شادی؛ نیاز جدی زندگی امروز ماست

خبرگزاری شبستان: ویژه برنامه یلدای ایرانی با نام «یک مادر، یک یلدا» با بخش‌های متنوع و جذاب کودک و بزرگسال برای آموزش و تفریح خانواده‌ها به سبک ایرانی برگزار شد و «شادی» به عنوان نیاز جدی در کشورهای توسعه یافته مورد تاکید قرار گرقت.

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

همه ساله آخر پاییز که می‌رسد مردم ۳ ماه را به عشق یک شب روزشماری می‌کنند، پاییز فصل عاشقانه‌هاست، پاییز فصلی است که در آن همگان عشق را بهانه می‌کنند تا دوباره متولد شوند، در این ماه زنان و مردان دوباره عاشق می‌شوند؛ عاشق زندگی.

 

شب یلدا به عنوان آخرین شب پاییز در تاریخ اساطیری ایران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، شبی که معروف است به طولانی‌ترین شب سال و با نبرد روشنایی و تاریکی که نمادهای بزرگی در داستانهای ایرانی است همراه است و مردم برای تماشای این نبرد در شب یلدا به شب زنده داری پرداخته تا در صبح شاهد پیروزی نور و روشنایی باشند.

 

در شب یلدا در هر یک از سرزمین‌های خطه ایران مردم گرد هم‌ جمع شده و با خوردن انار و هندوانه و آجیل‌های یلدایی شبی شاد و به یاد ماندنی در کنار خانواده و فامیل می‌سازند البته ناگفته نماند که در هر یک از شهرهای ایران زیبا مردم برای چله نشینی رسومی مختلف و بعضاٌ مشترک دارند که حافظ خوانی و قصه گویی ازجمله آن‌هاست.

 

در زمان هخامنشیان لغت یلدا متشکل از ۲ کلمه یل به معنای بزرگ و دا به معنای مادر برای طولانی‌ترین شب سال انتخاب شد و از آن زمان تاکنون سنت دیرینه یلدا با نماد «مادر بزرگ» برپاست، در این راستا دفتر تخصصی بانوان سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با همکاری موسسه فنی حرفه‌ای نوید ویژه برنامه یلدای ایرانی تحت عنوان «یک مادر، یک یلدا» را برای آموزش و تفریح خانواده‌های به سبک ایرانی در شب یلدا برگزار کرد.

صدای جیغ و دست و هورای کودکان بود که در کنار خانواده‌هایشان بلند می‌شد و مجری خردسال برنامه به همراه یک نفر بزرگ‌تر به اجرای زنده می‌پرداخت و با هرکلام خود لبخندی بر لبان حاضران برنامه می‌نشاند.

 

شادی؛ نیاز جدی زندگی امروز ماست

علی اصغر سوادکوهی با حضور در این ویژه برنامه با بیان اینکه شادی یکی از ضرورت‌های جدی امروز زندگی ماست، اظهار داشت: اگر شادی نباشد به تبع آن عقل و خرد نیز از بین خواهد رفت، در این راستا عشق و دوست داشتن یکی از عوامل برانگیختن شادی در زندگی انسان‌هاست.

 

وی افزود: یکی از نمادهای کشورهای توسعه یافته میزان شادی مردم آنجاست و حتی در این زمینه تحقیقات ویژه‌ای هم انجام می‌دهند که می‌تواند در کشور ما نیز روی این مورد تحقیق کرد و آن را افزایش داد، صله رحم و دور هم جمع شدن اقوام در منزل بزرگ‌تر فامیل در شب یلدا یکی از بهانه‌های شادی است که ایرانیان به نحو احسن از آن استفاده می‌کنند.

 

کارشناس مشاوره با اشاره به شعار سازمان جهانی بهداشت گفت: سازمان جهانی بهداشت همه ساله یک شعار برای آگاهی بخشی بیشتر به جهانیان انتخاب می‌کند و برای امسال شعار «افسردگی؛ بیایید حرف بزنیم» را انتخاب کرده است چراکه اگر افسردگی وارد خانه‌ای شد شادی را از آن گرفته و خانواده را از انتفاع می‌اندازد.

وی افزود: فقر، بیکاری، دشمنی، تنفر و وجو احساس بد نسبت به همه چیز ازجمله علائم افسردگی است که گاهی لازم است برای درمان آن دارو مصرف کرد، یکی از دلایل اختلافات امروزه نیز نشات گرفته از افسردگی و غمگین بودن است که باید برای رفع آن و دستیابی به شادی تلاش کرد.

 

سوادکوهی با بیان اینکه در ادبیات فارسی 3 اصطلاح خیر و نیکی، عشق و شادی و خرمی بسیار کاربردی است، بیان کرد: شادمانی ایرانی امری دو طرفه است و فرد می‌کوشد در کنار شاد بودن خود، اطرافیانش را در این حس شریک کند لذا فردی که در زندگی ایرانی و با سبک ایرانی بزرگ و تربیت شده باشد در مقاطع سخت زندگی هم با پذیرفتن سختی، شاد زندگی می‌کند.

 

6 مولفه دستیابی به شادی

وی با اشاره به مفهوم عشق در زندگی انسان‌ها گفت: متاسفانه ما عشق را بد فهمیدیم و آن را درست تفسیر نکرده‌ایم، عشق یعنی دوست داشتن خود، خانواده و دیگران که با شادی و نشاط همراه است. فردی که در ابتدای امر خودش را دوست داشته باشد قطعا نسبت به دیگران نیز این حس را خواهد را داشت.

 

این کارشناس مشاور افزود: عشق صرفا نوعی هیجان نیست بلکه باید در رفتار و عمل ما نمایان باشد و اگر شما نسبت به خودتان احساس عشق و دوست داشتن را لمس کردید بدون شک از سلامت روانی برخوردار خواهید بود چراکه عشق یکی از بهترین غذاهای روحی است که به سلامت ما کمک می‌کند و ما را شاد نگه می‌دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: پژوهش‌ها نشان داده اگر فردی در هفته تنها 2 ساعت وقت خود را برای انجام کار خیر بگذارد فردی بسیار شاد است و کار نیک می‌تواند از لبخند زدن تا کمک‌های بزرگ را شامل شود، انسانی که به دیگران کمک می‌کند شبها با آسودگی خاطر و آرامش بیشتری به خواب می‌رود.

 

سوادکوهی در پایان 6 مولفه عشق، خوشبینی، گذشت، امید، خنده و سپاسگذاری را از عوامل دستیابی به شادی نامید و گفت: اگر این مولفه‌ها را در خودتان تقویت کنید به شادی مضاعفی خواهید رسید.

هیاهوی مادران یلدایی کنار کودکان خردسال

هم‌چنانکه سالن بانوسرای آفتاب مملو از شادی و نشاط حضار بود و صدای موسیقی دلنواز به گوش می‌رسید، گروه اجرای رادیویی زنده به روی صحنه حاضر شدند و داستانی پیرامون عشق و دوستی برای بینندگان اجرا کردند؛ داستانی که گاهی صدای تشویق و گاهی صدای قهقهه کودکان و بزرگسالان را ضمیمه موسیقی اجرا می‌کرد.

 

بخش دیگر برنامه اجرای موسیقی زنده بود که مادران یلدایی این جشن را به هیاهو و همیاری با کودکانشان وا داشت، مادرانی که شاید برای یک شب فارغ از تمام درد و رنج‌های زندگی و دغدغه‌های روزمره‌شان حالا فرصتی یافته بودند تا سری به کودک درون‌شان زده و بدون هیچ احساس شرمی از شیطنت و هیجان او استقبال کنند.

 

آموزش چله نشینی در کنار تفریح و شادی

البته در این ویژه برنامه تنها به بخش‌های طنز و سرگرم کننده پرداخته نشده بود و بار علمی و آموزش‌های جدید پیرامون خوراکی‌های یلدایی، رسومات دیرینه و هرچه که برای یک چله نشینی لازم است، درنظر گرفته شده بود و توسط مجریان کوچک برنامه با لحنی شیوا و متین ارائه می‌شد.

 

البته برای تکمیل سخنان مجریان برنامه درباره معرفی خوراکی‌های خوشمزه شهرهای مختلف ایران در شب یلدا، مهین امانی کارشناس تغذیه نیز حضور داشت و با ارائه دستور پخت غذاهایی همچون انارپلو متعلق به قزوین، کلم پلو شیراز، خشیل آذربایجان و چند دسر کام حاضران را ترش و شیرین کرد.

 

در انتهای برنامه نیز از کودکان کتابخوان مرکز برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و تشویق دیگر نونهالان حاضر در مراسم به سمت کتابخوانی با اهدای جوایز تقدیر شد.

کد خبر 677690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha