آرامش در پایتخت پس از یلدای زودهنگام

خبرگزاری شبستان: زلزله ۵.۲ ریشتری شب قبل تهران و شهرهای اطراف آن را لرزاند، پس از گذشت یک شب پر از استرس هم اکنون آرامش به پایتخت بازگشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، زلزله 5.2 ریشتری ساعت 23 و 27 دقیقه شب گذشته در تهران، موجب شد مردم با نگرانی به سطح خیابان‌ها بیایند. دقایقی پس از وقوع زلزله خیابان و معابر اصلی تهران بویژه در مناطق غربی مملو از خوردوها شد. شب گذشته برخی از خانواده‌های تهرانی خوروهای خود را در مناطق امن پارک کرده و با بازیافتن آرامش خود به استراحت پرداختند. صبح امروز پس از یک یلدای زودهنگام؛ آرامش به شهر بازگشته و روند عادی در پایتخت ادامه دارد.

 

این گزارش می افزاید: مرتضی سلیمی، رییس سازمان امداد و نجات در گفتگویی با فارس در ارتباط با آخرین جزئیات وقوع زمین لرزه 5.2 ریشتری در ملارد گفته بود: 97 نفر در اثر این حادثه مصدوم شدند. 50 نفر از مصدومان در البرز، 34 نفر در تهران، 12 نفر در ساوه و یک نفر در قزوین بوده است. نیروهای امدادی جهت کمک به حادثه‌دیدگان در حالت آماده‌باش کامل هستند. یک نفر در استان البرز به دلیل ترس حاصل از وقوع زلزله دچار شوک شده و جان خود را از دست داده است. همه مصدومان به صورت غیر مستقیم از زلزله و حین فرار دچار حادثه شدند.

 

همچنین دکتر احمد صادقی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره اینکه  گفته می‌شود زلزله بزرگ‌تری در ساعات آینده در تهران و البرز رخ  می‌دهد به ایسنا گفته بود: هیچکس نمی‌تواند زلزله را پیشبینی کند و نمی‌توان گفت آیا زلزله بزرگ‌تر رخ می‌دهد یا خیر اما ما آمادگی لازم را داریم و تمامی دستگاه در حالت آماده باش هستند و مردم نیز خونسردی خود را حفظ کرده و اخبار را از منابع رسمی و معتبر پیگیری کنند.

 

ادامه آماده باش نیروهای شهرداری

 

کرکه آبادی، مدیر کل دفتر شهردار تهران نیز به ایسنا گفته است: ستاد مدیریت بحران شهر تهران ظرف پنج دقیقه بعد از وقوع زلزله تشکیل شد.  شب گذشته بنا بر تصمیم ستاد بحران، تمامی بوستان‌ها و در  سوله‌های مدیریت بحران در شهر تهران به روی مردم باز شد تا افرادی که از ترس زلزله به خیابان‌ها آمده بودند بتوانند در محلی امن به سر ببرند. بامداد امروز تمامی تصمیمات ستاد بحران توسط رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شد، تمامی واحدهای شهرداری تهران در وضعیت آماده باش قرار دارند. زلزله شب گذشته مانور بسیار خوبی برای نیروهای ستاد بحران تهران، کشور و شهرداری بود تا توانایی‌های خود را محک بزنند و همچنین نسبت به شناسایی عملیاتی، کاستی‌های خود را جبران کنند. آماده باش نیروهای امدادی و عملیاتی شهرداری تهران همچنان پابرجا است، البته این به معنای این نیست که مردم احساس خطر کنند، اما لازم است که نیروهای امدادی در حالت آماده باش، باشند.

 

نکاتی که در هنگام وقوع زلزله باید رعایت کنید به شرح زیر است:

چنانچه در آپارتمان زندگی می‌کنید به‌طرف درهای خروجی، پله ها و آسانسور ندوید و در محل های نسبتا امن ساختمان مانند زیر میز ها، تخت خواب‌های محکم،خروجی‌های طاقی مانند چارچوب درها، مکان‌های با سقف‌های کوچک و راهروهای باریک و یا زیر پله‌ها پناه بگیرید.

به خاطر داشته باشید که در زمان وقوع زلزله های شدید، جابجایی از مکانی به مکان دیگر بسیار مشکل و تقریبا غیر ممکن است و شما فرصت کافی برای این حرکت را نخواهید داشت.

سعی کنید سر خود را با استفاده از کت، بالش، پتو، کتاب ضخیم و یا با قرار دادن آرنج‌ها در طرفین سر و روی گوش‌ها و پوشاندن پشت گردن با کف دست‌ها، از صدمات احتمالی حفظ کنید.

چنانچه در آشپزخانه یا موتورخانه شوفاژ هستید، فورا خارج شوید.

از پنجره‌ها، درهای شیشه ای، آیینه‌ها، قفسه‌های بلند و کتابخانه سریعا دور شوید.

چنانچه در زمان وقوع زلزله در آسانسور هستید، فورا تمام دکمه‌های آسانسور را فشار دهید و در اولین توقف از آن خارج شوید.

چنانچه در پلکان هستید روی پله‌ها به طرف دیوار (نه به طرف نرده‌ها) نشسته و با آرنج و کف دست سر و صورت خود را بپوشانید/ چنانچه در پارکینگ هستید سریعا خارج شوید. وجود مواد سوختی اضافی، روغن موتور و گریس خطرآفرین هستند/ تا پایان لرزش در همان وضعیت بمانید سپس با در نظر گرفتن مسیر مناسب خروج و خطرات احتمالی در آن مسیر، ساختمان را ترک کنید.

در کوچه‌ها و خیابان‌ها تجمع نکنید و راه عبور وسایل نقلیه امدادرسان را باز نگه دارید/ از نزدیک شدن به ساختمان‌های تخریب شده و ساختمان‌های بلند اجتناب کنید و از کوچه‌های تنگ و باریک عبور نکنید/ از دست زدن به سیم و کابل‌های برق و تیر آهن و قطعات فلزی خودداری کنید.

از ایستادن در کنار رودخانه ها،لبه صخره ها،روی ساختمانهای آسیب دیده ، خرابه ها وپل های رو گذر و عابر پیاده خودداری کنید/ از راه رفتن و ایستادن در زیر سیمهای برق و نیز مجاور تیر و دکل برق اجتناب کنید/ از روی آوار عبور نکنید و از جابجا کردن هر گونه مصالح ساختمانی خودداری کنید.(چون ممکن است موجب ریزش دوباره ساختمان شود.)

اگر در حیاط خانه هستید همانجا بمانید/ از ساختمان‌ها و دیوارها دور شوید و مواظب سقوط اجزای آن باشید/ اگر در خیابان هستید از ساختمان‌ها و پیاده‌روها و همچنین از تیرها و سیم‌های برق فاصله بگیرید/ اما اگر در اتومبیل هستید، در کنار خیابان به دور از تیرها و سیمهای برق ، ساختمانها و پل های سواره رو و پیاده توقف کنید و همانجا بمانید تا زلزله تمام شود.

 

 

کد خبر 677683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha