به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه عمومی سمنان،حجت الاسلام و المسلمین سید علی حسینی ضمن بیان اینکه برگزاری جلسات نقد کتاب بسیار درتوسعه کتابخوانی موثر است خواستار برگزاری جلسات بیشتر نقد کتاب ،رونمایی کتاب و فعالیت های فرهنگی جهت ترویج فرهنگ مطالعه شد.
وی با اشاره به اهمیت کارکتابداران و خدماتی که به مردم ارائه می دهند افزود: کتابداران نقش بسزایی را در ترویج فرهنگ مطالعه دارند.
حسینی ضمن قدردانی از مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان گفت: خوشبختانه این اداره کل فعالیتهای مطلوبی را جهت ترویج فرهنگ مطالعه داشته است.
در ادامه این نشست نیز،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: یکی از کارهای تاثیر گذار اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان برگزاری نخستین جشنواره اهدای کتاب بود که خوشبختانه با استقبال بی نظیر مردم استان سمنان و مسوولان دستگاههای اجرایی مواجه شد.
محمدرضا سوقندی افزود:در اجرای این طرح قریب به 300هزار جلد کتاب به کتابخانه های عمومی سراسر استان سمنان اهدا شد.
وی با تاکید براینکه این طرح می تواند در کشور اجرا شود افزود: با اجرای این طرح کتابهایی به کتابخانه ها اهدا می شود که شاید دیگر چاپ نمی شوند و بسیار ارزشمند هستند و این می تواند منابع کتابخانه ها را تقویت کند.
در ادامه مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان نیز، ضمن قدر دانی از دبیر کل ،معاونان و مجموعه مدیران نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: تا کنون با مساعدت ،همکاری و نگاه مثبت مسئولان نهاد کتابخانههای عمومی کشور به درخواست های اداره کل کتابخانه های عمومی استان سمنان پاسخ داده شده است.
نورعلی غلامحسین نیا سماکوش کمبود نیروی انسانی و فرسودگی کتابخانه ها را مهمترین مشکلات عنوان کرد و گفت: با تعاملی که با شهرداری های استان سمنان داشتیم تا کنون در پرداختی های شهرداری ها به اداره کل کتابخانه های عمومی استان سمنان 55درصد نسبت به سال گذشته رشد داشتیم.
وی از پیگیری جدی برای احداث کتابخانه های جدید در استان سمنان خبر دادو گفت: امیدواریم در آینده نزدیک با حمایت های استاندار سمنان شاهد تحقق این مهم باشیم.
سماکوش اظهار داشت: با تعاملی که با فرمانداران شهرستانها داریم انشالله در آینده نزدیک شاهد اتفاقات خوبی در این استان جهت ترویج فرهنگ مطالعه خواهیم بود.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان سمنان تهیه پیش نویس طرح جامع توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ،برگزاری همایش استانی مولفین ،نویسندگان خادمان نشر فرهنگ مکتوب،اجرای طرح کتاب یار( همیار کتاب) در مدارس،دعوت از معلمان و مدیران مدارس به همراه دانش آموزان در کتابخانه های عمومی سطح استان ،برگزاری نشست کتابخوان مدرسه ای،پیگیری جهت احداث کتابخانه ها در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته استان، معرفی ظرفیت کتابخانه های عمومی استان با ارائه برنامه های متنوع و جذاب،تهیه مستند از وضعیت مطالعه در روستا ها و از کتابخانه های روستایی،طرح استفاده از کتاب در اماکن عمومی مثل ایجاد بخش ویژه و تخصصی نابینائیان در کتابخانه مرکزی استان، ایجاد بخش های تخصصی از قبیل استان شناسی،معرفی نویسندگان مفاخر و مشاهیر استان،نجوم،دفاع مقدس و.... در کتابخانه های عمومی استان،شاداب سازی کتابخانه های عمومی ،ایجاد بخش کافی نت در کتابخانه های سطح استان،برگزاری برنامه های کرسی آزاد اندیشی،با موضوع آسیب شناسی حوزه کتاب و کتابخوانی،مطالعه و کتابخوانی و نشست کتابخوان دستگاههای اجرایی،پیگیری جهت احداث و راه اندازی کتابخانه در مسکن مهر سمنان،برگزاری همایش خیرین کتابخانه ساز،پیگیری جدی جذب اعضاء جدید به کتابخانه ها وپیگیری احداث و راه اندازی کتابخانه های روستایی و شهری را از جمله برنامه های در دست اقدام این اداره کل برشمرد.
در خاتمه اعضای ستادی اداره کل کتابخانه های عمومی استان سمنان مشکلات خود را بیان کردند.
نظر شما