري بروي آن تاكيد دارند.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح عنوان كرد: اين عرصه جايي است كه رهبري از همه ملت ايران خواسته اند كه محقق شود، در واقع ايجاد حاكميت اسلامي و رسيدن به تمدن اسلامي يك انتظار رهبري است كه همهزبايد به آن اهتمام بورزند.
سرلشگر باقري توضيح داد: مساله اساسي در حوزه كار ما نيروي انساني است و تربيت پژوهشگران و دانشمندان و ايجاد نظريه پردازان يكي از وظايف ما است، ما بايد يك كادر انقلابي را در نيروهاي مسلح ايجاد كنيم، از لحظه اي كه يك نيرو تصميم مي گيرد جواني را وارد سيستم كند تا زمان نظام دهي به فكر و مديريت آن و نهايتا تبديل كردن آن به يك نظريه پرداز بايد تمام اقدامات لازم را انجام دهد.
وي يادآور شد: اينكه نيروهاي خود را پرورش درست بدهيم يك موضوع اساسي است كه بايد آن را مهم بدانيم، اين كار نيازمند يك نقشه جامع است كه دانشگاه امام حسين(ع) اين كار را كرده اند، تفكرات خارج از سپاه نيز بايد در اين تفكر جاي داده شود و مبناي عمل قرار گيرد.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح اظهار كرد: در اين مسير نيازمند يك درخت واره هستيم، در اين مسير بايد ديد كه چه شاخه و برگي داريم كه نيازمند يك مسير درست پژوهشي است كه همه بايد در انجام پژوهش ها نيز كمك كنند، البته اين كار نيازمند يك بانك اطلاعاتي است و بايد ديد چه داشته هايي داريم و چه كسري هايي متوجه ما است و در اين ميان فرماندهان ما بايد با پژوهشگران ما ارتباط دائمي داشته باشند و اين درخت نياز دارد به صحنه عمل تبديل شود.
سرلشگر باقري تاكيد كرد: آنچه به عنوان علوم كاربردي مورد استفاده قرار مي گيرد اولويت ما را نشان مي دهد، ما بايد تاسف بخوريم كه در امر دانش در دفاع مقدس توفيق لازم را نداشته ايم، تا به امروز چه مقدار از تجربيات و قوت و ضعف و عمليات هاي شكست خورده در عراق و سوريه مورد بررسي و استفاده قرار گرفته است.
وي تصريح كرد: بايد ديد چه ميزان نيروهاي سپاه در تامين امنيت مرزهاي ما در شرق و غرب به صورت علمي انجام وظيفه كرده اند، همچنين اقدامات ما در عرصه نيروهاي زميني، هوايي و دريايي هم به همين شكل بايد بررسي شود و امروز ما فقط در گام هاي ابتدايي هستيم كه اين امر اقناع كننده نيست و در اين مسير تقليد نكردن از ديگران به معناي پيشرفت نكردن نيست ما بايد پيشرفت دنيا را رصد كنيم و آنچه در عمق دانش است را بايد بدست آوريم و اين يك مقدمه است كه مسير ما را نشان مي دهد.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح يادآور شد: ما نيازمند بسيج همه امكانات هستيم، در همه دانشگاه ها، نيروهاي مسلح و بخش هاي ديگر ظرفيتي كه وجود دارد بايد استفاده لازم را برد، يكي از دستاوردهاي ما در اين مسير با معماري نيروهاي مسلح و نيروهاي دست اندركار نظام محقق مي شود.
سرلشگر باقري در پايان گفت: ما بايد به نظريه اي درست در تبيين معماري انقلاب برسيم، مديران ما در امر پژوهش بايد مدير ترين افراد باشند.
نظر شما