به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، جشن شب یلدا در راستای حفظ سنن و آداب و ترویج فرهنگهای بومی ایران زمین شب گذشته (۳۰ آذر) با حضور پرشور خانواده های آستارایی و جمعی از مسئولین در مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد.
در این جشن برنامه هایی همچون حافظ خوانی، شعرخوانی و میان پرده کمدی به اجراء در آمد و جمعی از کودکان و نوجوانان آستارایی با خاطره گویی و قصه گویی به استقبال طولانی ترین شب سال رفتند.
برگزاری مسابقه بریدن هنداونه و اجرای موسیقی زنده و سخنرانی اکبر اکسیر پدر شعر فرانو ایران از دیگر بخش های جشن شب یلدا در بندر مرزی آستارا بود.
یونس رنجکش، فرماندار بندر آستارا در این آیین، گفت: یلدا، تولد نور و روشنایی و یادآور بهترین سنت های اصیل و با هویت ایرانی است.
وی افزود: ایران اسلامی دارای سنت های ریشه دار نظیر شب یلداست و باید آیین های فراموش شده احیا شود.
فرماندار بندر آستارا صله رحم را بهترین فرهنگ عجین شده با یلدا دانست و تصریح کرد: بسیاری از این رسم ها بهانه ای برای کنارهم بودن اعضای خانواده هاست.
وی گفت: با ورود شبکه های مجازی به کانون خانواده ها، اندکی از گرمای محبت خانواده ها کاسته شده و شب یلدا میتواند احیاگر آداب فراموش شده باشد.
رنجکش، آداب و رسوم را شناسنامه هر جامعهای دانست و بر حفظ سنتها و آداب و رسوم اصیل ایرانی در جامعه تاکید کرد.
به گزارش شبستان، شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهنترین جشنهای ایرانی است.در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیمکرهٔ شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته میشود. یلدا به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) گفته میشود.
خانوادههای ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و همچنین انواع میوهها و رایجتر از همه هندوانه را مهیا و دور هم صرف میکنند. پس از صرف تناولات، قصهگویی پیرترها برای دیگر اعضای فامیل و همچنین فالگیری با دیوان حافظ رایج است.
مقایسه گفته های پیشینیان و ذکر خاطرات بزرگان منطقه با وضعیت فعلی تفاوت و تغییرات به وجود آمده در برگزاری آیین های شب یلدا را بیشتر نمایان میکند.
نظر شما