مینو اصلانی، رییس بسیج جامعه زنان کشور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به راهکارهای مهم کاهش آسیب در فضای مجازی تأکید کرد: باید فضای مجازی برای استفاده خانواده ها و مردم امن و ایمن شود، این امن شدن ناظر بر تصمیماتی است که شورای عالی فضای مجازی باید اتخاذ کند لذا این شورا باید به صورت جدی تشکیل شود و جلسات را منظم برگزار و نتایج قابل اجرایی داشته باشد.
تعریف اینترنت پاک برای سنین مختلف
اصلانی با بیان اینکه دسته بندی فضای مجازی برای سنین مختلف و دستیابی جوانان و نوجوانان به اینترنت پاک باید حتما تعریف شود، اظهار کرد: کنترل یک بخش از این فضا بر عهده خانواده ها است به این معنا که خودشان با این فضا آشنا و آن را مدیریت کنند و فرزندانشان را در فضای مجازی رها نکنند، در کنار آنها وارد این فضا شوند که باعث رشد و شکوفایی استعدادها و بهره گیری آموزشی از این فضا شوند و حتی بهره گیری تفریحی هم اگر مناسب باشد، قابل استفاده است. اگرچه آن اوقات فراغت باید در کنار همدیگر و در فضای بیرون از خانواده ها صورت بگیرد به هر حال بهترین راهکار این است که خانواده ها در کنار یکدیگر در این فضا ورود کنند و راجع به این فضا موضوعاتی را از یکدیگر پنهان نکنند.
رییس بسیج جامعه زنان کشور با بیان اینکه راهکار مهم دیگر این است که مسئولان و دست اندرکاران حتما برای فضا مجازی پیوست فرهنگی تدوین کنند اظهار کرد:باید برای سخت افزارهایش که از خارج که وارد می شود، پیوست فرهنگی تعریف کنند لذا تقاضای ما از شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که وقتی پیوست فرهنگی را تدوین کردند آن را پیگیری کنند که اجرایی شود. وقتی قانون خوبی تدوین می شود ولی اقدامی برای اجرای آن صورت نمی گیرد ،گویی که اصلا چنین قانونی وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه هم اکنون قانون پیوست فرهنگی تصویب شده است، افزود: قطعا خود شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مطالبه گر باشد که برای فضای مجازی چه در حوزه سخت افزاری مانند خود گوشی ها و چه در حوزه نرم افزاری آن مانند اپلیکیشن های مختلف و تولیدات آن، پیوست فرهنگی شکل بگیرد.
وزارت ارشاد رسالت خود در پیگیری پیوست های فرهنگی را ایفا کند
اصلانی با بیان اینکه وزارت ارشاد در این زمینه وظیفه بسیار سنگینی بر عهده دارد، اظهار داشت: چون نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دنبال دارد، باید ببینیم آیا رسالت خود را در پیگیری این پیوست های فرهنگی ایفا کرده یا خیر؛ این مسایل همه جای سوال دارد.
رییس بسیج جامعه زنان کشور در ادامه گفت: بنابراین یکی از راهکارهای مهم و جدی این است که مسولان به این مسئله ورود پیدا کنند، چون خود خانواده ها نیز نسبت به این مسئله دغدغه دارند ولی باید آموزش های لازم را در این راستا ببینند.
لزوم ایجاد نهضت آموزش برای فضای مجازی در کشور
وی بر شکل گیری و ایجاد یک نهضت آموزش در کشور در سطح رسانه ها، وزارتخانه های مختلف به ویژه آموزش و پرورش و آموزش عالی تاکید کرد و افزود: همچنین باید برای کاهش آسیب این حوزه، نهضت مشاوره راه اندازی شود، چون تعدادی از خانواده ها از این فضا آسیب دیدند و باید تحت مشاوره های جدی و در دسترس قرار بگیرند.
مسئولان مساجد را محور آگاه سازی جامعه قرار دهند
اصلانی بر نقش مهم مساجد در این زمینه تاکید کرد و افزود: مساجد نقش عمده ای در راهنمایی خانواده ها بر عهده دارند لذا باید نقش فعال خود را در این زمینه بهتر ایفا کنند. مسئولان باید مساجد را محور آگاه سازی جامعه قرار دهند چرا که پایگاه اساسی نشر همه آموزش ها و معارف مساجد است و این مسئله را باید جدی بگیریم.
وی در ادامه اظهار کرد: اما متاسفانه امروزه مساجد در فرآیند استراتژی های کشور حذف شده است و نقش خود را به خوبی نمی تواند ایفا کند، چون امکانات لازم برایش فراهم نمی شود، بنابراین اگر همه این مولفه ها را با هم ببینیم این فضا می تواند حتی فضای مناسب برای رساندن پیام انقلاب اسلامی و ظهور باشد و مهدویت باشد.
اربعین یک رسانه پرقدرت و بی نظیر است
وی با اشاره به اربعین به عنوان یک رسانه پرقدرت و بی نظیر بیان کرد: امروزه اربعین به عنوان یک الگوی جدیدی از ارتباطات و حتی یک تعریف جدید از رسانه می باشد یعنی بین 20 تا 25 میلیون نفر از انسان ها حضور می یابند و یک فضای گفتمانی و اطلاع رسانی و یک رسانه پرقدرت انسانی و مردمی را رقم می زنند، این یک نگاه جدید به اربعین است، وقتی که ما در فرآیند جهانی سازی سیر می کنیم، یک جهانی سازی انسانی، عاطفی و گفتمانی بر مبنای فطرت در حال شکل گیری است و این مسئله بسیار مهم است که ما از اربعین به راحتی عبور نکنیم لذا اصحاب رسانه باید اربعین را از منظر رسانه ای بودن بررسی کنند.
وی بیان کرد: تمام حرکات اربعین توسط رسانه های غربی بایکوت خبری می شوند اما هیچ اتفاقی رخ نمی دهد و روز به روز و سال به سال هم بهتر و باشکوه تر از گذشته برگزار می شود.
نظر شما